reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sham metypred to jest cos takiego jak encorton ja jaka dawke masz na dobe tego metypredu?????????? acesan znow jest cos takiego jak acard :))))))))

lolitka
a ty teraz tez podchodzilas w bialym stoku??????? gratuluje :)))))))))

Ostatnia edycja:
mi mi - ja się leczyłam w provicie , miałam tam 2 pierwsze imsi i powiem szczerze że nie polecam. To właśnie tam dr. G nawet badania tsh nie zlecił. Jak się kiepsko stymulowałam to zaproponował mi dawczynie i się zgodziłam , dr powiedział że góra 3-4 miesiące w kolejce będę czekała a wiesz kiedy zadzwonili w zeszłym tygodniu. Nie wiedziałam czy to żart jakiś jak odebrałam tel bo to 2 lata minęły i ja bym miała tak bezczynnie czekać. Jeżeli miałabym tam wrócić teoretycznie to tylko do dr. M. Teraz jestem gyncentrum i tam robią badania PGD poczytaj sobie na stronie.
A co z tymi badaniami NK i cd56 , bo chyba coś mi umknęło.

lolitka - ja nie wiem czy Ty mnie w ogóle pamiętasz , ale jak widać ja dalej ciągnę moje starania. Już nawet Ciebie przegoniłam bo obecnie jestem po 7 transferze , chociaż chwalić nie ma się czym. Bardzo Ci gratuluję. Jak synuś , pewnie niedługo już dziewczyny będzie do domu sprowadzał :-)

Ostatnia edycja:
martaczi - przepis taki. nie ufac konowalom, zyc mega zdrowo, i mocno wierzyc. ja wierzylam i sie modlilam i sie nadal modle. oba podejscia ostatnie udane mialam i nadal mam sw Dominika ze soba. wierze ze modlitwa do niego pomogla. a ja tylko jemu pomoglam zyjac i odzywiajac sie zdrowo, i oczywiscie sama prowadzilam stymulacje i bralam leki ktorych lekarz mi nigdy nie dal. teraz sie tylko modle by cud trwal

mimi - tak, podchodzilam znowu w bialym.... mialam mega szybkie zarodki. transfer w 3 dobie, oba zarodki 10 komorek. lekarz mowil ze obnizone szanse z takimi szybkimi ale to nieprawda. sa badania ktore pokazuja ze w zaleznosci od tego jaki zarodek byl tez w 2 dobie - moze to wlasciwie jeszcze lepiej swiadczyc niz 8 komorkowie. czesciej takie zarodki sie rozwijaja do blastki. wiec to potwierdza regule - nie sluchac konowalow, nie zalamywac sie, wierzyc ze bedzie dobrze i robic wszystko w naszej mocy aby przygotowac siebie fizycznie i psychicznie do procedury

JoM - wierz ze sie uda. nie denerwuj sie, nie mysl o porazkach poprzednich. kazde podejscie to super szansa. czekaj cierpliwie. BARDZO za ciebie trzymam kciuki bo ci sie juz bardzo nalezy zostac w koncu mama. zreszta, uda sie napewno - i bedziemy razem rodzily:) to byla moja 7 procedura tez

Ostatnia edycja:
lolitka - może i ta moja 7 też mi szczęście przyniesie. W poniedziałek się okaże. A Ty kiedy idziesz na bete i w którym dniu test robiłaś
Mam prośbę możesz mi jeszcze napisać co i jak bierzesz bo wiem , że Ty się nie patyczkujesz

Ostatnia edycja:
JoM - ja ide na bete jutro, to bedzie moj 11 dpt 3 dobra transfer. dzis jest 10 dpt i wyszla mi bardzo blada kreska po 10 minutach dopiero. ale tak samo mialam w poprzedniej ciazy. kreska mi wyszla dopiero po dluzszym czasie i bardzo blada wiec mysle ze to dobry znak. bardzo ci z calego serca zycze zeby ta 7ka byla dla ciebie szczesliwa. ktory to twoj dzien? bierzesz witamine D? bierz bo nie ma slonca a potrzebna do implantacji i rozwoju

lolitka - Mój jest dziś 5dpt 3 dniowych śnieżynek . Wit. D nie biorę , biorę femibion i nie wiem czy tam jest wit. D. Jak możesz to napisz mi co łykasz i jak. Dzięki. Myślę że kciuków już trzymać nie trzeba za Ciebie bo jutrzejsza beta to tylko formalność. :-)

kciuki trzeba bo potrzebna modlitwa za dalszy rozwoj

ja biora standardowo: wit D, Q10 jedna tabletka, estrofem 2x1, fragmin 5000, dupka 3x2, encorton 5mg, folik, magnez 2x1, bromergon, acard, euthyrox i to wsio. biore podobny zestaw co przy osttanim udanym podejsciu. w obu w odroznieniu do poprzednich zaczelam brac fragmin, estrofem, euthyrox i magnez

a mialas 2 sniezynki podane? 8 komorkowe?

anna - w obu miala cmienie brzucha niemal od dnia transferu, siusianie w nocy, klopoty ze snem w nocy, sennosc w dzien (niemal codziennie musze uciac drzemkea nigdy nie spie w dzien niezaleznie jak jestem nieywspana normalnie) i to wszystko

Ostatnia edycja:
reklama
lolitka - Oczywiście że kciuki trzymam , nie martw się:tak:. Tak 8 komorowe 1A i 1B. Jak mi się tym razem nie powiedzie to te wszystkie Twoje leki zastosuję bo mam już tylko ostatnie 2 zarodki zamrożone. Podejście tym razem mam super aż sama się sobie dziwię. Nic mi nie jest tylko od wczoraj brzuch mnie trochę jak na @ zaciąga ale czy to źle czy dobrze to się okaże. Siedziałam w domu i na internecie wózki oglądałam i nawet mam już wybrany jeden - trochę to głupie ale co pomarzyć nie wolno. A ten bromergon to co jest ? na receptę?

Do góry