reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. to Twój 10 raz? a jak to przechodzi Twój mąż? ja mam wrażenie, że mój już się tak do tego wszystkiego przyzwyczaił, że uważa to za normalność, że po prostu tam musi być, nie widzę, żeby się tym jakoś specjalnie przejmował:-(mam wrażenie, że sama o wszystkim decyduję kiedy co i jak o on na wszystko sie zgadza!

reklama
Martaczi chcesz dostac klapsa.... :wściekła/y:czekaj jeszcze i idz na bete :-) chociaz ja byc moze tez bym zrobila, chociaz juz nie wiem... a mialas podane 3 dniowe czy 5 dniowe zarodki?

Jo.M ja wczoraj wzielam encorton rano i popoludniu... tak bede robic teraz do piatku... a powiedz mi po transferze tez trzeba brac encorton? chyba mi nie zaszkodzi? a jaka dawke bierzesz lutki? bo ja 3x4, i raz dziennie fragmin... odnosnie tego leku to ja dostalam recepte na 1 opakowanie, poprzednio mialam na recepcje 2 opakowania, a na pewno po transferze bede musiala jeszcze brac... tez myslalam by w 3dpt zrobic progesteron by zobaczyc co i jak... i ewentualnie zwiekszyc dawke lutki...
Jesli chodzi o Blue gel to wezme, masz racje ze potem bede myslala ze czegos nie zrobilam a mogla zrobic...:-D
Nigdy nie mialam problemow ze stymulka i z endo.. zawsze ladnie wszystko roslo....

A powiedzcie mi dziewczyny bo po moim poronieniu robilam badania na zespol antyfosfolipodowy i mialam podwyzszone p/ciala i bralam aspiryn cardio i spadlo mi to ladnie... czy moge to brac razem z heparyna? czytalam gdzies artykul odnosnie ze branie aspriryny i heparyny jeszcze bardziej zwieksza szanse na ciaze? co o tym myslicie?

Olusia, ja biore encorton 1,5 tab dzienmie od poczatku stymulacji do najblizszego piatku
nastepnie mam zmniejszac dawke I potem odstawic. Encorton na pewno nie zaszkodzi, a mode pomoc:)

olusia ja biorę fraxiparinę i acard. I będę przyjmować acard do 34 tc, a fraxiparinę do 12 h przed cesarką :-). Nie wiem na ile zwiększa szansę taki zestaw ale u mnie był konieczny ze względu na jedną już istniejącą u mnie chorobę immunologiczną.

martaczi mi pierwszy test o czułości 10 wyszedł w 6 dpt,(5dpt jeszcze była 1 kreska) i ciężko było cokolwiek dostrzec, bo był to cień cienia kreski. Dopiero w 8 dpt krecha była wyraźna. Także spokojnie kochana, jeszcze wszystko przed Tobą.

Wiecie co, ale po ostatnim odcinku "in vitro czekając na dziecko" mam coraz gorsze odczucia na temat novum. Wszystko robione pod publikę, szczególnie wypowiedź profesora mnie wkurzyła :growl::growl::growl:, bo miałam przyjemność być na 1 wizycie u niego i odniosłam zupełnie inne wrażenie.
Oglądałam jedynie ze względu na historię par, ale reklama novum była zbyt nachalna.

Dziewczyny dzieki za informacje.... u mnie to bylo tak ze wyszly mi p.ciala w klasie IgG i IgM co prawda miescily sie w normie ale jednak byly praktycznie na gornej granicy, wiec gin przepisal mi aspiryne cardio... bralam to i spadlo ponizej 2 wiec aspiryna zadzialala, powiedzial mi ze mam nie odstawiac tego leku... no ale odstawilam jak sie stymulowalam do in vitro tzn odstawilam jak wlaczylam fraxyparyne..... potem znow lykam aspiryne jak sie nie udalo i teraz znow biore fragmin wiec nie wiem do konca czy mam brac to i to teraz w takiej sytuacji...

Kochana a moge wiedziec jaka masz ta chorobe immunologiczna?

Minni to w takim razie biore 2 tabl dziennie encortonu... skoro moze pomoc a nie zaszkodzi:-)

Martaci dziekuje za paczuszke - bede czekac - ale to nie zmienia faktu ze mam checi normalnie przetrzepac ci tylek - no testow sikanych sie nie robi zwlaszcza tak wczesnie !!!! Ja rozumiem ze mozesz miec zle przeczucia w koncu kazda z nas juz po tylu porazkach woli sie nie nastawiac ale do jasnej cholerki musi sie nam w koncu udac a test zdecydowanie za wczesnie!!! U nas w klinice po blastce robia w 9 dpt...

Witajcie.

Jestem tu nowa i po pierwszym tranferze in vitro.
Mam kilka pytań, mnóstwo wątpliwości i jedną wielką panikę w oczach i sercu.

Pobranie komórek 08.11.2013 r. Wychodowanie 5 blastocyst.
Transfer 2 blastocyst 13.11.2013 r. godz. 13,15.

Pierwsza weryfikacja niecałe 3 dni po transferze tj: 16.11.2013 r. godz. 7,00 rano: wyniki:
beta HCG: 1,1 mIU/ml
estrofen: 2425 pg/ml
progesteron: 17,80 ng/ml
Zalecenia po 1 weryfikacji zwiększenie dawkowania luteiny dopochwowej z 4 do 8 tabletek x 3, estrofem 3x1 tabletka i luteina podjęzykowa 3x4 tabletki na dobę.

Druga weryfikacja po niecałych 6 dniach od transferu godz. 7,00 rano, tj 19.11.2013, wyniki:
beta HCG: 0,3 mIU/ml
estrofen: 1179 pg/ml
progesteron: 59,40 ng/ml
Zalecenia po 2 weryfikacji zmniejszenie dawkowania luteiny dopochwowej z 8 do 4 szt. 3 razy, estrofem 3x1 tabletka i luteina podjęzykowa 3x4 tabletki na dobę.
Lekarka powiedziała, że raczej szanse na dzidzię są znikome po tym jak zobaczyła wyniki 2 weryfikacji :(.

Trzecia weryfikacja ma się odbyć 10 dnia od transferu, na pewno w godzinach porannych tj. 22.11.2013 r.

Czy mam jeszcze szansę, że się uda, miał ktoś podobne wyniki i się udało?
Strasznie się martwię. Nic mi się nie chce i chyba zaczynam wpadać w jakiś dołek :(.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam

Sylwia - Ja niestety nie widziałam tego odcinka , bo już spać poszłam więc nie wiem o co chodzi. Będę oglądała może w piątek powtórkę to zobaczę co tam się działo.

Martaczi
- to mój 8 transfer i powiem Ci , że wesoło nie jest. Powiedzmy że M mnie wspiera chociaż czasami myślę , że tak nie jest do końca. Widzę , że to ja jestem większą optymistką niż on. Myślę , że jego wiara jest o wiele mniejsza niż moja ale nie chce mi tego powiedzieć w prost. Ostatnio zapytałam go po crio czy myśli , że teraz się udało to powiedział , że bardzo by chciał ale on już nie ma żadnych przeczuć w związku z in vitro. Także jak widzisz faceci też to przeżywają i chyba szybciej poddają się niż my.

Olusia - Ja biorę luteiny 3x4 , encorton też zawsze brałam chwile przed transferem i po transferze 1x1 , a fragmin Ty już bierzesz? bo ja mam zapisany jak zwykle ale dopiero po transferze.
Aspirynę i heparynę można brać (też tak będę robiła tym razem) tylko w odstępach 12 godz. np. zastrzyk o 9 to tabletka o 21

Martaczi - u mniemasz kciuki megaśne zapewnione. Nie będę się wypowiadać na temat przeczuć bo ja niestety w swoje wierzę ale obyś się myliła... Sobie też tego życzyłam:)
Jo.M., kiki, Olusia i cała reszta:) - Lilia - może też byś się przyłączyła? mnie piątek pasuje a jeśli chodzi o miejsce to zastanawiam się czy pasowałoby Wam może w którejś knajpce w realu na 3 stawach?
Agitek - witaj - szanse zawsze są choć przy blastkach to na 2 weryfikacji chyba już coś powinno wyjść. Natomiast tutaj nie takie cuda widziałyśmy więc trzymam kciuki:)

reklama
Do góry