reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Widzę ze u was w klinice sa weryfikacje, a ja nie mialam ani jednej... powiedzli mi ze mam zrobic bete za ok 14 dpt, a chcialabym zebym tez takie cos miala.... no ale... widac co klinika to inne obyczaje....

Gizas - powodzenia przy transwerze niech maluszek zostanie u mamusi w brzuszku

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia7982, w mojej klinice Invimedzie też nie ma weryfikacji, po dwóch tygodniach od transferu mam się zgłosić na Betę. Wczoraj zrobiłam tsh i progesteron, a to dlatego ponieważ dziewczyny o tym pisały, no i wyszedł zong, szczęście w nieszczęściu, że dzisiaj idę na wizytę do doktorka z powodu hiperki to przy okazji zapytam się o moje wyniki, co z nimi ?!

Wizytę mam na 15.20 jak wrócę to Wam napiszę co doktorek powiedział.

Ale dziś BIG DAY :szok::-)

LISTOPAD:

6: genna - kolejna wizyta u immunologa
6: GizaS - transfer zarodeczka//ów
6: Lilia♥ - kolejne USG
6: martaczi - USG
6: Minni27 - punkcja wielu pęcherzyków
6: kasik36 - punkcja wielu pęcherzyków

8: lilka-1986 - wysoka beta
8: Lindi77 - udany criotransfer
12: 24magda09 - USG po wysokiej becie
15: dorotav - ogromna beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer
Lilia co byśmy bez Ciebie i kalendarza zrobiły:-)

Gizas wiiiiielkie ksciukasy za transfer, no właśnie pochwal się ile dostałaś zarodeczków pod serducho :)

Lili, Martaczi USG i transfery coraz bliżej, ale superaśnie:)

Mini i Kasik , &&&&&& za punkcje i duuuuuużo dojrzałych komóreczek :)

Fasun nie ważne czy jesteś gotowa na bliźniaki, ważne byś je pokochała a miejsce lokalowe spokojnie się zorganizuje, najwyżej na podłodze będziecie spali ;-)

szyszka wow już serduszko, gratulacje, odpoczywaj i nie przejmuj się co mówi lekarz , musisz wierzyć w maleństwo :)

ja dzisiaj odbieram pierwsze wyniki badań immunologicznych i kolejna wizyta po kolejne skierowanie na badania. My powinnyśmy dostać medal za oddawanie takiej ilości krwi na badania :laugh2:

Dziewczynki powiedzcie mi prosze czy po transferze mogę lecieć samolotem?? Bo jak dobrze pojdzie i przed świętami bedę mieć transfer a 27grudnia mam wylot do Zurichu i 30 wracam. Chyba nic się nie powinno stać co??

Już mam malucha pod serduchem:) Transfer w drugiej dobie 5 blastrowgo zarodeczka klasy A. Pozostałe maluchy też są ok, mają 4 komórki śle jak na druga dobę to dobrze, będą hodowane do 5 doby i mrożone. Ale jakoś mms mało wiary że uda się je zamrozić:( chociaż to i tak jakiś postęp bo nigdy nie miałam nic w zapasie ... Transfer wykonywał mi mój dr M. Pierwszy raz miałam tak wykonany transfer. Pod usg brzusznym. Dr mnie uspokoił że pgr pomimo skakał do wartości granicznej to z badania lh wyszło że nie doszło do przedwczesnej luteinizacji. Endometrium 10,5. Dostałam zarodeczek z embryo gelem teraz marzę żeby się ładnie rozwijał i został że mną:rolleyes:

reklama
GizaS, super wieści, to teraz trzymam kciuki za piękną betę.

Bziumelka, na pewno nic się nie stanie, przecież dużo kobiet przylatuje do Polski na transfer i w tym samym dniu wracają do siebie. Dla swojego spokoju zapytaj się lekarza. Lot samolotem jest nie wskazany na końcu ciąży.

Do góry