reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Lilia♥ to pewnie loteria jest, ile przypadkow jest ze slaby sie przyjmie i wystartuje dobrze a dobry widzisz nie zagniezdzi sie... tez mnie to zastanowilo i bede gadac o tym z lekarzem.... moze jakies badania mi zleci hmm.. juz sama nie wiem co mam myslec... mam mieszane uczucia.... i 1000 mysli na minute....

yplocka1 trzymam kciuki za wysoja bete.....

reklama
Olusia to roznie bywa z tymi zarodkami...tak samo jak kazdy organizm jest inny....

Moja znajoma mialam wiele transferu, podawane 5dniowe, 3dniowe i 2 dniowe...ostatni transfer byl 2dniowych i oba sie przyjely, urodzila dwie coreczki....

Lekarze mowia,ze lepiej hodowac do 5doby bo wtedy przterwaja najsilniejsze i najlepiej rokujace...ja mialam podane juz 2blastki i zaden sie nie przyjal...takze to cholera wie o co chodzi....

Moze jak mialas juz podawane blastki to teraz sprobojcie podac 2 lub 3dniowego brzdaca...

A tak poza tym Olusia i Jo.M. to trochę jestem zaskoczona, że przy blastkach Wam się nie udało. Zawsze mi się wydawało, że przy blastkach to na bank się musi udać, przecież to są bardzo silne zarodki...

Tez mi sie tak wydawalo,ze jak juz podaja blastki to jest pewne,ze sie uda...i co i dupa blada....trzeba probowac...to jednak loteria...

Bziumelka mam nadzieje ze to blad pomiarowy, ale ja mialam taka sytuacje jak sie stymulowalam do IUI, mialam 5 pecherzykow, wszystko ladnie roslo, poszlam na kontrole badanie a tam sie zrobila torbiel ktora blokowala rosniecie i spadal estradiol... I nie mialam robionej w tej sytuacji IUI... nie mowie ze tak u ciebie bedzie.... a powiedz mi mialas dzis badanie?

Olusia miałam robione usg i pęcherzyki nadal są (bo ja sie przestraszyłam ze może pękły lub wchłonęły) ale sa największy 20.6 w lewym a w prawym 18 wiec spore ale nie ma torbieli... Doktorek jak zobaczył wyniki to zrobił wielkie oczy i zadzwonili odrazu do labo żeby wyjaśnili ta sytuacje. Cholera wie co z ta sytuacja.... No co teraz muszę zobaczyć co będzie w środę z tym estradiolem...

Moim zdaniem to blad labo bo skoro przy 8pecherzykach mialas 1570E2 to by sie zgadzalo, poniewaz na 1opecherzyk przypada ok 200E2, wiec by pasowalo...
Ja swoja stymulacje skonczylam przy E2 na wartoasci 3500 i mialam pobranych 13 komorek z czego 12 dojrzalych.....estradiol wzrasta wraz z dojrzaloscia komore,wiec u Ciebie to jakos tak nie pasuje zeby spadl estradiol...to w ogole mozliwe skoro dalej sie stymulujesz? dziwne....

Hope84 stymuluje się ale zmieniłam gonal na fostimon wiec może mojemu organizmowi taka zmiana nie przypasowała... No co teraz to ja juz nic nie zmienię, powiem wam tylko ze ja chyba zwariuje do tej srody i do punkcji.... Oby tylko było dojrzałych kilka komorek

Ostatnia edycja:
Olusia miałam robione usg i pęcherzyki nadal są (bo ja sie przestraszyłam ze może pękły lub wchłonęły) ale sa największy 20.6 w lewym a w prawym 18 wiec spore ale nie ma torbieli... Doktorek jak zobaczył wyniki to zrobił wielkie oczy i zadzwonili odrazu do labo żeby wyjaśnili ta sytuacje. Cholera wie co z ta sytuacja.... No co teraz muszę zobaczyć co będzie w środę z tym estradiolem...
A powiedz mi Twoj lekarz nie chce robic juz punkcji...bo u mnie prof powiedzial,ze jak pecherzyki beda mialy wielkosc 18 to bedzie juz je pobieral zeby pozniej nie przerosly i byly wartosciowe...u mnie wiekszosc byla po 18 ale tez trafil sie jakis 20...dlatego tak jakos dziwnie ze chce Cie jeszcze trzymac do srody skoro masz juz 18-20...

A powiedz mi Twoj lekarz nie chce robic juz punkcji...bo u mnie prof powiedzial,ze jak pecherzyki beda mialy wielkosc 18 to bedzie juz je pobieral zeby pozniej nie przerosly i byly wartosciowe...u mnie wiekszosc byla po 18 ale tez trafil sie jakis 20...dlatego tak jakos dziwnie ze chce Cie jeszcze trzymac do srody skoro masz juz 18-20...

Hope punkcja w piątek dopiero a w środę podglądanie... Podobno jest dobrym specjalista (jednym z lepszych w Polsce) wiec chyba wie co robi?? Nie chce się nad tym dłużej zastanawiać bo tylko bardziej sie denerwuje... Musze mu zaufać, nic mi więcej nie pozostaje.

reklama
hej wszystkim, dzis bylam pierwszy raz w pracy po dlugim L4, padam na pysk.

Zuzia2011 dopisz mnie do kalendarza, wizytam dopiero 16.12 i zobaczymy co dalej (ale mam nadzieje ze to wizyta przed crio)

Do góry