reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

MMMM co do zwolnienia,to na bank ci dadza,ja na stymulacje nie bralam,lecialam urlopem,albo wybieralam takie godz.by bylo mi ok. wolalam wziasc po punkcji i dostalam,az do wyniku bety,ale napewno dostaniesz,tylko wolaj. Nie wiem jak przy pcos,dokladnie,napewno mozesz miec wiecej komorek:)
U mnie pierwsza i druga stymulacja wynosila ok.12do 14 dni,oni.tak mowia 10,ale rzado kiedy tyle trwa,przewaznie ok.dwoch tygodni. Ja sie szybko stymuluje,gorzej z iloscia jajcow,owulacje mam swoja zawsze ok.10 dnia,a nawet kilka mialam ok8 a i tak stymulowali mnie prawie 14 dni,by komorki byky bardziej wartosciowe:)

reklama
ANN.K kochana!!! Beta napewno ciazowa,ci do progesteronu to w normie jest napewno,moze nie za wielki,ale sie miesci w granicach I trymestru,ja teraz nie robilam,wczesniej tak,i moze gdybym taki miala,dla wlasnego spokoju bym skonsultowala z lekarzem,albo nawet zwiekszyla progesteron,ktorego w ciazy nigdy nie za duzo:)

MMMM co do zwolnienia,to na bank ci dadza,ja na stymulacje nie bralam,lecialam urlopem,albo wybieralam takie godz.by bylo mi ok. wolalam wziasc po punkcji i dostalam,az do wyniku bety,ale napewno dostaniesz,tylko wolaj. Nie wiem jak przy pcos,dokladnie,napewno mozesz miec wiecej komorek:) U mnie pierwsza i druga stymulacja wynosila ok.12do 14 dni,oni.tak mowia 10,ale rzado kiedy tyle trwa,przewaznie ok.dwoch tygodni. Ja sie szybko stymuluje,gorzej z iloscia jajcow,owulacje mam swoja zawsze ok.10 dnia,a nawet kilka mialam ok8 a i tak stymulowali mnie prawie 14 dni,by komorki byky bardziej wartosciowe:)
problem polega na tym, że w czasie stymulacji będą mi chyba robić badania hormonów a laboratorium w gamecie czynne jest od 8-11 więc i tak musiałabym brać wolne. Zresztą i tak od Wigilii mam rozpisany urlop :)

Lilia - tak sie ciesze ze jednak nie mozesz nas zostawic i wrocilas:) Ja chcialam ogarnac jak ty kalendarz ale tylko jeden dzien udalo mi sie pozbierac - ty jestes w tym najlepsza:)

Dziękuję, ale muszę powiedzieć, że świetnie Ci szło :-)

Mmm – jeżeli lekarz kazał Ci przyjść między 1-3 dc to obawiam się, że będziesz miała USG dowcipne. Już parę razy miałam takie badanie, nie jest tak źle, ale ja zawsze szłam 3 dc po południu, do przeżycia :-)

O matko ale płodne w posty jesteście:) Oby to na ciąże się przerodziło:)

Padłam ze śmiechu, świetny tekst. Patrząc na swój przypadek to powinnam mieć niezłą gromadkę :-D

Lilia - ja nie muszę chyba pisać, że też mam problemy jelitowe przy estrofemie... i przy innych hormonach też... Skoro masz od antyków a to przecież też zazwyczaj estradiol jest w nich to będziesz miała cały czas... Nie myślałaś o jakimś oczyszczaniu czy może już coś robiłas? Ja też miałam wieczne zapalenia i na jakiś czas miałam spokój - choć teraz po ostatniej dawce luteiny też mi się nie podoba moja wydzielina... Ja zazwyczaj szybko działam - jak coś zaczyna się dziać to zaraz uruchamiam clotrimazol - nie czekam na lekarza... I nawet nie waż się nas opuszczać. Ja Ci nie pozwalam:) Co do bólu piersi to jakoś na wiosnę też mnie bolało. Lekarka przepisała mi Mastodynę...

Jeżeli chodzi o oczyszczanie to zamierzam, ale w związku z przygotowaniami do crio to odsunęłam ten temat na dalszy tor. Ta chwilowa ucieczka była chyba zaćmieniem umysłu :-)

Fusun – dzięki, ale u mnie ten estrofem dowcipnie raczej odpada. Ja mam tendencje do zapaleń i wszelkie tabletki dowcipne powodują częstsze zapalenia.

Ann.k1 – beta piękna, gratulacje :-)

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa

9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Bziumelka - podglądano ślicznych jajeczek
9: elleni - podglądano ślicznych jajeczek
9: Niepokorna - podglądano ślicznych jajeczek
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11-12: Bziumelka - punkcja
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Niepokorna - ale naprodukowałaś :-) super, data punkcji całkiem fajna :-D

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa
9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Bziumelka - podglądano ślicznych jajeczek
9: elleni - podglądano ślicznych jajeczek
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11-12: Bziumelka - punkcja
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
13: Niepokorna - punkcja
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
mmm… będzie robił normalnie USG w trakcie okresu, niestety. Średnio to komfortowe ale tak trzeba. Za pierwszym razem jak byłam to coś powiedziałam przed tym jak usiadłam na fotel, a gin do mnie „nie pani pierwsza i nie ostatnia, spokojnie ;) „ . Po pierwszej ciąży okresy mam lajtowe ;) już 3 dnia prawie nic nie leci więc umawiam się na ten 3-4 dzień i jestem spokojna.
życzę ci żebyś nie musiała się przyzwyczajać do tych wizyt ale po paru razach idzie się jak do zwykłego, rodzinnego lekarza po receptę :-p już mnie nie stresują te wizyty w ogóle tak jak kiedyś ;-)

Ann.k1 –gratuluję ! ;) niech beta rośnie ! :-)

Wow Niepokorna ale żeś się wystymulowała :D pięknie !! :cool2:
Ja po wizycie i u mnie 3 pęcherzyki w jednym i 3 w drugim ale jak to gin powiedział „nie za dużo ale nie chciałem przesadzić z dawkami widząc jak ostatnio Pani nam się wystymulowała” . Endometrium ładniutkie, hormony też.
Jejku, oby teraz te wszystkie zostały pobrane i nadawały się do zapłodnienia, ehhh tak się boję bo to jednak tylko 6 szt ;( a wiedząc, że przy ostatnim pobraniu gdzie było 12 szt tylko 4 odpowiednio się podzieliły to martwię się strasznie żeby te wystarczyły
U mnie punkcja we czwartek najprawdopodobniej. Jeszcze jutro wizyta z USG

Do góry