reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lawendowy, wiem że tak tam jest. Dlatego nie zdecydowałam się tam robić invitro. Ale skoro nie udało nam się w Invimedzie, to nie mam nic do stracenia poza czasem. No i hodowla do blastocysty też jest plusem, bo nie wydam kasy na transfery, które nie mają szans powodzenia. A ja zwyczajnie wiem, że moje dotychczasowe zarodki umierały od razu po 3 dobie (czyli po transferze). A jak któryś dotrwa na szkiełku do 5 doby to jego szanse na zagnieżdżenie wzrastają. Na tą chwilę obawiam się, że w moim przypadku nie będzie co transferować. Jakoś słabiutkie te moje zarodki były...

reklama
Dziewczyny czy jest szansa aby przez dwa tygodnie spadł poziom TSH z 3,84 do optymalnego poziomu? Na początku sierpnia planujemy podejście do in vitro. Dziś odebrałam wyniki i załamka:-(

Kurcze to może jeszcze jest szansa żeby mi spadło. Jutro umawiam się do innego endokrynologa bo ten obecny to porażka. Przez półtora miesiąca miałam 0,09 następnie 2,04 no i dziś te nieszczęsne 3,84 tak mnie leczy. Do in vitro najlepiej chyba aby było w okolicach 1 ?

juta - mi też na euthyrox-sie spadło dość szybko z 2,67 do 1,37
Lilia - dziękuję za ślubne życzonka
mataczi - Tobie Kochana też dziękuję
Sham - wszystko się udało. Impreza super!!! Także od kilku dni jestem mężatką hehe
Sylwia - aż mi szczena opadła. Cholera jak ja się cieszę imocno kciukam &&&&&&&&
Buziulek - robiłaś jeszcze betę?

Ja oprócz wieści weselnych mam info, że jutro idę na wizytę - to 8c. Trzymajcie, żeby wszystko było ok to może w przyszłym tygodniu miałabym transfer.

juta tak, z tego co wiem w okolicach 1. Nic się nie stresuj, zmień lekarza i grzecznie łykaj tabletki zawsze o tej samej porze :tak:

Fusun tak sobie przypomniałam,że i ja kiedyś byłam przyczyną opóźnienia w Invicta :zawstydzona/y: siedzieliśmy z mężem w gabinecie ponad godzinę, a dr wszystko tłumaczyła i nie popędzała :baffled: w Invimedzie zdarzyła mi się opóźniona wizyta, byłam jak na szpilkach, bo mogłam dostać mandat, innym razem mąż na dół latał dokładać pieniądze, więc i Invimedzie zdarzają się opóźnienia

zula - tak długo Cie nie było, że myślałam, że na miesiąc miodowy na Malediwy pojechałaś :tak:

Fusun - gratuluje dofinansowania :tak:

juta - a miałaś może ostatnio jakąś stresującą sytuację? W czym rzecz, kiedyś kontrolowałam swoje TSH co kilka dni, jednego dnia miałam ok 2,3, następnego dnia dowiedziałam się, że moja kumpela jest znowu w ciąży i tak mnie ta wiadomość dobiła, że przez pół nocy przeryczałam. Następnego dnia poszłam zbadać TSH i co się okazuje, że mam 3,8 :szok: Endokrynolog jak się o tym dowiedział to nakazał mi zrobić ponownie TSH za 2 dni, zrobiłam i ponownie wyszło 2,3. Przeczytałam, że tarczyca to nie lubi stresów, nerwów itp.

reklama
Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia! :-D

Dzisiaj dostałam okres, co oznacza początek stymulacji :-). Później umówię wizytę, może uda się jeszcze na dzisiaj? I zacznie się kłucie, emocje już są. A powiedzcie mi, będzie mi robić usg dowcipne w trakcie okresu? Wolałabym nie, bo zawsze mnie wtedy boli :p.

Do góry