reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hejcia...

Minni super winik, niech teraz wszystkie sie zaplodnią i rozwijaja dobrze :-)

Giza to trzymam kciuki za twoja fasolke, zeby z toba zostala...

A powiedzcie mi jak to jest jesli nie wyjdzie teraz mi to kiedy moge pojechac po mojego mrozaczka? to jest traktowane jak in vitro czy nie? i czy musze sie od nowa stymulowac i sa pobierane komorki od nowa? jak to jest... jestem zielona w tym temacie... bede wdzieczna za odpowiedz....

Ja dzien od punkcji zaczelam brac lutke 3x4 tabl, fraxiparyna raz dziennie, kwas foliowy i mialam antybiotyk ktory mialam brac do skonczenia opakowania...

Nie bylam dzis na becie... gdybym zrobila w szpitalu to wynik bylby jutro popoludniu... wiec jutro i tak jade na bete i wynik mam w ten sam dzien... :) ale boje sie ze jednak nic z tego nie wyszlo....
unhappy.gif

Ostatnia edycja:
GizaS super:) odpoczywaj. Jakie bierzesz leki? Ja mam encorton 2x1,lutinus 3x1,clexane 1x1,po transferze estrofem 1x1,kwas foliowy,magnez z wit.b 6.

Mam luteinę podjęzykową 3*2, duphaston 3*1, zamur, fragmin 2500, encorton, kwas foliowy i inne suolementy typu beparent women, selen, koeznym Q10, spirilurina, omega 3, wita D3

Lindi77: Jeśli będe czuła się dobrze ( a nie widze innej opcji ;) ) to transfer w piatek.
7 komórek będzie na zwykłym IVF, 8 na ICSI. Teraz oczekiwanie na jutrzejszy telefon z kliniki. Przeraziła mnie też ilość leków, które mi przepisano :/
Czy któraś z Was brała Dostinex? Po przeczytaniu ulotki troszkę się boje tego łykać, choć nie pozostaje mi nic innego jak zaufać lekarzom.

Olusia- to ja już teraz za Ciebie jeszcze trzymam &&&&&&&&&&&&&
Minni - super wynik i czekam na dalsze pomyślne wieści

Zuzia - ja na moją wiedzę estrofem łyka się w zależności od potrzeby (jak wygląda endometrium) po crio miałąm zawsze 3x1 a wcześniej to różnie, duphaston ja uważam, że trochę za późno - w sensie takim, że może nie będzie potrzebny ale skoro nie zaszkodzi to czemu nie dać trochę wcześniej. Acard to też zależy jakie masz wskazania do jego stosowania. Jeśli masz stweirdzony zespół antyfosfolipidowy to jak najszybciej (2 dni przed punkcją odstaw)

Minni a czemu 7 masz na zwykle a 8 na inne? od czego to zalezy ? czy ja moge poprosic zeby zaplodnili mi wiecej jajeczek niz to przewiduje program?

Ja tego leku Dostinex nie bralam w ogole....

Czy jak jutro ide na bete to mam zrobic progesteron? bo w sumie po co go robic jak nic nie wyszlo? poza tym jestem na luteinie to wynik chyba nie bedzie do konca wiarygodny? hmmm

reklama
Minni, rewelacyjny wynik, 15 komórek, to teraz trzymam kciuki by wszystkie ładnie się zapłodniły i podzieliły, co do Dostinexu to niczym się nie martw, biorę go od soboty i też mało zawału nie dostałam jak przeczytałam ulotkę, tak jak dziewczyny piszą bierze się go by nie doszło do hiperki przy dużej ilości pobranych pęcherzyków, by woda się nie zaczęła zbierać.

Do góry