reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

JoM - ladne zarodeczki. beda dzieci:)
bromergon to nie bierz. ja bralam bo mialam podejrzenie za wysokiej prolaktyny. ponadto bromergon lagodzi hiperke, o ktora mialam podejrzenie (estradiol do 5000 min doszedl jak nie wiecej)

reklama
lolitka - ok, rozumiem dzięki bardzo. Właśnie byłam w aptece po faxiparynę to dokupiłam wit. D3 dla dorosłych więc już dziś sobie zapodam + Q10 i magnez bo mam akurat. Daj znać jutro po badaniu jaki wynik;-)

martaczi- tsh to bez problemu możesz zrobić , a tpo nie mam pojęcia. Ja robiłam tpo przed tym crio czli w zasadzie zaraz po lekach z poprzedniego crio .

ona - zapomniałam Ci napisać ale nas zrobiłaś z tą dzisiejszą betą :szok:ale wybaczę Ci tylko jutro masz się zameldować ok.

martaczi - teraz odczytałam wiadomość lolitki no to mogę się mylić z tymi wynikami w takim razie. Ja robiłam i lekarz nic mi nie mówił że nie powinnam ale ja w zasadzie miałam crio tylko

Ostatnia edycja:
lolitka ja mam tsh 2.14 przed transferem lekarz z tym nic nie chce zrobic :(((((((((( jestem zalamana zarodki mialam 2aa piata doba ponoc bardzo ladne a tu nic nie wyszlo

genna - a ten immunolog to w Gdyni? Ja miałam zestaw badań przepisany przez lekarza. Była tego cała lista. Przeciwciała ASA, ANA, ACA, test IMK, CBA - kurde dużo tego było... Ale jakoś Twój przypadek nie wydaje mi się immunologiczny... Oczywiście nie mam uprawnień, żeby być wyrocznią ale jakość zarodków żadko ma podłoże immunologiczne...
mimi - PGD jak już Ci napisała któraś z dziewczyn jest w Gyncentrum w Katowicach. Co do NK i CD56 to nie licz na to, że jakiś lekarz z klliniki leczenia niepłodności da Ci zlecenie na te badania. Takie to możesz mieć zlecone przez immunologa albo możesz zrobić sobie sama. Ja z kliniki dostałam jedynie, żeby zrobić sobie 2 przeciwciała. Jak pokazywałam lekarzowi wyniki NK i inne immunologiczne to sam powiedział, że nie ma pojęcia co to i po co to...

sham - ja mam w domu metypred ale go nie wzięłam. Brałam encorton ale niestety bez skutku. Jaką masz dawkę tego metypredu?

mimi - 2.1 tsh to nie jest zle. nie jest wysoko. jak ci to mocno zycie utrudnia to se zapodaj euthyrox. ja se sama zapodawalam kupujac na necie. ale ja mialam bardzo niskie ft4 co najwazniejsze stad bralam i biore teraz 100.

JoM
- moglas tsh robic bo na crio. na swiezym gonadropiny zaklocaja wyniki

hej dziewczyny sory za krecenie ale jakbym zrobila dzisiaj wynik to i tak bylby jutro bo w moim labo tutaj na miejscu jest na drugi dzien dopiero wiec mi na jedno wychodzi:) hehe

ktoras sie pytala o gamete to ja ja polecam bo atmosfera fajna wszyscy bardzo mili nieraz trzeba potrzasnac jakas recepcjonistka ale to tak jak wszedzie a jesli chodzi o nastawienie do in vitro to chyba dobrze ze nie owijaja w bawelne tylko odrazu mowia jak sie sprawy maja!

reklama
zula a ty mialas moze stosowane wlewy z immunoglobuliny??? a gdzie ja moge zrobic takie przeciwciala w zwyklym labolatorium???

jo.m a ty do jakiego lek chodzisz pierwsza literka wystarczy :)) a teraz tez mialas nacinane endo??? zastanawia mnie czy jak by mi nacieli endo w innej klinice to czy in vitro moglabym miec w swojej klinice... bo im wiecej opin czytam tym wychodze z zalozenia ze ile ludzi tyle opini jak ktorejs sie uda to chwali a jak nie to nie... jak by mi sie udalo w mojej klinice to tez pewnie bym ja polecala wszystkim...jednak nie ma to jak BIaLYSTOK szkoda ze tak bardzo daleko mam tam :((((((((((((((

Ostatnia edycja:
Do góry