reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia - a co i ile bierzesz po transferze?
Sama nie wiem...
W sumie to chyba jakiś odgórny standard powinien być co do ilości progesteronu....

reklama
Alternatywa ja biore tak : 3x4 lutki dopochwowo, Fragmin raz dziennie, kwas foliowy raz dziennie, encorton 2x1 estrofem 3x1... zaczelam brac te leki jeszcze przed transferem, bralam od wtorku tj od 19.11 i biore tak samo do tej pory....

Lilia - Oj tam , oj tam zaraz jakaś bakteria. Będzie ok , w końcu musi być:-). Czekam na wiadomości po wizycie. Pa

Lili , Olusia , Alternatywa - Myślę , że stres będzie u mnie jutro rano bo o dziwo zbytnio się teraz nie denerwuję a nawet spokojna jestem.:szok: Jutro się okaże .
Jak będę mogła to odezwę , jeżeli długo nie będę się odzywała to będzie dobry znak także trzymajcie kciuki.

Alternatywa
- standardowo przepisywana jest luteina 3x4 dziennie. Kliniki które robią weryfikację sprawdzają wartości progesteronu i w razie czego każą zwiększyć dawki przeważnie na 3x8 + czasami douphaston albo luteina podjęzykowa. Progesteronu nie da się przedawkować. Zapytaj lekarza na wizycie jak to w Twojej klinice wygląda. Ja np mam crio na sztucznym cyklu czyli nie było owulacji czyli ciałka żółtego które wytwarza progesteron dlatego trzeba się luteiną faszerować. Zobacz Martaczi zaryzykowała i od dnia transferu brała 3x8 luteiny + podjęzykową chyba 3x4 i kto wie być może to zaowocowało.

Dobra lecę laseczki , jak coś to do jutra.:-)

Olusia - Zaraz wyślę Ci wiadomość

Jo.M. to moze ja tez od jutra zaczne brac wiecej tej lutki, jak myslicie? hmm sama nie wiem? czy poczekac do wtorku? mysle ze zrobie progesteron w 3dpt.... i zobacze jak to bedzie... odnosnie duphastonu mam pare tabl w domu ale nie cale opakowanie... a podjezykowej w ogole nie mam.... wiec musialabym pojsc po recepte do lekarki.. dzieki jeszcze raz za nr :-D - wszystko bedzie dobrze, nie ma innej opcji...

Olusia - doszła wiadomość do Ciebie , bo nie wiem czy dobrze wysłałam. Ja też nie mam podjęzykowej a douphastonu jak masz kilka tabletek to nie ma sensu brać bo jak się zacznie brać to trzeba brać dopóki lekarz nie każe odstawić bo odstawiać samemu nie można.

Tak tak dostalam i odpisalam tobie na PW... Wlasnie wiem ze nie warto brac jak sie ma malo a jak sie zacznie to trzeba brac... wiec mysle ze jednak poczekam do wtorku i jak cos to zadz do lekarza i zeby zdecydowal... czy zwiekszyc czy nie....a od jutra wezme najwyzej wiecej.. moze 3x5 czy lepiej juz 3x8?

Bziumelka - proszę bardzo :-)

LISTOPAD:

25: peti30 - wysoka beta
25: Jo.M. - udany transfer
25: Minni27 - III weryfikacja
25: Fusun - USG serduszkowe
25: Niepokorna - wizyta

26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

olusia-mamuska uwazaj teraz na siebie i na babla, zero stresu max relaksu
jo.m trzymam kciuki za blastusie ,i za transwer, juz za kilka godz i twoj babel bedzie z toba.
dziewczyny mam nadzieje i gleboko w to wierze ze sie uda. musi. to bedzie taka nadzieja dla mnie i wroci mi wiara w nasza klinike, ;-)ale mysle ze bedzie dobrze:-)

reklama
Cześć dziewczyny.

Właśnie dzwoniłam do kliniki , 1 zarodek dotrwał do blastocysty także jadę kobietki na 10 na transfer. :-)
Boże ale miałam stresa jak dzwoniłam , ja chyba kiedyś na zawał zejdę:szok:.
Trzymajcie kciuki i proszę o fluidki ciążowe.

Do góry