reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

kasik - Nie wiem czy czegoś źle nie zrozumiałaś . Po pierwsze dziewczyny mają rację że krótki protokół zaczyna się na początku cyklu ( 2 dc ), jak Ty tam pojedziesz powiedzmy w 8 dc to co oni chcą zrobić z Tobą ? Będzie za późno. A ten estrofem teraz to dali Ci na co, bo się pogubiłam? Dziwne to wszystko , zadzwoń tam dopytaj lepiej żeby rozczarowania nie było. A i jeszcze jedno , tak jak lolitka mówi , nie można co do dnia przewidzieć punkcji i transferu , przecież nie wiadomo jak zareagujesz na leki i kiedy komórki będą gotowe, no chyba że ten lekarz to jasnowidz jakiś.

reklama
kasik - no stymulacja na 99% nie bedzie trwala 7 dni. chyba tylko raz na setki zdaza sie tak krotka stymulka. srednio to 10 dni trwa ale u mnie PRZY TEJ SAMEJ DAWCE LEKOW, TYM SAMYM PROTOKOLE raz trwala 14 dni, a ostatnio 9 dni. wiec takie gdybanie ze mniej wiecej to nie ma sensu bo nigdy nie wiadomo. ale to jest mniej wazne - ja bym dzwonila do lekarza i powiedziala ze nie chce tak pozno zaczynac i tyle. jak tam pojedziesz to co on ma sprawdzic? toc to juz 7 dc i wiadomo co bedzie - bedzie 1 pecherzyk ktory sie bedzie dominujacy i jest za pozno by rekrutowac inne bo wtedy te mniejsze o ile wogole urosna nie zdaza dogonic dominujacego i tyle. rozpoczyna sie stymulke wczesnie i nie ma na co tam patrzec. stracisz tylko cykl - chyba ze ci az tak nie zalezy.
a transfer moze byc 2,3,4,5 i 6 doba.... z tym ze w 4 nie robi sie ich wiele.

Jo.M. a widzisz czyli moze i dostanę ten fraxiparin...zobaczymy,bo ja mam wrażenie że mi pomógł w zagnieżdzeniu się poprzedniego blastusia...No zobaczymy.....Napewno doczekasz się dzidziusia....ja przy pierwszej punkcji miałam pobrane 2 oocyty...i tylko jeden się rozwijał prawidłowo...podany w 5 dobie...Aktualnie śpi ...ha ha ha... to też był cud.

Kurcze musiałam, tu wejść bo pamiętam jak mi to forum pomogło ...mieszkam zagranicą i nie mam za bardzo z kim o tym pogadać...a mąż to mąż...on nie za bardzo rozumie moje myśli ,które mam w głowie...dla niego jest to na zasadzie jak się uda to będzie a jak nie to nic się nie dzieje....

lindi - mnie sie tez wydaje ze frag mi pomogl. jedyny poierwszy raz jak uzylam to zaszlam w ciaze w koncu. a teraz drugi raz uzylam i bylam prawie w ciazy bo mialam biochemiczna. kolejny raz napewno tez podchodze na fragminie. gdzie mieszkasz?

Lolitka...kurka jak patrzę na Twoją historię to jesteś niesamowicie silną osobą...podziwiam...
Mieszkam na Słowacji i tu jest fajne to ze cale IVF jest refundowane i dosyc spory% leków.Mnie koszt całego INV w tym roku przy dlugim protokole wyniósł 1200zł.

kasik ja uważam, że dziewczyny mają rację! ja tez teraz podchodziłam w Invikcie i powiedzieli mi że mam się pojawić na wizycie 2dc. i tego dnia juz zaczęłam stymulację krótki protokołem. upewnij się w pysk nie dostaniesz!
szyszka co tam u Ciebie? robiłaś betę?
Lindi witaj:-)

PAŹDZIERNIK:

22: martaczi - wizyta u prof - opracowanie planu działania
23: szyszka87 - 14 dpt jeszcze wyższa beta
23: zula_5 - wizyta przed udanym crio
23: 24magda09 - wysoki progesteron!
23: Octavi - podglądanie pęcherzyków
25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
28: 24magda09 - wysoka beta!
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Widzę, że zapowiada się jutro wielki dzień

martaczi - powodzenia na dzisiejszej wizycie. Koniecznie daj znać co i jak.

szyszka - co z Twoją betą??

zula - powodzenia na jutrzejszej wizycie. Daj znać czy podchodzisz do crio i co z Twoja torbielą.

magda - życzę wysokiego progesteronu :-)

Octavi - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Czekam na relacje w sprawie Twoich ślicznych pęcherzyków :-)

Lolitka, Jo.M, Martaczi dziękuję Wam za podpowiedzi. Dla mnie też jest to dziwne dlatego zadałam pytanie na forum, bo może któraś też tak miała ale jak widzę nie. Napisałam do doktorka sms'a i odpisał, że wszystko się zgadza i mam się nie martwić na zapas, nawet napisał kiedy mam wziąć ostatnią tabletkę Estrofemu (25-go wieczorem). Na stronie invicty on line mam podgląd wizyt, zaleceń, recept, wyników itp. i tam też mam napisane, że mam się zgłosić miedzy 3 a 10 dniem cyklu :confused: Jo.M Estrofem dostałam na przygotowanie endometrium. Lolitka ja będę podchodziła z rządówki a w tym wypadku transfer może być tylko w 2,3 lub 5 dobie.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, ja radzę umówić się 3 dnia, wtedy zastrzyki zaczniesz od wieczora.
Fusun i Martaci ja mogę coś powiedzieć na temat akupunktury (biorę ją już 3 miesiące na poprawę ilości i jakości jajeczek). Fakt, w tym celu robię tez wiele innych rzeczy (mniej stresu, odpowiednia dieta, suplementy, unikanie chemii, modlitwy do św. Dominika, i. in. ), ale zaczynałam z 3 pęcherzykami, a teraz wystartowało 9.
Mnie osobiście aku bardzo wycisza, dodaje energii i działa jak zastrzyk z serotoniny (mam banana przez całą dobę).
Brałam aku przed i po II transferze i ... ciąża biochemiczna. Jestem przekonana o tym, że tym razem też wezmę. Nawet dziś się kłułam.

Do góry