reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
jestem, widziałam serduszko:-) jest wszystko w porządku! ale się cieszę teraz modlę się za każdą z Was bo cuda się zdarzają!

a jak tam Lawendowy po usg?

Martaczi, gratuluję udanej wizyty. Superaśnie, że serduszko malucha bije, jak dzwon.
A jak Ty się czujesz?????

U mnie na 75% będzie córeczka, ale dr nie kazał jeszcze malować pokoju na różowo i kupować różowych ubranek.
A ja dzisiaj nie mogłam się powstrzymać i licytowałam aukcje na allegro dla dziewczynek. Najwyżej, jak się okaże, że to nie Zosia, a Staś,
to będę oddawać ubranka do farbiarni ;-)

oj to za wcześnie! mi przy 3 dniowych kazali robić 12dpt :sorry:
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli

2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie testować

Siaga - a nie odstawiałaś na 2 dni przed transferem?? Któraś dziewczyna tak pisała, żeby zrobić, tylko nie pamiętam kto to był :-( A po transferze znowu brać, tylko nie mam pojęcia w czym ta przerwa miała pomóc...

Nie powinno się brać acardu na 2 dni przed transferem ze względu na duże ukrwienie macicy i większe prawdopodobieństwo zranienia endometrium cewnikiem przy podawaniu zarodka. Jak wiadomo krwawienie przy transferze znacznie zmniejsza szanse na sukces.

jestem,
widziałam serduszko:-) jest wszystko w porządku! ale się cieszę teraz modlę się za każdą z Was bo cuda się zdarzają!

Gratuluję kochana :-), mówiłam że się uda tym razem :tak:. Wyznaczyli Ci już TP?

Sylwia - dzięki za info. A po transferze kiedy należy go zacząć przyjmować??

martaczi – cudowne wieści, gratulacje ♥ :-)

Jogo – i wice wersa, już zaciskam kciuki za wysoką betę :tak:

W piątek się będzie działo :szok:

GRUDZIEŃ:

12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: ann.k1 - II weryfikacja

13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
13: Minni27 - kolejne USG po wysokiej becie
13: Jo.M. - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
13: Siaga – USG pęcherzykowe
13: elleni – punkcja
13: madzia i Piotr - wysoka beta
13-14: ona_tu_jest - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
14: yplocka1 - III wysoka weryfikacja
14: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer
16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: labo75 - USG serduszkowe
16: Lilia - tak długo wyczekiwany criotransfer :)
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
Keki niestety mieszkam w uk i tu nie moge zrobić bety kiedy chce a do pol lecę w wigilie tak ze będę testować tuż po świętach. Moze zrobię sikanca w dniu Wigili. No to kciuki za ciebie Zuzię i Lilie i mnie testujace w starym roku. Mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałam.

reklama
Do góry