reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Niepokorna - dla wielu osób ta data jest szczęśliwa, więc napewno dla Ciebie też taka będzie :tak: Pewnie pobiorą Ci dużo ślicznych jajeczek :-)

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa
9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: elleni - kolejne podglądanie jajeczek
10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11: Bziumelka - kolejne podglądanie jajeczek
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12: elleni - punkcja
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
13: Bziumelka - punkcja
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie dziwne wieści. W sobotę miałam estradiol 1570 a dzis 492:-( Lekarz powiedział ze to musi być błąd labo, czy tez tak myślicie czy poszło coś nie tak i nie chce się doktorek przyznać?? Na dzis i jutro dosalam jeszcze fostimon 150j.m. i merional 75j,m. Pęcherzyki sa 4 w prawym i 4 w lewym (w sobotę inny doktorek mówił ze 5 lewy i 3 prawy) W lewym największy 20.6 a w prawym 18. Endo gigant 13.5mm. Niepokorna tak jak ty mam punkcje w piatek 13tego:-) W środę jeszcze wizyta.

Ann.k1 super jestes w ciazy:) Ale to szybko poszlo!!!

Ostatnia edycja:
U mnie dziwne wieści. W sobotę miałam estradiol 1570 a dzis 492:-( Lekarz powiedział ze to musi być błąd labo, czy tez tak myślicie czy poszło coś nie tak i nie chce się doktorek przyznać?? Na dzis i jutro dosalam jeszcze fostimon 150j.m. i merional 75j,m. Pęcherzyki sa 4 w prawym i 4 w lewym (w sobotę inny doktorek mówił ze 5 lewy i 3 prawy) W lewym największy 20.6 a w prawym 18. Endo gigant 13.5mm. Niepokorna tak jak ty mam punkcje w piatek 13tego:-) W środę jeszcze wizyta.
Moim zdaniem to blad labo bo skoro przy 8pecherzykach mialas 1570E2 to by sie zgadzalo, poniewaz na 1opecherzyk przypada ok 200E2, wiec by pasowalo...
Ja swoja stymulacje skonczylam przy E2 na wartoasci 3500 i mialam pobranych 13 komorek z czego 12 dojrzalych.....estradiol wzrasta wraz z dojrzaloscia komore,wiec u Ciebie to jakos tak nie pasuje zeby spadl estradiol...to w ogole mozliwe skoro dalej sie stymulujesz? dziwne....

Endo tez super...moje dwa dni przed punkcja tez takie bylo....

Ann.k1 gratuluje....:-):-):-)

Esiek nie masz co sie martwic, beta jest piekna....moje dwie znajome od poczatku do konca nbie mialy zadnych objawow ciazy procz rosnacego brzuszka i czestego oddawania moczu...takze nie stresuj sie :-):-):-)

Esiek: ja man to samo, zyje ciagle w stresie choc jestem juz po jednym USG. W najblizszy piatek mam wizyte u gina-bedzie to 35 dpt. Myslisz ze serdyszko juz bedzie widoczne?

ann.k1 to po cichu gratuluje.... :-D na pewno zwiekszy tobie dawke progesteronu :tak:

Niepokorna trzymam kciuki za punkcje i zeby jajeczka sie zaplodnily i ladnie dzielily :-)

Lilia powiec mi lepiej podac 2 dniowego zarodka czy 3 dniowego? hmmm jak myslisz?:tak:

Bziumelka mam nadzieje ze to blad pomiarowy, ale ja mialam taka sytuacje jak sie stymulowalam do IUI, mialam 5 pecherzykow, wszystko ladnie roslo, poszlam na kontrole badanie a tam sie zrobila torbiel ktora blokowala rosniecie i spadal estradiol... I nie mialam robionej w tej sytuacji IUI... nie mowie ze tak u ciebie bedzie.... a powiedz mi mialas dzis badanie?

Hope: ja przyjmowalam rano 100mg lutinusa, o 14.00 100 mg luteiny, wieczorem 100 mg lutinusa, czyli 300 mg na dobe. Po ostatniej wizycie zmniejszono mi do 200mg,bomam prg jak w trzecim trymestrze i tezmalo brakuje bym miala wiecej niz w tych widelkach co daja na legendzoe pod wynikiem.

Olusia - powiem, że nie wiem co mam Ci doradzić. Niektórzy dr mówią, że najlepiej jak te zarodki 2-3 dniowe są już w brzuszku i tam się rozwijają, a nie w inkubatorze. Może jak ostatnio miałaś blastki to niech Ci teraz zapodają 3 dniowe, taka moja mała sugestia :)

A tak poza tym Olusia i Jo.M. to trochę jestem zaskoczona, że przy blastkach Wam się nie udało. Zawsze mi się wydawało, że przy blastkach to na bank się musi udać, przecież to są bardzo silne zarodki...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Jutro mam drugą weryfikację - 6 dpt. Strasznie nie denerwuję, ale chyba jak my wszystkie. Boli mnie brzuch małpowo, Mdli mnie - pewnie od progesteronu i ogólnie mam doła. Czuje że nic z tego nie będzie.

Do góry