reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam dziewczyny , normalnie Was na pół dnia zostawić nie można bo potem kolejne pół dnia trzeba odczytywać Wasze posty:szok:

Kasik - Pierwszy raz słyszę , żeby taka wredna baba w klinice tak się do pacjentów odnosiła. Co to znaczy , że po co Ci wiedzieć ile jest komórek? - nie na miejscu odpowiedź. Dobrze , że wszystko się ułożyło ale dziwie się , że takiej krowy z pracy jeszcze nie wywalili. W każdym razie trzymam kciuki za Twoje zarodeczki i transfer. Jak coś będzie wiadomo to pisz.

Lilia - Troszkę cienkie to endo faktycznie ale co dalej, masz się za 2 dni znowu zgłosić na USG. Kup sobie jeszcze cynk i selen poprawia endo i zajadaj się suszonymi morelami i orzechami brazylijskimi. Podskoczy jeszcze zobaczysz.

mi mi - A te mutacje genowe to z jakiego badania wynikają?

Minni27 - Naprodukowałaś kobietko oj naprodukowałaś. Trzymam teraz kciuki za piękne zarodeczki.

dorotav - Skoro dr mówi , że progesteron super no to chyba musi tak być chociaż nie spotkałam się tu na forum jeszcze z takim wynikiem. Ale jak jest dobrze to dobrze:-)

Zuzia - ja zwykle mam estrofem od 2 dc 2x1 , potem od ok. 6dc 3x1 . Douphaston jeżeli masz na tyle to brałabym już przynajmniej od transferu , acard możesz brać nawet teraz tylko przed punkcją 2 dni trzeba odstawić żeby krwotoku nie było.
Ja obecnie mam tak od jutra czyli 2dc estrofem 2x1 + od jakichś 2 tyg. biorę magnez , Q10 , wit. D , kwas foliowy na ostatniej wizycie (sobota) lekarka dorzuciła mi cynk i selen na endo i encorton oraz acard sama dorzuciłam. Potem jak zwykle dojdzie luteina 3x4 i fragmin.

olusia7982 - No kolejny niedowiarek , nie zastanawiaj się na razie nad crio. Trzymam kciuki za wysoką bete. Jak będzie wynik to wiesz , masz się zameldować.

U mnie dziewczyny w końcu @ wczoraj przylazła. Także zaczynam estrofem od jutra. We wtorek mam wizytę i zobaczymy co dalej.

Ostatnia edycja:
Giza - też dołączam się do pytania Zuli na temat progesteronu.
Jutro idę sprawdzić tsh to i progesteron w razie czego zrobię , żeby potem nie było :szok:

ja coś pytałam o progesteron? Nie pamiętam, hehe... No cóż ciąża mi na pamięć udeżyła:)

Olusia - u mnie nadzeja umiera pierwsza:) jeszcze raz kciuki za betę
Zuzia - ja przy pierwszy crio miałam brać estrofem od 2dc ale z tego co wiem odstawia się go już w ciąży i to nie w pierwszym tygodniu... Co do Acardu i Fraxi to one mają trochę inny mechaniz działania.
Lilia - moje endometrium podrosło to i Twoje podrośnie. Nie łam się pleeeeeeeeaaaaaaaaaaaaase:)
mimi - nie wiem czy to te mutacje ale jakieś się leczy po prostu kwasem foliowym (15mg) A gdzie robiłaś hamowanie i te mutacje? Tak jestem po kolejnym crio:)
genna - zazdroszczę Co tego NFZ... Ja już z 5 tys co najmniej wydałam na badania immunologiczne. Daj wyniki, czekam z niecierpliwością.

A teraz moje wyniki z 4 dpt: TSH 1,07, FT3 2,2, FT4 1,18, Prolaktyna 15,57, Progesteron 23,40, Estradiol 141,30. POwiedzcie czy któaś z Was badała po crio estradiol? Powtarzam po crio... Bo mi już drugi raz się wydaje, że mam za niski:( Do progesteronu chyba nie m a co się przyczepiać na razie:)

Zula - To może znowu coś pomieszałam przy tym całym odczytywaniu zaległych postów. Sorki. Wyniki wydają się ok . Ja nigdy nie sprawdzałam estradiolu ani przed ani po crio? A lekarz kazał Ci zbadać przed crio progesteron i estradiol?

LISTOPAD:

7: Olusia7982 - wysoka beta
7: Lilia♥ - kolejne USG (tylko po jaką ch….e)
8: lilka-1986 - wysoka beta
8: Lindi77 - udany criotransfer
8: Fusun - III weryfikacja
12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
15: dorotav - ogromna beta
18: genna - kolejna wizyta u immunologa

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Jo.M - byłam wczoraj na USG i dziś też idę, tylko nie wiem po co. Ta wiadomość tak mnie zszokowała, że nawet nie zapytałam, wychodziłam z gabinetu jak naćpana.

zula - dziś mój 15 dc, w niedziale miałam mieć crio. W cuda nie wierze w swoim przypadku.
A Ty jak się czujesz?? Jesteś na L-4 czy pracujesz??

fusun ja jestem z Tobą cały czas myślami, wysoka beta nie wyszła bez powodu, jutro będzie jeszcze większa:D ściskam kciuki, a Ty się kochana nie stresuj, bo maluszka/maluszków denerwujesz!:-) kiedy usg po trzeciej weryfikacji?
mogę rosnąć wzdłuż i wszerz byleby się moja kruszynka rozwijała prawidłowo, kurde od usg każde zakłucie mnie przeraża. Świadomość tego, że żyje, bije mu/jej serducho... budzi niesamowity lęk o tą małą istotkę. Jeszcze jej nie znam,ma 5,5mm,a już ją kocham:) już nie wiem co mam robić żeby było dobrze...

Olusia melduj od razu,bo my tu wszystkie będziemy z zapartym tchem oczekiwac na wynik. Kciuki&&&&&

Zuzia dziękuję:* trzymam za Was wszystkie kciuki,żebyście zobaczyły ten cudowny widok

Minni trzymam kciuki za komóreczki!

kasik jak chcesz to my się wszystkie zmowimy i zrobimy porządek z tym babskiem:angry: :-) a tak serio to kurde współczuje Ci, tym bardziej, że człowiek po czuje się taki trochę zagubiony, chciałby usłyszeć miłe słowa,zostać wręcz łopatologicznie poinformowany, a tu taka krowa:wściekła/y:

reklama
Szyszka leż, odpoczywaj i niczym się nie martw. Wszystko jest dobrze.

Ja Ci powiem, że się nie stresuję. Ale moje myśli ciągle krążą wokół ciąży, myślę non stop co się tam dzieje w moim brzuchu. Jestem zaabsorbowana maksymalnie, do tego stopnia, że zapominam o innych rzeczach. Podczas trzeciej weryfikacji mam się dowiedzieć kiedy powinnam umówić się na usg. Przy drugiej weryfikacji lekarka coś wspominała, że ok.18.11. Rozumiem, że to będzie dopiero to usg sprawdzające ile bąbelków i gdzie się ulokowały? Na serduszko za wcześnie?

Do góry