reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M - wiesz, że w naszej klinice to nic nie każą badać tylko czekać... Tylko ja tak sobie myślę, że jak normalnie przy komórce dojrzałej estradiol ma ok 200 a mój zawsze jest poniżej to czy nie jest za niski... Biorę cały czas estrofem 3x1 a może powinnam więcej brać...
Lilia - kochanie a Ty też masz dawkę 3x1 estrofemu? Powiem Ci, że z tym endometrium to różnie bywa. Ja już dawno doświadczyłam tego, że rośnie czasem jakoś skokowo. Tylko ja tam nie wiem ale mnie np lekarz kazał chodzić co 2-3 dni bo powiedział, że trzeba dać mu szansę a częściej to byłoby wyciąganie kasy więc nie wiem czy ta dzisiejsza wizyta to nie za wcześnie. Ja np byłam w środę (7,5) w sobotę (8,2) i znowu w środę i było już podobno ładne...

reklama
A i jeszcze któraś z dzieczyn pytała o komórki NK - to są komóki Natural Killers - generalnie tak na chłopski rozum odpowiedzialne one są za to, że bronią Nas przed wszystkimi świństwami np komórkami rakowymi i ich nadmierna aktywność może doprowadzać do zabijania zarodka. Sorki, że tak nieprofesjonalnie napisałam ale tak to można najłatwiej zobrazować:)

witam Dziewuszki :-)

Gizas jak się czujesz?
Olusia za wysoką betę kciuki zaciśnięte:tak:crio się nie przejmuj pogadamy o tym za jakiś czas!
Zuzia trochę się martwię, że tak decydujesz sama sobie dawkować leki przed! ja mam tak od 1dc 2x1 estrofem czyli cykl sztuczny na usg patrzy tylko na endo i śluzówkę bo pęcherzyka nie ma i 18dc mam transfer i 4 dni przed transferem mam brać lutinus 3x1 i cały czas ten estrofem.
Minni super wynik niech pięknie rosną:tak:
Dorota ciesze się, że wynik prg jest ok już się martwiłam tym gigantem:-D
Kasik super, że już jesteś po! co za pipa jedna :wściekła/y: kurcze czasami mam wrażenie, że kobieta nie powinna być ginekologiem! a na mnie zrobiła dobre wrażenie chyba miała dobry dzień:eek: no i super, że transfer 11:-)już kciukam.
mimi Kochana nie pomogę Ci, nie mam o tym pojęcia. kiedy masz konsultację?mam tylko nadzieję, że to nic poważnego;-)
Lilia ja pier..... co za pech zawsze pod górke mam nadzieję, że podrośnie, trzymam kciuki &&&
Genna ciesze się, że wyniki są ok! fajnie, że będziesz przebadana wzdłuż i wszerz :-D
Fusun jak tam? aplikator ułatwia życie:-D

a ja jestem po wizycie zadowolona crio mam w czwartek o 13 i wszystko jest ok

zula_5 - Tak masz rację , czasem jak na nich nie wymusisz to nic nie powiedzą. Chciałabym Ci pomóc ale też mnie zadziwiło Twoje pytanie o estradiol tym bardziej że w ogóle nie zwracałam na to uwagi i się nie zagłębiałam jakie ma być przy crio? We wtorek zapytam o to , chociaż dla Ciebie to za długo na czekanie do wtorku. Może zadzwoń do kliniki?

martaczi - A jednak mnie przeganiasz :-) . U mnie dziś 1 dc także jak dobrze pójdzie mój transfer będzie jak Ty już zaciążona bedziesz;-)

martaczi - super wieści. Dużo Nas w tym miesiącu:) A Ty masz zlecone badania progesteronu i estradiolu przed crio albo po? Pytam bo ciekawi mnie czy są kiniki w których to się zleca

Hejcia kochane...

Dziekuje wam bardzo za trzymanie kciukow, przydadza sie i to bardzo... jestem po becie, zrobilam tez progesteron teraz czekam na wyniki... wynik ok 16-17.. dzis jak sie podcieralam to pojawily mi sie plamki krwi czerwonej, wiec pewnie @ sie zbliza jednak... za pozno na implantacje....

Fusun to super ze sobie przelozylas weryfikacje na jutro...

Ano to prawda jestem niedowiarkiem a to dlatego ze tyle niepowodzeń, rozczarowań..

Lilia musi byc dobrze, glowa do gory ;)

Ostatnia edycja:
Zula nie mam właśnie żadnych badań zleconych mam przyjechać po prostu w czwartek na transfer wczoraj zrobił usg powiedział, że wszystko super i to na tyle ;-) mam nadzieję, że zarodki się rozmrożą:-(

reklama
Jo.M - ani przed ani po nie kazano mi robić... Ja zrobiłam dopiero po... Spytaj Kochana będzie wiadomo dla mnie chociaż do kolejnego razu co trzeba robić. Ja się dlatego tym zainteresowałam bo zapytałam przy ostatnim crio na cięzaróweczkach i mi jedna dziewczyna odpisała, że miała (już nie pamiętam jaki) dużo wyższy a i tak lekarz jej zwiększył estrofem do 3x2. Jak ja kiedyś byłam u endokrynologa i pokazywałam tsh to miałam na nim również estradiol (ten z okresu punkcji) i tam było >1000 i lekarka powiedziała, że bardzo ładny i że taki powinien być a zaznaczam nie powiedziałam jej, że to było w czasie stymulacji do in vitro. No i teraz mam się o co martwić:) A powiedz Ty zdecydowałaś się na podhodowanie kruszyn?

Lilia - kochanie pytałaś jak się czuję:) Wyśmienicie! Nawet NIE jak w ciąży...

Do góry