reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

GizaS super:) odpoczywaj. Jakie bierzesz leki? Ja mam encorton 2x1,lutinus 3x1,clexane 1x1,po transferze estrofem 1x1,kwas foliowy,magnez z wit.b 6.

reklama
LISTOPAD:

6: genna - kolejna wizyta u immunologa
6: GizaS - transfer zarodeczka//ów
6: Lilia♥ - kolejne USG
6: martaczi - USG
6: Minni27 - punkcja wielu pęcherzyków
6: kasik36 - punkcja wielu pęcherzyków

7-8: Olusia7982 - wysoka beta
8: lilka-1986 - wysoka beta
8: Lindi77 - udany criotransfer
9: Fusun – III weryfikacja
12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
15: dorotav - ogromna beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

martaczi - ja też mam nadzieję, że ten dzień będzie dla nas szczęśliwy :-)

Jo.M. - naprawdę świetnie się bawiłam i zrelaksowałam się przed dzisiejszym dniem. To wyglądało tak, że Górski chciał się przywitać z wszystkimi, nie chciał nikogo pominąć. I przywitał m. in.: młodych; starszych; małżeństwa; związki partnerskie; małżeństwa, które starają się o dzidzie naturalnie; małżeństwa „in vitrowe”; małżeństwa, które już zaciążyły; małżeństwa, które już nie długo rodzą; związki partnerskie, które na lewo i prawo się bzykają :-) i osoby, które po zajęciu miejsca zachciało się siusiu, itp.

Olusia7982 - u mnie w klinice też nie robią weryfikacji. Ja sama sobie będę kontrolowała progesteron. Fusun pisała, że miała weryfikację w 3, 6, 10 dpt, więc ja sobie sprawdzę progesteron napewno w 6 dpt i jak wyjdzie za niski to zwiększę luteinę.

GizaS - cudowne wieści, kiedy testujesz??

Patrze na kalendarz i o jaacie ile sie dzisiaj dzieje:szok::-)

Dziewczyny Genna, Lilia, Martaczi powodzenia na wizytach - oczywiscie dajcie znac jakie postepy, Gizas - powodzenia na transferku - i oby byla z tego slicza ciaza:) Minni, Kasik - duuuzooo slicznych pecholi :tak:

Martaczi - o to transferek juz tuz tuz - a ty teraz przed nic nie bierzesz?? Ja mam 4 trzydniowe mrozaczki - bylo jeszcze 9 ktore trzymali do 5 doby ale zaden nie przetrwal wiec sie martwie czy aby te sa dobre...

Giza - super:) a powiedz jak M to z LH wyczytał? pytam bo dr Cz oczywiście coś wspomiała o tym przed crio (w związku z tym, że miałam przed transferem podawany przez 4 dni progesteron bo miałam mieć przecież te 5 dniowe podawane zarodki a skończyło się na 2 dniowych) ale wkońcu oczywiście u mnie nikt nic nie sprawdził. Chciałabym wiedzieć na przyszłość...

widziałam wczoraj serducho!!! bylam w takim szoku, ze choc myslalam ze bede ryczec jak przy becie to mnie wmurowalo:szok:,

He he Szyszka - no nie dziwie sie ze cie zatkalo - to musi byc niesamowite w koncu uslyszec ten upragniony glos - kazda z nas sobie nie raz wyobraza jak to bedzie - gratuluje Mamusiu - no ale wiadomo przykazania pana doktora trzeba teraz sluchac wiec odpoczywajcie i relaksujecie sie na maksa:-)

Dziewczyny ale zescie tu dzisiaj juz naskrobaly:-D Az ciezko nadrobic... mialam sie wziasc za ogarniecie mieszkania a ja czytam i czytam :-D

dzewczyny ponawiam pytanie o leki doktorek z polski zapisal mi na cykl w ktorym bedzie criotransfer:
- estrofen (2mg) 1x1 - od 5 dc do 21 dc
- duphaston 3x1 - 7 dni po transferze
no i acard (75mg) 2x1 ale nie wiem od kiedy mam brac??? - a jakby sie udalo to nawet do 36 tygodnia ciazy...
no wiec teraz pytanko do was specjalistek co o tym myslicie?
czy tego estrofenu nie za malo?? a duphaston nie za pozno 7 dpt? no i nie wiem od kiedy ten acard - nie mam mozliwosci nikogo tutaj w uk zapytac bo ci lekarze tutaj nie beda wiedziec ze to biore wiec jedyna nadzieje w was

Zuzia - no więc u mnie to wygląda tak:
- estrofem (2 mg): 1x1 od 1 do 5 dc, 2x1 od 6 do 9 dc, 3x1 od 10 do 28 dc
- femibion natal 1, folik, witamina D, magnez, koenzym Q10
- po transferze pewnie będę miała encorton i luteinę.

Zuzia ja mam od 5dc Estrimax2mg 2xdzienie a teraz (4 dni przed crio) juz biorę progresteron a w dniu crio dostanę zastrzyki do brzucha Fraxiparine.

reklama
Do góry