reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Niepokorna - Ok , rozumiem. Raczej nie powiedziałbym , że im mniej tym lepiej. W sumie trudno mi powiedzieć co masz zrobić. Są pary które np nie chcą mrozić zarodków z różnych przekonań , także to sprawa indywidualna. Podchodzisz 1 raz i jest duża szansa , że się uda. Jeżeli np chodziłoby o mnie to już sporo mam za sobą niestety nie udanych prób i osobiście chciałabym mieć jak najwięcej zarodków. Także myślę , że zadecydujecie z M później jak będzie wiadomo ile jest dobrych komórek do zapłodnienia. Zawsze może być tak , że uda Ci się za 1 razem i zostaną Ci zarodki zamrożone no to po jakimś czasie możecie wrócić po śnieżynki bez żadnych kolejnych stymulacji , czego życzę Ci z całego serca.:tak:

A jeszcze chciałam się zapytać do jakiej kliniki się wybierasz?

Olusia - No tak te 6 Ci zapłodnili , reszta jeżeli jest dobra to powinna być zamrożona bądź zniszczona w zależności od Twojej decyzji. Nie wiem dokładnie jak to wygląda ale dziewczyny pisały kiedyś , że podpisuje się jakiś dokument w związku z pozostałymi komórkami. Po prostu zapytaj w klinice.

reklama
lilia ja tez bym chciała wyłączyć myślenie aż będzie po ale ... Troszkę mnie wyprzedzisz z crio i uruchomisz dobra passe a ja będę miała ze zgorki. Ja czekam na okres który mam mieć jutro lub pojutrze i ruszam. Jestem już ugadana z lekarzem i podchodzę na naturalnym ale na wspomagaczach tupu clexane i jakieś sterydy po transferze . Tez już się stresesuje czy zarodki prawidłowo się odmraza i czy będzie z tego ciąża. To moje ostatnie dwa. Jesli się nie uda to w styczniu będę podchodzić do stymulki jeszcze raz ostatni ale już w Polsce . Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie .

Jogo
- dzięki za miłe słowa, ale ja bym nie była taka pewna, że Cię wyprzedzę. Czekam jeszcze na wynik z posiewu, który będę znała we wtorek i znając moje „szczęście” pewnie wyjdzie jakaś bakteria. A jak wyjdzie to marne szanse, że da się to wyleczyć w tym cyklu przed crio. Tak, więc już zaczynam się godzić, że w tym cyklu znowu nie będę miała crio… Już trzymam kciuki za Twoje kruszynki :-)

Oktavi - &&&&&&&&&& na nowa walkę :tak:

JUTRO ZAPOWIADA SIĘ CIEKAWY DZIEŃ :-)

Peti30 - trzymam kciuki za wysoką betę.

Jo.M. - jutro od rana stresuje się razem z Tobą :-) Już trzymam kciuki za pomyślny transfer :tak: Odzywaj się.

Minni27 - &&&& za kolejną weryfikację.

Fusun - powodzenia na USG serduszkowym. Trzymam kciuki i z niecierpliwością oczekuję na informacje od Ciebie :-)

Niepokorna - witaj, powodzenia na wizycie.

LISTOPAD:

25: peti30 - wysoka beta
25: Jo.M. - udany transfer
25: Minni27 - III weryfikacja
25: Fusun - USG serduszkowe
25: Niepokorna - wizyta

26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
O mamo! Ależ jutro się podzieje :)
peti30 - trzymam kciuki z abetę!
Jo.M. - zaciskam i życzę spokoju :)
Fusun - niech biją mocno!!
Minni27 - za najlepsze wyniki
Lilia - przestań krakać z tą bakterią. Żadnej nie będzie!!

Dziewczyny jakie są normy progesteronu po transferze i jakie są standardowe ilości luteiny jakie zapisuje Wam lekarz?
Czytam co piszecie i przewijają sie duże ilości od 4 do 8 lutein 3 x dziennie. I oczy mi wychodzą na wierzch... Co to znaczy, że "weryfikację" trzeba wykupić? Wiem, że może to naiwne pytanie, ale robię listę pytań, jakie zadam na wizycie, a to akurat wydaje mi się bardzo ważne.

reklama
Alternatywa tez sie nad tym zastanawiam i nie wiem....bo jak wiadomo bierzesz leki przed i zaraz po.... wiec chyba progesteron bedzie jakos w miare ok... wiec ja bym chciala sprawdzic progesteron w 3dpt i jak bedzie ponizej 30 to zwieksze ja... chociaz z 2 strony sama nie wiem ile ma byc? a i czy mozna samemu zwiekszyc? nie zaszkodzi to?

Do góry