reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Fusun ale przecież tak naprawdę nie liczy się ilość a jakość :tak: Wystarczyłby jeden a dobry zarodek. Zresztą na razie mówimy o pęcherzykach widzianych na usg, podczas punkcji okaże się ile pobrali prawidłowych.

reklama
Witam:tak:
Dostałam dziś @, jutro pierwszy zastrzyk Gonal F 225, w poniedziałek mam wizytę i monitoring a na nim wiele pęcherzyków:tak:
Rozpoczynam kolejne podejście. Powiedzcie mi proszę czy fragim to to samo co fraxiparyna? Czy jest na coś innego?

Hope uparciuchu jeden:-)naprawdę masz cierpliwość. To już jutro siknij i nie trzymaj wszytskich w niepewności;-)M Cię nie goni do zrobienia bety? Mój to już by mnie wczoraj wysłał:-D
Kasik masz takie niskie AMH jak ja więc nie spodziewaj się duzej ilości pęcherzyków:zawstydzona/y: a jeśli rozpoczniesz 7-10 dc stymulację to ja nie wiem jak ona będzie wygladała:baffled: Ja rozpoczynam 3 stymulację a praktycznie 4 i zawsze mam krótki protokół i zawsze zaczynam 2 dc, mam tylko kontrolę przed @ czy nie ma torbieli.U mnie stymulacja trwała 10 dni. Jeśli jest mało zarodków to podają w drugiej lub 3 dobie a ewentulne które zostaną hodują do blastusi i mrożą.
Najlepsze co możesz zrobić to umówić się na 3 dc, wiem że Twój lekarz już przegapił kiedyś owu do IUI, żeby teraz nie przegapił kosztem Twoich pieniędzy na leki i Twojego stresu komórek które można dobrze wystymulować:eek:
Fusun nie jest to może duża liczba ale jeszcze nie ostateczna, może będzie więcej przy pobieraniu. Życzę żeby pomimo niskiej liczby były ładne zarodki. Mój M też ma bardzo słabe nasienie, brak ruchu A, morfologia tylko 2% a do tego liczba około 15 mln

Fusun: jeszcze raz napisze. Ivf to loteria: doslownie. Ja mam zqazw ra sama dawke menopuru i ten sam protokol i hoduje od 4 komorek do 35 komorek na tej samej dawce

Medycyna nie wie czemu sa takie rozbieznosci w odpowiedzi

Dobra wiadomosc taka ze wlasnie jak mialam tylko 6 komorek to sie udalo. Przy stymulkach gdzie bylo pow 10 konorek mialam slabe zarodki. Nie ilosc ale jakosc

Trzymam kciuki

Giza: obie to heparyny i tak samo dzialaja

dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje że nadrobie wszystkie zaległości :) zaciskam za Was kciuki ... i uwielbiam Was :) na szybko przeczytałam, i dziękuje za dużo dobrych słów-one są bezcenne.

Gizas tak jak Ci pisałam na innym forum wiem, że to dziwna procedura ale ufam mojemu lekarzowi. Wtedy co przegapił moją owu to była jakaś anomalia mojego organizmu bo w 8 dc byłam już po owu. Ja nie spodziewam się wielu pęcherzyków, przy IUI na słabej dawce Menopuru miałam zawsze 3 :zawstydzona/y:

Fusunco to za podejście? Każda z nas ma jakaś historie gorsza i lepsza ale chcesz na własne życzenie zrezygnować z dzieci?? To chwilowa deprecha. Zbieraj siły i wracaj do walki! Dziś drugi odcinek na tlc programu "o nas" może podniesie cię na duchu. Ja trzymam za ciebie kciuki

PAŹDZIERNIK

23: szyszka87 - 14 dpt jeszcze wyższa beta
23: zula_5 - wizyta przed udanym crio
23: 24magda09 - wysoki progesteron!
23: Octavi - podglądanie pęcherzyków

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
28: 24magda09 - wysoka beta!
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
Do góry