reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Jo.M. masz racje.... tez tak bede robic... zastrzyk rano a aspiryne wieczorem.... dzis mi sie zapomnialo i wzielo wczesniej tabletke a potem zastrzyk....:-) odnosnie encortonu to bralam zawsze po IUI nigdy przed... wlasnie pani doktor mi mowila bym juz zaczela brac, tak wiec biore zastrzyki od wczoraj....
Agitek trzymam kciuki by twoja bete podskoczyla do gory!!
Zula ja mam dawke encortonu 5mg...
Blue i jak tam twoja beta? :-)
Agitek trzymam kciuki by twoja bete podskoczyla do gory!!
Zula ja mam dawke encortonu 5mg...
Blue i jak tam twoja beta? :-)
Jo.M.
Fanka BB :)
Zula - ja też mam encorton 5 mg i chyba od dziś 2 tabletkę dorzucę.
Mi pasuje piątek zobaczymy jak inne dziewczyny tylko chyba wolałabym żebyśmy się pod kliniką spotkały i podjedziemy razem żeby się nie szukać a tak poza tym to moja orientacja w terenie jest bardzo kiepska i wolę w znanym mi miejscu się spotkać. :-)
To jak tam kobiety czekamy na Was ?
Olusia - ok , a Ty jak w piątek ?
Mi pasuje piątek zobaczymy jak inne dziewczyny tylko chyba wolałabym żebyśmy się pod kliniką spotkały i podjedziemy razem żeby się nie szukać a tak poza tym to moja orientacja w terenie jest bardzo kiepska i wolę w znanym mi miejscu się spotkać. :-)
To jak tam kobiety czekamy na Was ?
Olusia - ok , a Ty jak w piątek ?
Zula i Olusia dziękuję Wam za słowa podtrzymujące na duchu. Nie mam nawet z kim o tym pogadać. Jedynie z mężem o tym rozmawiamy no i z lekarzami.
Pozostaje mi czekać i czekać i jeszcze raz czekać, kolejne trzy dni, chyba będą najdłuższymi i wyjątkowo niepewnymi w moim życiu.
Zastanawiałam się nawet nad zrobieniem testu sikanego, ale skoro wczoraj rano wyniki wyszły mi jakie wyszły, doszłam do wniosku, że dziś może nie mieć to sensu.
Gdyby tylko można było przyspieszyć to nieznośne wręcz czekanie.....
Oj
Pozostaje mi czekać i czekać i jeszcze raz czekać, kolejne trzy dni, chyba będą najdłuższymi i wyjątkowo niepewnymi w moim życiu.
Zastanawiałam się nawet nad zrobieniem testu sikanego, ale skoro wczoraj rano wyniki wyszły mi jakie wyszły, doszłam do wniosku, że dziś może nie mieć to sensu.
Gdyby tylko można było przyspieszyć to nieznośne wręcz czekanie.....
Oj
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Dziewczyny dzieki za informacje.... u mnie to bylo tak ze wyszly mi p.ciala w klasie IgG i IgM co prawda miescily sie w normie ale jednak byly praktycznie na gornej granicy, wiec gin przepisal mi aspiryne cardio... bralam to i spadlo ponizej 2 wiec aspiryna zadzialala, powiedzial mi ze mam nie odstawiac tego leku... no ale odstawilam jak sie stymulowalam do in vitro tzn odstawilam jak wlaczylam fraxyparyne..... potem znow lykam aspiryne jak sie nie udalo i teraz znow biore fragmin wiec nie wiem do konca czy mam brac to i to teraz w takiej sytuacji...
Kochana a moge wiedziec jaka masz ta chorobe immunologiczna?
Minni to w takim razie biore 2 tabl dziennie encortonu... skoro moze pomoc a nie zaszkodzi:-)
Ja brałam bardzo długo acard i encorton bez odstępu. Jak zaczęłam brać gdzieś w styczniu, to nawet po poronieniu dalej brałam. Fraxiparinę włączałam zawsze od początku cyklu w którym miałam mieć crio. I tak sobie biorę zastrzyki od początku czerwca. Natomiast moja choroba immunologiczna nie ma nic wspólnego z ginekologią (bo to łuszczyca) ale lekarze boją się że skoro jedna choroba immunologiczna jest, to duże prawdopodobieństwo że mam inne czynniki immunologiczne zaburzone. Miałam tylko sprawdzane zespół antyfosfolipidowy i w tej sferze jest ok, ale całej immunologii nie robiłam bo raczej sensu nie ma.
Encorton w ciąży brałam bardzo długo, bo chyba do 12-13 tc w dawce 10 mg (2 x 5 mg).
martaczi
Agitek Kochana przykro mi to pisać, ale masz może jakieś 5% szansy na to, że beta podskoczy! proponowałabym zrobić na 3 weryfikacji tylko betę i umówić się z laboratorium, że jeżeli będzie pozytywna to potem mają zrobić dodatkowo PRG i E2 zaoszczędzisz 60 zł:-( miałam identyczną sytuację:-( ale to zawsze 5% a TY w nich możesz się znaleźć zaciskam kciuki z całych sił! napisz nam coś więcej o sobie;-)
ja tez chcę ten encorton kto mi da:-)
ja tez chcę ten encorton kto mi da:-)
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
agitek leczysz się zapewne w invicie. Według ich zasad w 6 dpt powinna być beta powyżej 20 lub 30 (tutaj to bardziej pomogą dziewczyny z invicty, ja tam się nie leczyłam). Jednak już cuda zdarzały się na tym forum. Moja ciąża to też cud, bo kiedy wszystkie znaki wskazywały że nic z tego, a mój mąż przestał też wierzyć, to właśnie wtedy się udało. Trzymam kciuki :-)
Jo.M. - wiesz co - ja kończę pracę po 16 a pracuję na południu katowic więc nie zdążę przepchać się na drugą stronę katowic - tym bardziej, że mam znów na 19 lekarza na południu Katowic. Ale to umówcie się same a ja po prostu jak dam radę to dojadę.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dziewczyny ze slaska... :-) ja bardzo chetna na spotkanko jestem tylko ze jutro mam urodziny i ma wpasc rodzinka a w piatek wzielam dyzur za sobote no bo w sobote nie dam rady bo mam transfer... wiec musialam sie zamienic dyzurami... hmmm ale jak najbrdziej na tak jestem !! w koncu trzeba zyc normalnie po transferze, wiadomo z pewnymi ograniczeniami troszke no ale nie dajmy sie zwariowac.. nie bede przeciez 2 tyg lezec w lozku
Sylwia dzieki za informacje... dlatego bede brala 2x1 encortonu po 5 mg... moze to dobrze ze wczesniej teraz to lykam a nie dopiero po zabiegu... a jak sie czujesz mamusiu?
Sylwia dzieki za informacje... dlatego bede brala 2x1 encortonu po 5 mg... moze to dobrze ze wczesniej teraz to lykam a nie dopiero po zabiegu... a jak sie czujesz mamusiu?
reklama
Jo.M.
Zula - ok rozumiem.
Zrobimy tak , umówmy się może dziewczyny na spokojnie na inny termin. Jeżeli chodzi o mnie to od 2 grudnia pasuje mi każdy dzień. Po prostu ten przyszły tydz. nie chcę zbytnio szaleć z łażeniem a głównie jeżdżeniem autem. ;-)
Zrobimy tak , umówmy się może dziewczyny na spokojnie na inny termin. Jeżeli chodzi o mnie to od 2 grudnia pasuje mi każdy dzień. Po prostu ten przyszły tydz. nie chcę zbytnio szaleć z łażeniem a głównie jeżdżeniem autem. ;-)
Podziel się: