Cześć dziewczyny chciałam się przywitać i przyłączyć do Waszego grona, jeżeli pozwolicie jestem również po in vitro i jak się dzisiaj okazało - udanym, beta 216 troszkę pisałam na wątku inseminacyjnym, ale to było przeszło rok temu. W tamtym roku w maju i w czerwcu podchodziliśmy do inseminacji ale niestety się nie udało. Teraz 3 września miałam transfer dwóch 5 dniowych dzieciaczków i czekam na usg żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Może napisze troszkę więcej o sobie, staramy się o dziecko od ok 5 - 6 lat, w 2010 r miałam laparoskopię podczas której wykryto ogniska endometriozy i usunięto część lewego jajnika. Po laparoskopii następne miesiące starań ale bezskuteczne, tak jak napisałam powyżej w tamtym roku podeszliśmy do dwóch inseminacji które się nie powiodły. W sierpniu tego roku podeszliśmy do in vitro, z którego myślałam że nic nie będzie.Na początku bardzo źle się stymulowałam, pomimo bardzo wysokich dawek pęcherzyki nie chciały rosnąć i lekarz nawet zaczął mówić o przerwaniu stymulacji i podejściu do zabiegu w innym terminie. Udało mi się wyhodować 10 pęcherzyków, z czego podczas punkcji zostało pobranych 6, pozostałe 4 okazały się puste. Z 6 pęcherzyków podzieliły się 2, które zostały mi podane reszta pęcherzyków została uszkodzona przez endometriozę :--( Zapomniałam napisać, że w tamtym roku w marcu moje AMH wynosiło 0,8 i do tego bardzo kiepska armia męża.
Przepraszam, że się tak rozpisałam ale chciałam Wam troszkę o sobie powiedzieć
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - kiedy najlepiej zrobić drugi raz betę żeby sprawdzić czy jest wszystko ok ??
Niestety mój lekarz wyjechał i wróci dopiero 26 września, dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby się zapisać na wizytę ale mam dopiero termin na 10 października:---( także muszę poszukać innego lekarza i pójść na wizytę, bo przecież nie będę czekać m-ca w niepewności i kiedy iść najlepiej na wizytę żeby sprawdzić czy jest zarodek prawidłowo ułożony ??? Jeszcze jedno, dziewczyny po pozytywnej becie w jakich ilościach bierzecie leki ?? ja biorę 3x1 duphaston doustnie i 3x2 luteinę dopochwowo, także się zastanawiam czy zwiększyć ilości czy na razie czekać na wizytę.
Przepraszam, że Was tak zamęczam ale jestem jeszcze w takim szoku i dalej nie mogę uwierzyć
Przepraszam, że się tak rozpisałam ale chciałam Wam troszkę o sobie powiedzieć
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - kiedy najlepiej zrobić drugi raz betę żeby sprawdzić czy jest wszystko ok ??
Niestety mój lekarz wyjechał i wróci dopiero 26 września, dzwoniłam dzisiaj do kliniki żeby się zapisać na wizytę ale mam dopiero termin na 10 października:---( także muszę poszukać innego lekarza i pójść na wizytę, bo przecież nie będę czekać m-ca w niepewności i kiedy iść najlepiej na wizytę żeby sprawdzić czy jest zarodek prawidłowo ułożony ??? Jeszcze jedno, dziewczyny po pozytywnej becie w jakich ilościach bierzecie leki ?? ja biorę 3x1 duphaston doustnie i 3x2 luteinę dopochwowo, także się zastanawiam czy zwiększyć ilości czy na razie czekać na wizytę.
Przepraszam, że Was tak zamęczam ale jestem jeszcze w takim szoku i dalej nie mogę uwierzyć