reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

fusun - no wlasnie do 3 doby przetrwaja, bo meski wchodzi w gre od 4 doby... moze masz jak u mnie - tez czynnik meski a zarodki nigdy poza 3 dobe nie wychodza wiec zakladam ze i czynnik meski i jakosc komorek slaba

reklama
Lolitka mam iść niby krótkim protokołem, na razie biorę Estrofem ale 3 dni przd wizytą mam przestać brać. Doktorek kazał umówić się na wizytę między 3 a 10 dc, pytałam czy to nie za późno, powiedział, że nie więc nie pozostaje mi nic innego jak mu ufać. W dniu wizyty rano mam zrobić wszystkie badania a po południu z wynikami wizyta z nim i anastazjologiem. Po 7 dniach kolejna wizyta i termin punkcji. Też to dla mnie dziwne bo ja owulkę zawsze miałam 11-13 dc :confused: Ale podają chyba coś, żeby pęcherzyki za szybko nie pękły.

Kasik ja zawsze stymulację zaczynałam w 2 dc. Ale ja się kompletnie na tym nie znam więc się nie wypowiadam :-)

A ja właśnie sprawdziłam swoje wyniki (bo rano robiłam progesteron i estradiol). Czy Wy wiecie jaki ja mam progesteron???
0,34 ng/ml!!!! To jest wynik nie mieszczący się w żadnej normie (tzn.mieści się na styk w normie dla fazy folikularnej - norma 0,2 - 1,5). Czy ja w 8dc jestem jeszcze w fazie folikularnej??
Estradiol też słaby, bo 1284 pg/ml, a na usg w 2dc doktor naliczył 14 pęcherzyków. Coś jest nie halo!!

kasik - jest cos zle. za pozno zaczynasz stymulke. dzwon do niego i powiedz ze chcesz wczesniej. i nie mow ze nic ci nie pozostaje jak ufac - nie ufaj bo mowie ci ze jest zle. poczytaj na necie tez schemat krotkiego protokolu. 2-3dc trzeba rozpoczac stymulke. ja mialam raz krotki - i zaczelismy w 6 czy 7dc - i to byl moj jedyny cykl kiedy pecherzyki wogole nie chcialy roznac i mialam anulowany cykl

fuzun - na progesteron nie patrz ale tak, jestes w fazie foli. estradiol masz ok choc zalezy jakiej wielkosci pecherzyki. moze masz drobnice i stad taki niski?

Lolitka dzięki. Dobra, już nie panikuję. Niedługo wychodzę na wizytę i wszystkiego się dowiem. Jednak Invimed był pod tym względem lepszy - wizyta co 2 dni, a nie raz w tygodniu. Nie miałam nawet czasu się zdenerwować.

Lolitka teraz to dopiero mnie zmartwiłaś :-( Jestem pewna, że nic nie pomyliłam, zresztą mam zapisane, zgłosić się między 3 a 10 dc. Liczyliśmy ostatnio z doktorkiem jak to będzie wychodziło, że punkcja wówczas 6 listopada a transfer 8 lub 9 listopada 3 dniowych zaródków. Jak na złość akurat przypada mi 11 listopada święto i klinika zamknięta, tzn embriolodzy mają dyżur ale lekarze nie pracują więc nie mogę mieć 11-tego 5 dniowych :-( Może to ten Estrofem jest po to, żeby zaczać później skoro mam go przestać brać 3 dni przed wizytą :confused:

no i wracam do Was...po przerwie prawie 2 letniej...Mam wspaniałego 15 miesięcznego synusia ale astram się o dalszego bobaska....aktualnie jestem po nieudanym transferze świeżaczka ...co mnie rozczarowało,bo synuś załapał za pierwszym razem...a ten blastek nie chciał ze mną zostać....Szykuję się do crio....od piątku będę brała estrimax 2 razy dziennie....
Kochanieńkie czy da się jakoś zwiększyć szanse zajścia przy crio...za pierwszym podejściem ,czego owocem jest pierwszy synuś, dodatkowo dostałam zastrzyki do brzucha Fraxiparine....teraz nie dostałam nic i blatuś nie został....a co z crio????? Czy dostaje się jakieś leki na pobudzenie krążenia....kurka pomózcie,bo wiem że jest tu wiele doświadczonych mądrych kobitek....

kasik - no rob jak chcesz. nie bede nikogo przekonywac. a poza tym - a jak wy mozecie ustalic kiedy punkcja i transfer przed rozpoczeciem procedury???? ojeja - w jakiej ty klinice jestes? skad wiesz ile bedzie trwala stymulka? skad wiesz ile bedziesz miec zarodkow? skad wiesz czy jakosc ich bedzie na tyle dobra i ilosc tez wystarczajaca ze wogole trzeba czekac do 5 doby? albo czemu zakldac ze bedzie transfer w 3 dobie gdy moze 5 doba lepsza?

ech - za stara jestem na to... robta co chceta kobity...

Martaczi - nie ma wyników dopiero za jakieś 2 tyg. powinny być . Zastanawiam się czy zdążą przyjść przed 2dc , bo właśnie od 2 dc mam brać estroferm a jak ich nie będzie to nie będę zaczynała bez wiadomości czy wszystko jest ok no i transfer będzie opóźniony o kolejny cykl albo i dłużej jak coś wyjdzie nie tak. ///////// Linidi - Witam Cię . Kurcze Ty już o 2 bobaska walczysz a ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem . Przykre ale cóż. Napiszę Ci jak u mnie wyglądało crio. Od 2 dc mam estrofem 2x1 i po pierwszym USG chyba w 8-9dc zwiększona dawka na 3x1. 2 dni przed transferem dołożyli mi 3 x 4 luteiny i 1x 5mg encortonu. Od transferu leki jak wcześniej + fraxiparyna. Do następnego crio już się przygotowuję i biorę teraz magnez , wit. D , Q10 i folik. Także to tyle.Życzę Ci powodzenia.

reklama
Lolitka to były tylko takie gdybania, żeby mniej więcej ustalić termin rozpoczęcia stymulacji. Wiesz ja miałam już u niego 5 IUI i 3 razy byłam stymulowana Menopurem, co prawda dawki dużo mniejsze niż przy ivf ale mniej więcej wiemy jak mój organizm reaguje. Wiadomo, że może być różnie ale skoro stymulacja ma trwać około 7 dni to można określić przybliżony termin punkcji i transeru. Co do transferu to możliwości są przecież tylko 3 (2,3 lub 5 doba). A skoro z kalendarza wyjdzie 5 doba w niedzielę lub w święto to wiadomo, że będzie w 3 bo w 4 nie może się odbyć. Zresztą i tak wszystko wyjdzie w praniu. Jeżeli 28-go po usg stwierdzi, że za późno na rozpoczęcie stymulacji to umówimy się w następnym cyklu i po kłopocie.

Do góry