reklama
Fusun, usg dopiero w Invikcie robili po 4 weryfikacji. Wtedy widać tylko pęcherzyk (pęcherzyki ;-)). Serduszko, to chyba koło 8 tygodnia ciąży, bo wtedy też lekarze dopiero wystawiają zaświadczenie o ciąży. Chociaż jak teraz patrzę na wydruk z usg, który noszę w kalendarzu, to jest on 23 lipca, a transfer miałam 27 czerwca, więc nie 8 a raczej 7 tydzień ciąży i z tego co pamiętam na tym usg już pulsowanie serduszek było widać.
Olusia, nie martw się na zapas. Plamki krwi mogą się pojawić i to chyba u Ciebie nie jest za późno, bo czasem to plamienie występuje w terminie spodziewanej miesiączki. Pamiętam też z przedostatniego odcinka programu o in vitro na TLC, że dziewczyna własnie zgłosiła się dzień wcześniej na betę, bo miała plamienia. Oczywiście była przekonana że już nic z tego nie będzie. A tam się okazało, ze beta piękna była!
Olusia, nie martw się na zapas. Plamki krwi mogą się pojawić i to chyba u Ciebie nie jest za późno, bo czasem to plamienie występuje w terminie spodziewanej miesiączki. Pamiętam też z przedostatniego odcinka programu o in vitro na TLC, że dziewczyna własnie zgłosiła się dzień wcześniej na betę, bo miała plamienia. Oczywiście była przekonana że już nic z tego nie będzie. A tam się okazało, ze beta piękna była!
Jo.M.
Fanka BB :)
Minni - Bardzo dobre wiadomości tylko dlaczego transfer masz już jutro skoro masz tyle zarodeczków. Do 5 doby nie chcą ich trzymać?
Zula - zapytam w takim razie na 100%. Jak myślisz mogę ten prog i estradiol zrobić badania już jutro bo we wtorek jadę do kliniki to może lepiej już mieć je ze sobą , ale nie wiem też czy w 2 dc te badania są istotne?
Tak jestem zdecydowana na hodowlę chociaż nie ukrywam , że się boję. Zobaczymy co się wydarzy.
Zula - zapytam w takim razie na 100%. Jak myślisz mogę ten prog i estradiol zrobić badania już jutro bo we wtorek jadę do kliniki to może lepiej już mieć je ze sobą , ale nie wiem też czy w 2 dc te badania są istotne?
Tak jestem zdecydowana na hodowlę chociaż nie ukrywam , że się boję. Zobaczymy co się wydarzy.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Minni super wiadomosc... moze ja tez poprosze o to by zaplodnili mi jak najwiecej komorek... jak bede musiala 2 raz sie stymulowac.. bo chyba moge tak zrobic? czy to jest faktycznie ze zapladniaja 6 a reszte wyrzucają?
Trzymam kciuki za transfer :-)
Trzymam kciuki za transfer :-)
zula - też mi się wydaje bez sensu te USG, no ale nic, ide. Nie będę ryzykować z crio przy takim endometrium, już się z tym pogodziłam. Na wtorek mam zamiar umówić się do mojego dr i nie interesuje mnie, że ma komplet!! Cieszę się, że sie dobrze czujesz i uwierz mi jeteś w ciąży :-)
martaczi - cieszę się, że podchodzisz do crio :-)
martaczi - cieszę się, że podchodzisz do crio :-)
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Jo.M rozumiem cie tylko u mnie bylo tak: pobrali 13 komorek z ktorych chyba 3-4 byly nie dojrzałe.. zaplodnili 6, 3 niestety stanely w 3 dobie, jeden dotrwal do stadium blastocysty i zostal zamrozony, reszte mi podano... i tu mnie zastanowilo.. ze dziewczyny pisaly ze mialy pobrane np 12 komorek i maja zaplodnione wszystkie, oczywiscie te komorki dojrzałe... hmmm.. albo ja zle to rozumuje....
Ostatnia edycja:
Jo.M.
Fanka BB :)
olusia - Nie wiem czy myślimy o tym samym. Ja myślałam , że chodzi Ci o rządowe in vitro i tak jest , że jak dziewczyny mają więcej niż 6 komórek to te 6 jest zapładnianych a resztę mrożą.
Minni - Zależy od kliniki i od lekarza ale jak jest dużo dobrze rokujących zarodków to trzymają je do 5 doby. Chyba , że u Ciebie będzie tak , że podadzą Ci 2-dniowe a resztę dohodują do 5 doby. Różnie jest ja zawsze miałam podawane w 2 i 3 dobie bo nie miałam dużo zarodków.
Minni - Zależy od kliniki i od lekarza ale jak jest dużo dobrze rokujących zarodków to trzymają je do 5 doby. Chyba , że u Ciebie będzie tak , że podadzą Ci 2-dniowe a resztę dohodują do 5 doby. Różnie jest ja zawsze miałam podawane w 2 i 3 dobie bo nie miałam dużo zarodków.
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Wiec jesli mialam 13 komorek i np 4 mam nie dojrzalych a reszte tak to powinnam miec zaplodnionych przynajmniej 9.. a z tego co wiem mialam 6... jednak jestem zielona w tym temacie... chyba spisze sobie pytania i bede rozmawiala z lekarzem..
Tak mowimy o rzadowym.. w umowie jest ze 6 komorek a co z reszta? jesli ktos ma np 12 dobrych..?
Tak mowimy o rzadowym.. w umowie jest ze 6 komorek a co z reszta? jesli ktos ma np 12 dobrych..?
Ostatnia edycja:
Podziel się: