reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olusia - dokładnie jest tak jak mówi Jo.M., ja mam ładne endo i lekarz powiedział, że scratching jest mi niepotrzebny.

Jo.M. - ja też wychodzę z założenia jak ma się udać to się uda :-)

Martaczi - mnie się niedawno śniło, że też dostałam okres, dosłownie mnie zalało. Kumpela mi w senniku sprawdziła, co to znaczy. Oznacza to, że jesteś gotowa na ciąże i nie długo w niej będziesz :-) Ja się tego trzymam jak tonący brzytwy. Acha, i masz przekichane za ten test :-)

Agitek, MagdaM - witajcie :tak:

Zula - w sumie gyncentrówka ze mnie żadna, ale chętnie bym się przyłączyła. W piątek mam wolne, będę sprzątała na święta, ale mogę się wyrwać. No i 3 Stawy jak najbardziej mi odpowiadają. Już widzę, że Olusia nie może, to może jakiś inny termin. A myślałyście, żeby spotkać się w weekend??

Blueskye - wysokiej bety życzę :tak:

Minni - &&&&&&&&&&&& za przyrost :-)

A jeżeli chodzi o ten serial dokumentalny o in vitro to ja nie zwracam uwagi na to jak się klinika reklamuje. Najbardziej mnie interesuje to z czym problem ma para i jaki jest finał.

LISTOPAD:

21: blueskye - wysoka beta
21: Minni - weryfikacja wysokiej bety
23: Olusia7982 - udane crio
25: peti30: wysoka beta
25: Jo.M.: udany transfer
26: 29magda09 - kolejne USG po wysokiej becie
26: Lilia♥ - wyniki i wizyta kontrolna

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
reklama
Dobra dziewczyny jak coś to może jakoś dojadę na te 3 stawy , najwyżej zgubię się po drodze :-D ale dojadę.

Lilia - ja w Gyncentrum jestem od nie tak dawna także nie przejmuj się , a byłam w Provicie także będzie o czym pogadać.

witam dziewczyny:)
jesli chodzi o mnie to mnie pasuje i piatek i poczatek grudnia wiec obojetne mi to jesli chodzi o date.,
co do miejsca to pewnie mam taka sama orientacje w terenie jak Jo.M :-D:-) a najwyzej gps-a sie właczy i jakos trafie.
czyli w piatek pasowalo by raczej kazdemu tylko nie olusi?? dobrze wyczytałam?
a zaproszone sa kazde dziewczyny ze slaska, nie tylko z gyncentrum;-)

Jo.M. - widzę, że mamy ten sam problem, orientacja w terenie :-D U mnie to po prostu dramat i w związku z tym mój M na ostatnie urodziny zakupił mi GPS. Powiem, że jestem z niego bardzo zadowolona :-)

Kiki - z tego tak wynika, że wszystkim pasuje tylko nie Olusi. To może rzeczywiście przełóżmy to spotkanie na po 2 grudnia. Co Wy na to dziewczęta??

Ostatnia edycja:
Martaczi - dziękuję za Twój wpis. Skoro miałaś podobne wyniki to moje szanse na dzidzię z tego transferu pozostały znikome :(. Liczę na cud, choć wszystkie objawy na ziemi i niebie wskazują na to, że cudu nie będzie. Mam jeszcze trzy zamrożone blastki, ale pododobno nie zawsze udaje się je rozmrozić i czasem nie dochodzi do transferu, co dodatkowo mnie martwi.Na ciążę naturalną nie mam co liczyć z uwagi na parametry nasienia męża (w inny sposób niż in vitro nie będziemy mogli mieć dzidzi, staraliśmy się 6 lat, po czym zrobiliśmy badania i okazało się co jest przyczyną). Ale dzięki in vitro można, tylko sama stymulacja a miałam ją jedną dopiero - to straszny okres - bolały mnie jajniki, przed samą punkcją ledwie się ruszałam. Wiecie dobrze jak to jest.

Sylwia - Masz rację leczę się w Invicie w Warszawie.

Lilia - Witaj :)

Dzięki Wam, że jesteście, bo chyba sama zwariowałabym z tym wszystkim.

Kiki , Lilia - Dzięki dziewczyny , muszę o Waszych przypadkach też M powiedzieć bo on się z mojej orientacji czasem tak śmieje , że nawet kiedyś mi powiedział , że to cud , że ja do domu umiem trafić:szok: , widzicie jaki niedobrota :-D.
Dobra czyli co z tym piątkiem , Kiki - za , Lilia - za , Ja - za , Zula - też musisz dojechać no i reszta dziewczyn , która ma tylko ochotę. Olusia - wiem co musisz zrobić żeby w piątek przyjechać - znowu zamienić dyżury ha ha ha

He he ja akurat znam Katowice :-D bywam tam czesto.... dziewczyny to wy sie spotkajcie na pogaduchy, nie patrzcie na mnie :-) jesli chodzi o poczatek grudnia to jestem jak najbardziej zaaa.... nio jedynie ten piatek mi nie pasuje... bo koncze prace o 19 i zanim dojade to bedzie 19:30;-) jesli chodzi o GPS to tez mam ale rzadko go używam ...

Agitek wiem o czym mowisz... mozna zwariowac....:tak:

Kikifish nio niestety... mi nie pasuje bo musialam sie zamienic dyzurem w pracy....

Jo.M. ostatnio tez juz wychodze z zalozenia co ma byc to i tak bedzie.... no ale moglo by nam sie w koncu udac!! bo to juz za duzo tego, tych rozczarowac, smutku itp.... odnosnie zamiany dyzuru to juz nie mam na kiedy.... dzis mam nocke a w piatek dniowka.... hmmm chociaz zobacze co da sie zrobic dzis w pracy.... mam neta wiec bede z wami w kontakcie :-p

Ostatnia edycja:
Olusia - ok

Blueskaye- Jutro Twój dzień , trzymam kciuki:tak:

Dobra dziewczyny muszę kończyć wieczorem zajrzę co tam ustaliłyście.
Buziaki :-)

dziewczyny to zadecydujcie jezeli macie ochote i czas sie spotkac

Olusia- a jak rozwiazalas sytuacje z lekami?
Agitek- masz blastki, a raczej dobrze sie rozmrażaja, musisz wierzyc, ;-)
Jo.M to ja mam to samo , komantarze mojego M ze ja sie nawet w markecie potrafie zgubic;-):-D

reklama
Ja to jestem podobno lepsza niż GPS. Ale ja cały czas powtarzam, że mam męską płeć mózgu:) i generalnie mogę z najciepniejszej dupy wyjść bez GPS - tylko z tej dupy którą jest niepłodnosć nie potrafię....:)

No więc zadecyduję, że 2 grudnia ale za to 3 stawy:)
Ja co prawda dalszych planów niż 2 dni wczesniej nie robię ale przypominajcie mi co drugi dzień to może nic mi nie wcisną w tej korporacji:)

Do góry