reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewelina125-dzięki za odpowiedź, miałam nadzieje że to własnie Ty się odezwiesz, jestem tu nowa ale śledze forum juz od dobrych paru tygodni i pamiętałam że leczyłaś sie w Novum i twoje perypetie z ciążą pozamaciczną. Tak dużo przeszłaś Kochana, trzymam za Ciebie kciuki żeby w Białymstoku Ci się udało!!!

Pisz co tam u Ciebie na bieżaco jeśli możesz. Jaką klinikę wybrałaś w Białym?

A czy to Ty też chodziłaś do dr. Rogiewicza, bo ktoś go bardzo polecał, a ja chciałam tam pojsc i zrobić sobie HSG z histerioskopią(czytałam ze tam robią).

Wszystkie dziewczyny trzymam za Was kciuki:-)

reklama
Dziewczynki ja odbiegnę troszkę od tematu. Orientuje sie może któraś ile czeka sie na pierwsza wizytę w Invimed warszawa??? jak wygląda i ile może kosztować taka wizyta?? pozdrawiam was serdecznie i wszystkim życzę powodzenia:*

Dodora badania prenatalne z krwi robi się między 10 a 14 tygodniem (ja robiłam w 12). Krew pobierali mi w Artemidzie w Białymstoku a same wyniki były podpieczętowane przez Zakład Diagnostyki Biochemicznej USK w Białym.

aniołeczek12341- nie wiem ile może kosztować wizyta w Inwimedzie bo ja na pierwszej zresztą w zeszłym tygodniu byłam w Novum-kosztowała 150 zł i nie polecam chyba tej kliniki(pisałam o tym kilka postów wyżej to mysle wygląd pierwszej wizyty jest podobny we wzystkich klinikach a mianowicie ja wybrałam się tam z mezem, mozna też osobno- i mialam ze soba wszystkie badania jakie dotychczas wykonałam-przydały sie bo były tam takie badania jak hormony-fsh,lh,progesteron, hormony tarczycy, badania w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i rożyczki, tarczyca,przeciwciała antykardiolipinowe,cytologia itp a moj mąż miał badania nasienia-komputerowe oraz posiew-Pani doktor zrobila z nami dokładny wywiad- wiek, wzrost, ja miałam mierzone cisnienie, jaką prace wykonujemy, czy palimy, na jakie leki jestesmy uczuleni, jakie choroby przeszliśmy, i wywiad jakie choroby występują w rodzinie-dokładnie kto i jaka choroba,ile lat sie staramy ile razy byłam w ciąży, miałam tez wykonane usg i potem zlecone powtorzenie hormonów fsh,lh i progesteron w odpowiednich dniach cyklu oraz badania cytogenetyczne i zgłoszenie sie z badaniami.

Mam nadzieje że troche pomogłam, najlepiej zadzwon i zapytaj się jak przebiegac będzie pierwsza wizyta

aga7602 dzięki ci bardzo:) U nas jest troszeczkę inna sytuacja no i ja mniemam żadnych akich badań:( ale nik nie mówił ze cos jes porzebne. chyba faktycznie muszę tam zadzwonić i się wszystko dowiedzieć. jeszcze raz dzięki:)

aga7602 - ja też leczę się w novum no i ja akurat jestem zadowolona, zalmuje się mną dr lewandowski , który robił mi szczęśliowy transfer - bardzo ale to bardzo się starał i wszystko przeprowadzał z największą starannością oraz Pani dr kozieł - jest bardzo miłą lekarz , wszystko dokładnie tłumaczy , odpowiada na każde pytania i nie jest przy tym niecierpliwa. Mnie się tam podoba ale rozumiem , że ktoś inny może mieć odmienne zdanie . Z tym polecaniem komuś kogoś albo czegoś to tak jest w życiu , ze jak się komuś uda to chwali :) a jak nie to neguje. Życzę ci powodzenia i owocnych starań :) niezależnie od kliniki .

Dziewczynki ja odbiegnę troszkę od tematu. Orientuje sie może któraś ile czeka sie na pierwsza wizytę w Invimed warszawa??? jak wygląda i ile może kosztować taka wizyta?? pozdrawiam was serdecznie i wszystkim życzę powodzenia:*

aniołeczek12341 ja byłam ostatnio na wizycie w Invimedzie i ogólna wizyta kosztuje 120 złoty a jesli chodzi o terminy to napewno zależy do którego lekarza chcesz iść, najlepiej zadzwonić i zapytać,
pozdrawiam

aniołeczek12341 - czytałam Twoje posty. Może zamiast jechać do Warszawy (daleko troche) spróbujesz w Katowicach w Provicie? Fachowców i sprzęt mają pierwsza klasa a troche drogi zaoszczędzisz. My akurat jak tam jechaliśmy zrobiliśmy badania nasienia i poziomu hormonów ale jak nie masz badań to też pewnie się nic nie stanie. Z tego co pamiętam ja za pierwszą wizytę zapłaciłam 100zł (ale to było ro temu). Ceny mają jak wszędzie ale wszyscy są bardzo mili zaczynając od lekarzy a kończąc na paniach w rejestracji. Powodzonka

Ostatnia edycja:
reklama
Aga7602,
do kogo trafiłaś na wizytę w Novum?
Ja polecam Taszycką, zawsze poświęca mi sporo czasu, podejmuje dyskusję itp. Różne o niej opinie słyszałam, mnie pasuje. Novum to taka 'hurtownia' z niezłymi obrotami, faktycznie można co chwila trafiać do innego lekarza, ale to zależy głównie od ciebie.
Nie polecam Invicty- robię tam czasem badania i to jest jakiś koszmar- czekanie na pobranie krwi godzinkę przy prawie pustej przychodni, totalna niedyskrecja obsługi, porażka!
W Novum nie daj sie naciągnąć na badania- w mieście kosztują połowę ceny (np. laboratorium Fryda).
pozdrawiam

Do góry