reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Anulla28 &&&&& żeby beta pięknie rosła:-)

Pyscek gdzie jesteś, bardzo czekam na wiadomość od ciebie

ona232 powodzenia. piosenka ujmująca, zwłaszcza dla nas które wiemy o czy mowa;-)

mmm... ja myślę, że to za wcześnie na ctd. ja w wypisie po transferze mam zalecenie wykonania ctd dopiero w 14 dpt. nie stresuj się. kiedy robisz betę?

reklama
Hej dziewczyny

MMMMM wydaje mi się, że na test za wcześnie, także proszę się nie przejmować i maszerować na beta a ja zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&&&

PYSCEK za Ciebie też trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

ANULLA gratuluję :*

ja wczoraj odebrałam część moich wyników i mam wysoką prolaktynę czy to oznacza, że nie będę mogła podejść do ivf???
oto moje wyniki:
TSH: 1,77uIU/ml (n. 0,27-4,2),
Glukoza: 87mg/dl (n. 70-99),
Toxoplazmoza IgM: + 1,08 COI (n. <0,80 nieraktywny, >1,00 reaktywny, 0,80 -1,00 niejednoznaczny),
Toxoplazmoza IgG: 173,50 IU/ml (n. <1,00 nierekatywny, >30,00 reaktywny, 1,00 - 30,00 niejednoznaczny),
Prolaktyna: 649,40 UIU/ml (n. 102,00-496,00)

życzę wszystkim miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)

mmm - Zacznę od Ciebie i od razu dostaniesz ochrzan !!!!!!! Ile razy była mowa o testach , to już lepiej trzeba było na bete pojechać , dziś masz 9dpt blastusia , tak ? Także wynik bety będzie wiarygodny. Ach uduszę , pokroję i posolę na dodatek za karę ........;-)

Kikifish - Cieszę się że już jesteś po zabiegu. Też mnie ten mięśniak zastanawia. Pilnuj sobie przy kolejnych USG czy przypadkiem nie urósł bardziej. Może faktycznie zapomnieli o nim ? Brak słów.

Anulla - Twoja beta wygląda obiecująco i mam nadzieję , że będzie rosła i rosła ....

Pyscek - Czemu wcześniej na bete się nie wybierzesz. Nie wiem ale chyba wcześniej wolałabym wiedzieć niezależnie od wyniku niż przeciągać tą niepewność.

ona232 - Witamy z powrotem. Fajnie że znowu zaczynasz. Trzymam kciuki

Olusia - Faktycznie nie robią tych badań w diagnostyce. To gdzie to można zrobić to już nie wiem. A Fryda to to samo co diagnostyka , przynajmniej u mnie w mieście.

Asita - Na pewno dostaniesz leki na zbicie prolaktyny , ale czy przesunie się in vitro to nie wiem .Ja w zasadzie dość szybko zbiłam prolaktynę , także jak coś to myślę że jedynie o 1 cykl by Ci się przesunęło ale oczywiście lekarz zadecyduje.

Ostatnia edycja:
JO.M dziękuję za informacje, do gin. pojadę w połowie tego cyklu i zobaczymy co powie, ale znając moje szczęście to na pewno przesunie mi sie ivf :-(

Asita - jeszcze wynik toxo IgM 1,08 - chyba oznacza że masz wirusa , jeżeli dobrze odczytuję to co napisałaś. Jeżeli tak jest to dostaniesz antybiotyki żeby go zwalczyć , chociaż Twój wynik IgG wskazuje że byłaś już chora i organizm wytwarza przeciwciała. Ale oczywiście mogę się mylić. Lekarz Ci powie dokładnie . Masz kota w domu?

JO.M nie mam kota tylko pieska, po prostu super nic tylko się pochlastać :-( jak już człowiek się nastawi na coś to zawsze ma pod górkę :wściekła/y:

mmm...jeszcze nie przesądzaj losu swojego kropka, w poniedziałek się wszystko na 100% okaże.

Lalka, wygląda na to że punkcję będziemy miały tego samego dnia. Mi lekarz dawki leków zostawił bez zmian, jeszcze jutro usg i mam dostać ovitrel.

Asita - nie denerwuj się , ja mogę się mylić ale przeszłam ostatnio badania wirusologiczne i trochę się naczytałam o tych wirusach. sama zwalczam obecnie cytomegalię i chlamydię.
Na Twoim miejscu jak najszybciej poszłabym do lekarza bo jeżeli przechodzisz teraz toxo to im szybciej dostaniesz leki tym lepiej.

To znalazłam teraz na temat Twojego wyniku: - bo taki chyba jest prawda oba czynniki IgG i IgM dodatnie?

IgG (+), IgM (+) – wynik najprawdopodobniej oznacza świeże, pierwotne zakażenie toksoplazmozą. Kobieta powinna jak najszybciej rozpocząć leczenie. W przypadku braku objawów choroby badanie należy powtórzyć po upływie trzech tygodni.

Także może po prostu lekarz powtórzy Ci badanie i sprawdzi raz jeszcze wyniki czy się potwierdzają.

reklama
JO.M chciałam poczekać za wszystkimi wynikami i na 21 lutego się umówić, nie wiem czy te 2 tygodnie coś zmienią? ?? I tak w marcu nie podejdę do ivf :-(

Do góry