reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

no a ja ruszam na kolejne ivf.... VIII sztuka przede mna. ale powoli. planuje zaczac wyciszanie od stycznia i gdzies w lutym stymulka.

sie przyznam ze sie boje dlutotrwalych ryzyk i komplikacji zwiazanych z taka iloscia pewlnych stymulowanych programow.... mam powazne obawy ale strach przed tym, ze juz wiecej nie bede w ciazy i miec kolejnego dziecka jest paralizujacy. choc oczywiscie musze przyznac, ze jak juz jedno dziecko jest to jest latwiej i zawsze bede mowic ze kobieta ktora ma dzieci nie potrafi zrozumiec tej co o te dziecie walczy.

niemniej jednak bardzo ale to bardzo chce miec drugiego malucha, i zamierzam o nie walczyc jak o pierwszego. daj Bog zeby sie udalo.

reklama
lolitka jesteś dla mnie wzorem do naśladowania, aż mi wstyd użalać się nad sobą kiedy patrze na Twoją postawę!!!
anna_ gratuluje Kochana, życzę spokojnej ciąży widzę, że swoją mękę też przeszłaś!
Gizas cieszę się, że wracasz do walki:-)
24magda za Ciebie kciuki zaciśnięte!
Anastasia Tobie też z całego serca gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy
Lilia cieszę się że Twoje nastawienie się zmieniło z taką determinacją tym razem się musi udać &&&
Oktavi za Ciebie też &&&:tak:
Ann84 do boju Kochana!!!
kiki jestem z Tobą myślami mam nadzieję że nie jest tak strasznie trzymaj się!

ja jestem jakaś spokojniejsza tak jak zula zawsze chciałam adoptować dzieciątko jestem jedynaczką i zawsze marzyłam że będę miała dużo dzieci niestety tak na razie się nie dzieje, martwiłam się że mój mąż się nigdy nie zgodzi a tu nagle w sobotę byliśmy u znajomych opowiadali o swoich znajomych którzy właśnie adoptowali małą dziewczynkę tzn niemowlaka (wcześniej też chłopca miał 3 lata) no i tak wcale nic nie komentowałam tylko że podziwiamy takich ludzi i temat ucichł wróciliśmy do domu M mówi dajemy sobie jeszcze 3 lat walki o własne dziecko a potem zastanowimy się nad adopcją ucieszyłam się bo zawsze mówił nigdy w życiu naprawdę stanowczo! poczułam się jakoś bezpieczniej że jednak zmienił zdanie jednak jak Któraś mądra Dziewuszka napisała mi że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:-D

Witam, za dwa tygodnie prawdopodobnie rozpoczynam stymulację do 3 ivf.
W środę mam wizyte kontrolną, czy wszystko jest w porządku i po rozpiskę stymulki, znowu będzie krótki protokół, pewnie z Gonalem F 225 plus cetrotide później. Cchiałabym zapytac dr o ewentualne inne leki jeszcze przed punkcją i po transferze. Nie brałam wcześniej z zalecenia nic z tego. Jedyne co zalecane to kwas foliowy ale i tak biore tego wiecej bo wit d, beparent czyli witaminy dla staraczek, plus dodatkowy kwas, selen, i koeznymQ10. Po transferze tym razem brałam fraxi i luteinę 3*4 dopochwowo. Doradźcie mi prosze o jakie leki zapyac jeszcze lekarza. to już moja 3 próba i chciałbym zrobić trochę wiecej.
Jakie leki bierzecie przed i po?

martaczi i super, napewno jest lepiej z poczuciem jakiegos wyjscia z sytuacji.
my z moim M dajemy sobie czas wykorzystania jeszcze 2 mrozaczków i mamy jeszcze zagwarantowana przez klinike pełna procedure ivf. My jak zaczelismy sie leczyc to podpisalismy umowe z klinika o program 2+1 gdzie za 2 procedury płacisz a 3 masz gratis. jedynie leki w swoim zakresie a wizyty i badania sa w cenie ktora zapłacilismy na samym poczatku. Postanowilismy ze to wykorzystamy skoro jest juz zagwarantowane a potem staramy sie o adopcje:tak:
Ciesze sie bardzo bo moj M od samego poczatku mowil ze nie ma nic przeciw adopcji.Jedynie przerazaja mnie te procedury kwalifikacje kontrole i potem ten czas oczekiwania:/

Dzis jest ze mna troszke lepiej ale to moze dlatego ze jestem na tramalu.:-)
Pozdrawiam i zycze powodzenia reszcie choc przyznam sie ze sie pogubilam kto ma teraz bete a kto stymulke ale wszystkim powodzenia zycze

Lolitka, a magnez dlaczego? bo nie słyszałam wcześniej o nim:sorry:encorton brałaś przez wsyztskie stymulację? w jakich dawkach i czy przed punkcją? Nie wiem tez co to fragmin:eek: Wiesz dlaczego bierzesz właśnie encorton i fragmin?
Przepraszam za dużą ilość pytań ale musze się przygotowac na wizytę w środę. Wiem że podejście lekarzy jest schematowe dlatego sama musze wiedzieć dużo i się domagać dodatkowcyh opcji

reklama
giza -
magnez w celu zapobieganiu potencjalnych skurczow macicy
encorton bralam przy 3 stymulkach (bierze sie od stymulacji do testu). bralam 5mg dziennie raz dziennie. jest to lek na immunologie - oslabia dzis organizm w tym przeciwciala, ktore potencjalnie moga odrzucic twoj zarodek jako cialo obce. czesc lekarzy przepisuje profilaktycznie (male dawki do 7.5mg max)
fragmin biore na potencjalne problemy z krazeniem i przeciwciala (nie robilam testow, biore profilaktycznie gdyz testy zwlaszcza na krzepniecie krwi nie zawsze wychodz a ja nie chce ryzykowac a nie szkodza bo kupa lekarzy je przepisuje profilaktycznie)

Do góry