reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia2011 mi nic nie mowili zebym odstawila aspiryn cardio albo fragmin przez zabiegiem.... hmmmm

Olusia - mi tez lekarz nic o tym nie wspominal dopiero tutaj na forum dziewczyny wspomnialy...

Martaczi - bardzo sie ciesze ze prezencik sie spodobal a dodatkowo przyszedl w tak wspanialy dzien, w ktorym uslyszalas bicie serduszka swojego maluszka - gratuluje z calego serducha i zycze spokojnej ciazy Mamusiu:) Ja czekam na owulke ktora cholera jasna sie opoznia i pozniej transferek:)

reklama
Witam serdecznie

I ogromnie proszę Was o konsultację. Dzisiaj rozpoczęłam stymulację Gonalem - pierwszy raz stymulacja, pierwszy zastrzyk a właściwie pierwszy pen w życiu. Byłam więc tak spanikowana, że przymierzałam się do tego zastrzyku przez godzinę !!! W klinice wyjaśniono mi ustnie jak mam zrobić zastrzyk, jak ustawić dawkę etc no ale ja jestem analfabetką techniczną i niestety potrzebuję bardzo szczegółowych obrazowych informacji. Po wkłuciu nic w penie się nie przesuwało i po kilku sekundach nagle rozpoczęło się kilkakrotne klikanie (dośc głośne). Przyznam że spanikowałam i -a była to sekunda - pomyślałam, że właśnie pen się zepsuł i wlewam w siebie całą jego zawartość zamiast mojej dawki i pewnie przedawkuję a skończy się to baaardzo źle. Więc ... bardzo gwałtownie wyciągnęłam pena. Na penie po wyciągnięciu była widoczna cyfra 0. Nie kojarzę żeby coś się wylało. Po prostu się rozbeczałam i jestem na siebie wściekła. Czy to klikanie pena jest normalne ? Niestety mój "zastrzyk" na pewno nie trwał 10 sekund :( Mam taką wersje Gonalu: The Great Misconception: Day 20 - How easy it is to use Gonal-f

Co o tym sądzicie?

pozdrawiam

K.

Martaczi, bardzo się cieszę. Ja dziś poszłam na bete. Czekam na wyniki, strasznie się boję, że się powtórzy to co za pierwszym razem.
W 6 dpt była - 8,2, dziś powinno być dużo więcej. Zwariuję.

martaczi gratuluje serduszka :-)

Kasikmi witam na forum. Klikanie jest jak najbardziej normalne. Jeśli po wyciągnięciu pena było na wskaźniku 0, to też dobrze. Znaczy to, że dawka przez Ciebie ustalona została podana w całości. W razie wątpliwości w necie na pewno znajdziesz filmik instruktażowy, a za kilka dni będziesz zastrzyki robiła z zamkniętymi oczami :-)

kasikmi witaj ! Ja tez miałam gonal w penie już słabo pamietam ale jesli ustawiłam swoją dawkę i po wykluciu zeszło na zero to jest dobrze. To klikanie akurat tez pamietam. Powodzenia!
yplocka ​&&&& i czekamy !

reklama
Do góry