reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia - Ok , no to super może już w styczniu podejdziesz. Po wizycie daj znać co tam ustaliłyście. Też właśnie dzwoniłam do kliniki i umówiłam się na piątek na 12:50.
Ok muszę teraz pracą się zająć może wieczorkiem zajrzę co słychać. Buziaki

reklama
Dziewczyny jakis czas temu pytalam sie ale nie wiem czy ktos mi odpowiedzial... czy lepiej podac 2 dniowe zarodki czy 3 dniowe? nie mowie tutaj o blastusiach... ?

Dziewczyny jakis czas temu pytalam sie ale nie wiem czy ktos mi odpowiedzial... czy lepiej podac 2 dniowe zarodki czy 3 dniowe? nie mowie tutaj o blastusiach... ?

właśnie miałam o to samo pytać :-) Sprawdzałam w dokumentach ilo dniowe zarodki podali mi za pierwszym razem, to transfer miałam w 3 dobie ale teraz tak zastanawiam się po waszych postach, że te najwytrwalsze są w 5 dobie. aż zapytam dzisiaj lekarza na wizycie :tak:

Ależ nas dzisiaj jest :D same wizyty . Ekstra takie zestawienie robicie dziewczyny

Bziumelka ja właśnie po badaniu hormonów jestem i o 11.20 USG ;)

Lilia mnie nic nie bolało po estrofemie

Ann.k1 ja bym nie wytrzymała i po zobaczeniu drugiej kreski poleciała na betę ;) mój gin mówił, że właśnie 10 dni po transferze przyjść na betę, a nawet i 8 dpt pokazałaby więc jak sikaniec ci wyszedł to i beta wyjdzie bo jest przecież pewniejsza

dziewczyny mam pytanie czysto techniczne ;) cytować wiem jak ale co mam zrobić/kliknąć jak np chcę odpowiedzieć komuś na posta ?? do tej pory otwierałam worda i najpierw w nim pisałam, a później tu kopiowałam żeby nikogo nie pominąć ale to strasznie uciążliwe .... da się jakoś na nik kliknąć i żeby do odpowiedzi przeniosło kopiując od razu nik danego użytkownika ?pliss podpowiedzcie bo dopiero "raczkuję" u was :sorry2:

elleni - ja stosuje ta metodą z Wordem, ponieważ jak dla mnie te okienko na forum jest za małe. Jak chcę odpisać paru osobom to trochę to miejsc zajmuje i nie chce mi się ciągle przewijać paska jak sprawdzam co wpisuję, więc najpierw wpisuję do Worda, a póżniej kopiuję.

Zula - byłas ostatnio na wizycie u dr, co powiedziała??

GRUDZIEŃ:

9: genna - koooolejna wizyta u immunologa
9: keki84 - wizyta przed udanym crio
9: Ewis - wizyta kontrolna
9: Bziumelka - podglądano ślicznych jajeczek
9: elleni - podglądano ślicznych jajeczek
9: Niepokorna - podglądano ślicznych jajeczek
9: Jogo - wizyta przed udanym crio

9: basidrak – wizyta kontrolna

10: Lilia♥ - wizyta kontrolna
11: martaczi - podglądamy zdrowego maluszka
11-12: Bziumelka - punkcja
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12: Olusia7982 - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
12-13: Zuzia2011 - przybliżona data crio - jestem mamą :)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
14: Infinity - kontrola przed udanym transferkiem
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

STYCZEŃ:

Hope84 - udane crio

Jogo - udany transfer
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
Lilia - tak sie ciesze ze jednak nie mozesz nas zostawic i wrocilas:) Ja chcialam ogarnac jak ty kalendarz ale tylko jeden dzien udalo mi sie pozbierac - ty jestes w tym najlepsza:)

Ann - lec na betke musi juz wyjsc skoro druga kreseczka:tak:

Ja juz bylam na pobraniu krwi - martwie sie bo cos niskie mam te hormony a normalnie juz powinnam miec owulke - robilam testa owulacyjnego w sobote to juz byla widoczna druga kreseczka pozniej w niedziele ale kreska byla juz slabsza czy hormon ktory wykrywaja testy moze skakac? Jakby kutwa nie mogli mi usg tutaj zrobic jakas masakra zeby tylko na wynikach krwi sie opierali martwie sie teraz ze znowu jakies komplikacje....

Cześć - kope lat !!!

Trzymam kciuki dziś za wszystkie podglądanka i wizyty, ale były owocne !!!

Ja mam ustalony termin pierwszego USG na 17.12.

Poza tym- dziewczyny straszne to co przechodze teraz ta niepewnosc -nie mam dalej ani cienia objawów i to mnie dobija, nie wiem jak dotrwam do tego 17.12 ;/

Cześć - kope lat !!! Trzymam kciuki dziś za wszystkie podglądanka i wizyty, ale były owocne !!! Ja mam ustalony termin pierwszego USG na 17.12. Poza tym- dziewczyny straszne to co przechodze teraz ta niepewnosc -nie mam dalej ani cienia objawów i to mnie dobija, nie wiem jak dotrwam do tego 17.12 ;/
kochana są ciaże, które przebiegają bezobjawowo, Najważniejsze, że beta wysoka :)

dziewczyny mam pytanie. Mam się zgłosić do lekarza między 1-3 dc na kontrolę i zacząć stymulację. ale chyba nie będzie mi robił usg w trakcie@?

O matko ale płodne w posty jesteście:) Oby to na ciąże się przerodziło:)
Lawendowy - Gratuluję córy:) wiedziałam:)
martaczi - ciesza mie bardzo info od Ciebie. Martwiłam się bardzo... Trzymaj się cieplutko i staraj stresować jak najmniej
Jogo - dziewczyna ma cały czas zerowy mlr i dostała zielone światło. Po pozytywnym teście ma zaraz się doszczepiać. Powiem też, że jedna dzieczyna po szczepieniach, pozytywnym mlr i doszczepianiu niestety również poroniła... Ja mam mieszane uczucia co do tego mlr
mi mi - te gladynowe to świadczą o celiaki? Tak mi się jakoś kojarzy ale nie wiem czy dobrze. Bo jeśli tak to słyszałam, że na płodność ona wpływ też ma...
Asia - nie polecam Gyncentrum
Lilia - ja nie muszę chyba pisać, że też mam problemy jelitowe przy estrofemie... i przy innych hormonach też... Skoro masz od antyków a to przecież też zazwyczaj estradiol jest w nich to będziesz miała cały czas... Nie myślałaś o jakimś oczyszczaniu czy może już coś robiłas? Ja też miałam wieczne zapalenia i na jakiś czas miałam spokój - choć teraz po ostatniej dawce luteiny też mi się nie podoba moja wydzielina... Ja zazwyczaj szybko działam - jak coś zaczyna się dziać to zaraz uruchamiam clotrimazol - nie czekam na lekarza... I nawet nie waż się nas opuszczać. Ja Ci nie pozwalam:) Co do bólu piersi to jakoś na wiosnę też mnie bolało. Lekarka przepisała mi Mastodynę...
Co do mojej wizyty to dostałam receptę na 3 opakowania Vissanne.(ja nie byłam w klinice - podobnie jak Jo.M mam niechęć do pójścia tam:)) Jakbym chciała wybrać je od kolejnego cyklu to moje następne crio byłoby dopiero w kwietniu więc chyba wezmę teraz jedno i spróbuję kolejnego transferu a jak nie wyjdzie to kolejne 2 opakowania i kolejny transfer. O ile nic pod górę nie będzie ale zaklinam rzeczywistość, że nie będzie pod górę:) Mam 7 zarodkó ( w tym jeden słabiutki) opłacone do maja i chyba nie chcę ponownie dać pieniędzy klinice w której jestem...
Olusia - moim zdaniem nie można tak zawyrokować czy lepiej podawać 2 dniowe czy 3 dniowe czy 5... Znam np przypadek z innego forum gdzie dzieczyna przy bardzo zaawansowanej endometriozie miała kilka ivf z 5 dniowymi zarodkami i nic a teraz miała podane pierwszy raz 2 dniowe i beta pozytywna:)

reklama
Dziewczyny z problemami po estrofemie: zapodawajcie go sobie dopochwowo. Ja też przy wszystkich poprzednich transferach miałam estrofem doustnie i też w końcu nabawiłam się problemów z jelitami. Nawet pisałam o tym na forum. Tym razem doktorek kazał zapodawać d/p i nie mam żadnych problemów

Do góry