reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Anulla28 &&&&& żeby beta pięknie rosła:-)

Pyscek gdzie jesteś, bardzo czekam na wiadomość od ciebie

ona232 powodzenia. piosenka ujmująca, zwłaszcza dla nas które wiemy o czy mowa;-)

mmm... ja myślę, że to za wcześnie na ctd. ja w wypisie po transferze mam zalecenie wykonania ctd dopiero w 14 dpt. nie stresuj się. kiedy robisz betę?

reklama
Hej dziewczyny

MMMMM wydaje mi się, że na test za wcześnie, także proszę się nie przejmować i maszerować na beta a ja zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&&&

PYSCEK za Ciebie też trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

ANULLA gratuluję :*

ja wczoraj odebrałam część moich wyników i mam wysoką prolaktynę czy to oznacza, że nie będę mogła podejść do ivf???
oto moje wyniki:
TSH: 1,77uIU/ml (n. 0,27-4,2),
Glukoza: 87mg/dl (n. 70-99),
Toxoplazmoza IgM: + 1,08 COI (n. <0,80 nieraktywny, >1,00 reaktywny, 0,80 -1,00 niejednoznaczny),
Toxoplazmoza IgG: 173,50 IU/ml (n. <1,00 nierekatywny, >30,00 reaktywny, 1,00 - 30,00 niejednoznaczny),
Prolaktyna: 649,40 UIU/ml (n. 102,00-496,00)

życzę wszystkim miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)

mmm - Zacznę od Ciebie i od razu dostaniesz ochrzan !!!!!!! Ile razy była mowa o testach , to już lepiej trzeba było na bete pojechać , dziś masz 9dpt blastusia , tak ? Także wynik bety będzie wiarygodny. Ach uduszę , pokroję i posolę na dodatek za karę ........;-)

Kikifish - Cieszę się że już jesteś po zabiegu. Też mnie ten mięśniak zastanawia. Pilnuj sobie przy kolejnych USG czy przypadkiem nie urósł bardziej. Może faktycznie zapomnieli o nim ? Brak słów.

Anulla - Twoja beta wygląda obiecująco i mam nadzieję , że będzie rosła i rosła ....

Pyscek - Czemu wcześniej na bete się nie wybierzesz. Nie wiem ale chyba wcześniej wolałabym wiedzieć niezależnie od wyniku niż przeciągać tą niepewność.

ona232 - Witamy z powrotem. Fajnie że znowu zaczynasz. Trzymam kciuki

Olusia - Faktycznie nie robią tych badań w diagnostyce. To gdzie to można zrobić to już nie wiem. A Fryda to to samo co diagnostyka , przynajmniej u mnie w mieście.

Asita - Na pewno dostaniesz leki na zbicie prolaktyny , ale czy przesunie się in vitro to nie wiem .Ja w zasadzie dość szybko zbiłam prolaktynę , także jak coś to myślę że jedynie o 1 cykl by Ci się przesunęło ale oczywiście lekarz zadecyduje.

Ostatnia edycja:
JO.M dziękuję za informacje, do gin. pojadę w połowie tego cyklu i zobaczymy co powie, ale znając moje szczęście to na pewno przesunie mi sie ivf :-(

Asita - jeszcze wynik toxo IgM 1,08 - chyba oznacza że masz wirusa , jeżeli dobrze odczytuję to co napisałaś. Jeżeli tak jest to dostaniesz antybiotyki żeby go zwalczyć , chociaż Twój wynik IgG wskazuje że byłaś już chora i organizm wytwarza przeciwciała. Ale oczywiście mogę się mylić. Lekarz Ci powie dokładnie . Masz kota w domu?

JO.M nie mam kota tylko pieska, po prostu super nic tylko się pochlastać :-( jak już człowiek się nastawi na coś to zawsze ma pod górkę :wściekła/y:

mmm...jeszcze nie przesądzaj losu swojego kropka, w poniedziałek się wszystko na 100% okaże.

Lalka, wygląda na to że punkcję będziemy miały tego samego dnia. Mi lekarz dawki leków zostawił bez zmian, jeszcze jutro usg i mam dostać ovitrel.

Asita - nie denerwuj się , ja mogę się mylić ale przeszłam ostatnio badania wirusologiczne i trochę się naczytałam o tych wirusach. sama zwalczam obecnie cytomegalię i chlamydię.
Na Twoim miejscu jak najszybciej poszłabym do lekarza bo jeżeli przechodzisz teraz toxo to im szybciej dostaniesz leki tym lepiej.

To znalazłam teraz na temat Twojego wyniku: - bo taki chyba jest prawda oba czynniki IgG i IgM dodatnie?

IgG (+), IgM (+) – wynik najprawdopodobniej oznacza świeże, pierwotne zakażenie toksoplazmozą. Kobieta powinna jak najszybciej rozpocząć leczenie. W przypadku braku objawów choroby badanie należy powtórzyć po upływie trzech tygodni.

Także może po prostu lekarz powtórzy Ci badanie i sprawdzi raz jeszcze wyniki czy się potwierdzają.

reklama
JO.M chciałam poczekać za wszystkimi wynikami i na 21 lutego się umówić, nie wiem czy te 2 tygodnie coś zmienią? ?? I tak w marcu nie podejdę do ivf :-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry