reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

lolitka mega gratuluje!!
czekałam na info od Ciebie :) będzie dobrze :)

ona232 ale kręcisz ;-) ja tu od rana spięta, nabuzowana, czekam na Twój wynik jak szalona, a Ty taki numer robisz... ale wybaczam :) daj znać jutro, możesz na FB, bo ja zapracowana jestem ostatnio...

ann kochana, dajesz radę? jestem z Tobą myślami...

DZIEWCZYNY, ZA WSZYSTKIE WAS TRZYMAM KCIUKI!!! i życzę powodzenia!!!

reklama
dziewczynki

witam po dluzszej przerwie. jak mowilam nic nie pisalam bo sie wyciszalam a potem procedura. i dzis ujrzalam II kreski:) nie robilam jeszcze bety - jutro bo ale kreski o czyms musza swiadczyc ze sie cos dzialo albo nadal dzieje.

po tylu porazkach ponownie sie udalo. mam taka nadzieje przynajmniej. nie chce zapeszac. modlcie sie za moje dzieciatko zeby sie dobrze rozwijalo bo znowu nie mam oczywiscie mrozakow
lolitka twoja dłuższa nieobecność została usprawiedliwiona ;-) za takie wieści to wielka buźka się należy :tak:
po cichutku gratuluje :tak:, myślę że beta to formalność, napisz nam ile wyhodowałaś i ile zapłodniło się itp. no i ile podali maleństw:)

oj Lilia, u mnie ciężko... mamy wkrótce wizytę, bo chcemy zabrać ostati zarodek, ale jakos mam ciężko sie przemóc... może dlatego że to ostatni raz i z góry nastawiona jestem na porażkę...:-( ale Ty kochana widzę zaczynasz niebawem? :-)

widzę że soporo nas ''jesiennych'', genna, sham o ile dobrze pamiętam, i pewnie mi mi się nie podda...?
oby szczęscie się do nas uśmiechneło w końcu... :-)

lolitka - ależ się cieszę:)
mimi - część badań zrobisz w diagnostyce. Ja najpierw leczyłam się w łodz i tam robiłam badania (jestem ze śląska) a teraz dokładnie juro jadę na badania immunologiczne do Warszawy. każdy immunolog , no może prawie każdy, preferuje jakieś swoje laboratoria. Nie miałam wlewów, miałam szczepienia i u mnie wywołały odwrotne efekty...

genna - a ten immunolog to w Gdyni? Ja miałam zestaw badań przepisany przez lekarza. Była tego cała lista. Przeciwciała ASA, ANA, ACA, test IMK, CBA - kurde dużo tego było... Ale jakoś Twój przypadek nie wydaje mi się immunologiczny... Oczywiście nie mam uprawnień, żeby być wyrocznią ale jakość zarodków żadko ma podłoże immunologiczne...
mimi - PGD jak już Ci napisała któraś z dziewczyn jest w Gyncentrum w Katowicach. Co do NK i CD56 to nie licz na to, że jakiś lekarz z klliniki leczenia niepłodności da Ci zlecenie na te badania. Takie to możesz mieć zlecone przez immunologa albo możesz zrobić sobie sama. Ja z kliniki dostałam jedynie, żeby zrobić sobie 2 przeciwciała. Jak pokazywałam lekarzowi wyniki NK i inne immunologiczne to sam powiedział, że nie ma pojęcia co to i po co to...

sham - ja mam w domu metypred ale go nie wzięłam. Brałam encorton ale niestety bez skutku. Jaką masz dawkę tego metypredu?

zula nie, w Bydgoszczy zapisałam się tak zapobiegawczo :) dzięki za odpowiedz, człowiek po nie udanej procedurze zrobi wszystko żeby kolejna wyszła :)

Ostatnia edycja:
lolitka - mam pytanie w sprawie witamy D i koenzym Q10. Np. podobno witamina D jest na receptę. Proszę napisz z jakiej firmy bierzesz te lekarstwa i w jakich dawkach. Z góry dziękuję.

mimi - ja się leczę w Gyncentrum u dr. Cz. Endo miałam nacięte 3 cykle temu a potem za koleją 2x crio. Myślę że w innej klinice można naciąć endo jak u Ciebie tego nie robią ale najlepiej tam się umówić na wizytę i dopytać. Polecam dr M bo często mam z nim w zastępstwie wizyty i przeważnie on robi zabiegi.
Masz rację że człowiek jak mu wyjdzie to chwali swoją klinikę no ale czekanie 2 lata na dawczynię to chyba przesada jest zwłaszcza że mówili o 3-4 miesiącach. I tak jak Ty myślę że Białystok jest najlepszy czytając z różnych opinii. Także nie wiem co Ci poradzić.

Ann - jak tam ? Mnie od wczoraj wieczoraj brzuch ćmi jak na @ i chyba takie bardziej beżowate upławy mam z luteiną także chyba @ się zbliża tylko leki ją hamują. Nie wiem zobaczymy?

lilia - ja właśnie kupiłam wit. D ale w zasadzie D3 i teraz nie wiem czy to różnica jakaś, w każdym razie była bez recepty.

Lolitka - powiedz mi wit d i d3 to to samo?

dagnes - czytałam, że zmieniłaś lekarza. Z nowym podejściem lekarza pewnie się uda, a poza tym mamy "mrozaczki ostatniej szansy" trzeba wierzyć, że się uda :tak:

Ja zaczynam i już się stresuje. Dziś miałam koszmary, śniło mi się, że terminy pomyliłam, że tabletki nie brałam tak jak powinnam itp.

reklama
jo.m jak to jest pani to znam ja kiedys do niej chodzilam ale nie pomogla :(((( jedynie tylko tyle ze schudlam wsumie juz cos ale zajsc w ciaze nie zaszlam :(((((( na twoim miejscu tez bym zmieniala klinike w takim wypadku poniewaz dwa lata to za dlugo :((( wlasnie pomyslalam ze moze faktycznie by naciac to endo zastanawiam sie dlaczego u mnie tego ni robia :((((((((((

Do góry