reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no a ja ruszam na kolejne ivf.... VIII sztuka przede mna. ale powoli. planuje zaczac wyciszanie od stycznia i gdzies w lutym stymulka.

sie przyznam ze sie boje dlutotrwalych ryzyk i komplikacji zwiazanych z taka iloscia pewlnych stymulowanych programow.... mam powazne obawy ale strach przed tym, ze juz wiecej nie bede w ciazy i miec kolejnego dziecka jest paralizujacy. choc oczywiscie musze przyznac, ze jak juz jedno dziecko jest to jest latwiej i zawsze bede mowic ze kobieta ktora ma dzieci nie potrafi zrozumiec tej co o te dziecie walczy.

niemniej jednak bardzo ale to bardzo chce miec drugiego malucha, i zamierzam o nie walczyc jak o pierwszego. daj Bog zeby sie udalo.

reklama
lolitka jesteś dla mnie wzorem do naśladowania, aż mi wstyd użalać się nad sobą kiedy patrze na Twoją postawę!!!
anna_ gratuluje Kochana, życzę spokojnej ciąży widzę, że swoją mękę też przeszłaś!
Gizas cieszę się, że wracasz do walki:-)
24magda za Ciebie kciuki zaciśnięte!
Anastasia Tobie też z całego serca gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy
Lilia cieszę się że Twoje nastawienie się zmieniło z taką determinacją tym razem się musi udać &&&
Oktavi za Ciebie też &&&:tak:
Ann84 do boju Kochana!!!
kiki jestem z Tobą myślami mam nadzieję że nie jest tak strasznie trzymaj się!

ja jestem jakaś spokojniejsza tak jak zula zawsze chciałam adoptować dzieciątko jestem jedynaczką i zawsze marzyłam że będę miała dużo dzieci niestety tak na razie się nie dzieje, martwiłam się że mój mąż się nigdy nie zgodzi a tu nagle w sobotę byliśmy u znajomych opowiadali o swoich znajomych którzy właśnie adoptowali małą dziewczynkę tzn niemowlaka (wcześniej też chłopca miał 3 lata) no i tak wcale nic nie komentowałam tylko że podziwiamy takich ludzi i temat ucichł wróciliśmy do domu M mówi dajemy sobie jeszcze 3 lat walki o własne dziecko a potem zastanowimy się nad adopcją ucieszyłam się bo zawsze mówił nigdy w życiu naprawdę stanowczo! poczułam się jakoś bezpieczniej że jednak zmienił zdanie jednak jak Któraś mądra Dziewuszka napisała mi że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:-D

Witam, za dwa tygodnie prawdopodobnie rozpoczynam stymulację do 3 ivf.
W środę mam wizyte kontrolną, czy wszystko jest w porządku i po rozpiskę stymulki, znowu będzie krótki protokół, pewnie z Gonalem F 225 plus cetrotide później. Cchiałabym zapytac dr o ewentualne inne leki jeszcze przed punkcją i po transferze. Nie brałam wcześniej z zalecenia nic z tego. Jedyne co zalecane to kwas foliowy ale i tak biore tego wiecej bo wit d, beparent czyli witaminy dla staraczek, plus dodatkowy kwas, selen, i koeznymQ10. Po transferze tym razem brałam fraxi i luteinę 3*4 dopochwowo. Doradźcie mi prosze o jakie leki zapyac jeszcze lekarza. to już moja 3 próba i chciałbym zrobić trochę wiecej.
Jakie leki bierzecie przed i po?

martaczi i super, napewno jest lepiej z poczuciem jakiegos wyjscia z sytuacji.
my z moim M dajemy sobie czas wykorzystania jeszcze 2 mrozaczków i mamy jeszcze zagwarantowana przez klinike pełna procedure ivf. My jak zaczelismy sie leczyc to podpisalismy umowe z klinika o program 2+1 gdzie za 2 procedury płacisz a 3 masz gratis. jedynie leki w swoim zakresie a wizyty i badania sa w cenie ktora zapłacilismy na samym poczatku. Postanowilismy ze to wykorzystamy skoro jest juz zagwarantowane a potem staramy sie o adopcje:tak:
Ciesze sie bardzo bo moj M od samego poczatku mowil ze nie ma nic przeciw adopcji.Jedynie przerazaja mnie te procedury kwalifikacje kontrole i potem ten czas oczekiwania:/

Dzis jest ze mna troszke lepiej ale to moze dlatego ze jestem na tramalu.:-)
Pozdrawiam i zycze powodzenia reszcie choc przyznam sie ze sie pogubilam kto ma teraz bete a kto stymulke ale wszystkim powodzenia zycze

Lolitka, a magnez dlaczego? bo nie słyszałam wcześniej o nim:sorry:encorton brałaś przez wsyztskie stymulację? w jakich dawkach i czy przed punkcją? Nie wiem tez co to fragmin:eek: Wiesz dlaczego bierzesz właśnie encorton i fragmin?
Przepraszam za dużą ilość pytań ale musze się przygotowac na wizytę w środę. Wiem że podejście lekarzy jest schematowe dlatego sama musze wiedzieć dużo i się domagać dodatkowcyh opcji

reklama
giza -
magnez w celu zapobieganiu potencjalnych skurczow macicy
encorton bralam przy 3 stymulkach (bierze sie od stymulacji do testu). bralam 5mg dziennie raz dziennie. jest to lek na immunologie - oslabia dzis organizm w tym przeciwciala, ktore potencjalnie moga odrzucic twoj zarodek jako cialo obce. czesc lekarzy przepisuje profilaktycznie (male dawki do 7.5mg max)
fragmin biore na potencjalne problemy z krazeniem i przeciwciala (nie robilam testow, biore profilaktycznie gdyz testy zwlaszcza na krzepniecie krwi nie zawsze wychodz a ja nie chce ryzykowac a nie szkodza bo kupa lekarzy je przepisuje profilaktycznie)

Do góry