reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia - Tak mam zadzwonić sobie bezpośrednio do embriologa , mam do niej tel komórkowy. Nie jestem pewna jaki ma być ten progesteron ale z tego co kojarzę to najlepiej żeby był ok 30 , fusun np miała ok. 17 w 3dpt i od razu zwiększyli jej dawki. Ja zapytam jutro lekarza o ten progesteron bo sama już głupia jestem. Fragmin 2500 j na 100% jest w aptece u nas w klinice bo kupowałam we wtorek.

Kasik - Nie dziękuję;-)

reklama
Jo,M dzieki za odpowiedz.... :-DTo w takim razie zrobie sobie progesteron i estradiol... i jak cos zwieksze dawke lutki sobie.... a czemu na nie ktorych pisze estradiol beta? czy on sie rozni od estradiolu E2? ooo dzieki za nformacje... to musze isc na zelazna..... szkoda ze od razu nie kupilam wczoraj.. ale myslalam ze u siebie tez kupie... no nic.... dzieki :-D i tak sie mam z kumpela spotkac we wtorek to od razu zalicze apteke i badanie....

Lindi przykro mi ze sie nie udalo,,, a moze zrob jednak bete?

Lindi - A odstawiałaś leki , u mnie przeważnie po odstawieniu leków @ przychodziła za jakieś 4-6 dni. U Ciebie nie ma bety , nie ! Może jakiś inny test kup bo jak widzisz różnie jest z tymi testami.

Olusia - Nie spotkałam się z określeniem estradiol beta , znam tylko estradiol E2 i to raczej to samo będzie tylko łączone razem z badaniem bety.

Jo.M a ja wlasnie se spotkalam z tym i dlatego spytalam bo nurtowalo mnie to... nio ja znam tez tylko estradiol E2 czyli jak powiem w laboratorium ze chce np bete i estradiol to bedzie to jako estradiol beta.. i progesteron jeszcze....

Ja po odstawieniu lekow dostaje jakos 2-3 dni @

Hej dziewczyny...dawno mnie nie bylo ale zalatana bylam...
Jutro mam wizyte juz ze wszystkimi wynikami i zobaczymy jaki protokol bede miala i czy wogole wszystko jest ok...
Mam tez zabrac podpisana umowe i zgode na in vitro...mam tylko problem zwiazana z iloscia nastrzyknietych dojrzalych oocytow...nie wiem co wybrac czy zgodzic sie na nastrzkniecie wszystkich dojrzalych oocytow bez wzgledu na ilosc cz tylko np.6?? Jak sadzicie...

Niepokorna - Witam , jeżeli podchodzisz z rządówki to tylko 6 komórek zapłodnią a resztę zamrożą , chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich ze względu np. na wiek. Widzę jednak , że jest to Twoje pierwsze podejście , także może te 6 wystarczy. Najlepiej będzie zadecydować po punkcji jak określą Ci ilość prawidłowych komórek. Nie martw się wszystko będzie ok.

reklama
Jo.M to musze sie dowiedziec jak to bylo u mnie... mialam pobranych 12 komorek, na pewno zaplodnili te 6, a co z reszta? mowila pani embriolog ze nie ktore byly nie do konca dojrzale ale czy 6 bylo? musze tam pojsc i porozmawiac...... bede tam we wtorek i mam nadzieje ze uda mi sie porozmawiac i dowiedziec sie co i jak.. no i wezme wypis z zabiegu....

Do góry