reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ja mam taki problem ze nie wiem ktora klinike wybrac do nastepnego podejsci
mysle nad NOVUM warszawa lub BOCIAN bialystok co wy na to mozecie mi podpowiedziec jakimi lekami stymuluja w tych klinikach??????????????????

Każda pewnie doradzi Ci klinikę, w której się udało in vitro. Taka już nasza psychologia. A prawda jest taka, że większość klinik leci schematem.

Ja leczyłam się w novum i mogę wszystkie psy na nich wieszać. Dawkowanie progesteronu, wszystkim po 10 tabletek. Brak zaangażowania w szukaniu problemu, żeby przy następnej próbie zwiększyć szanse na in vitro. Bo i po co? Każda próba do szmal dla tej pobieralni pieniędzy. No i słynny tekst, TRZEBA PRÓBOWAĆ. Ich próbowanie to tak jakbyś dała garść naboi ślepemu i kazała strzelać do celu. Za którymś razem się uda, ale po co pomóc szczęściu, jak lepiej wydoić pacjenta jak dojną krowę i znów powtórzyć slogan "trzeba próbować". Ze mnie wydoili już 40 tys. Efekt? Ano żaden. Ale dzięki mnie pewnie dr Lewandowski wyjedzie sobie na niezłe wakacje, albo kupi sobie coś ekstra, a ja będę musiała całe wakacje zapierdykać by zarobić na kolejną próbę.
I STANOWCZO NIE BĘDZIE TO PODEJŚCIE W NOVUM!!! Nie będę więcej dla nich skarbonką. To beznadziejna klinika na czele ze swoim medialnym Lewandowskim. Cóż jego do TVN trzeba dać zamiast wojewódzkiego, pewnie spełniałby podobną rolę.

No i znów się jad ulał. Dzięki bogu zarodków już nie mam i pewnie już więcej nie będę musiała patrzeć na tą popapraną klinikę lecącą jedynie na dawnej sławie, a mającą swoich pacjentów w czterech literach.

LIPIEC:
01: Asia_77 - testujemy
biggrin.gif
( 9dpt)

03: Lawendowy_Sen - kolposkopia
15: Lawendowy_Sen - wizyta przed udanym IVF
mazenka - stymulacja pięknych jajeczek
zula- udane crio - po 6 latach starań jestem mamą na całe długie 9 miesięcy

SIERPIEŃ:
6: joasia2906 - histeroskopia
Sierpień/Wrzesień:
Kinga_1 - udane IVF - jestem w ciąży
Sierpień/Wrzesień:
Lawendowy_Sen - podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

WRZESIEŃ:
Dagnes - 4 podejście do crio
Lilia♥ - przygotowania do crio (może)
joasia2906 - crio (może)

No to witajcie dziewuszki.

Aśka, trzymam mocno, uda się!
Molla, super że się odezwałaś, i świetnie że Twój cud nadszedł i będziesz mamą!! też o Tobie wiele myślałam, i czekałam na Twój wpis, a tu proszę, nam niespodziankę zrobiłaś.

Maja, moje gratulacje!!
Jak na razie większość pozytywów niż negatywów.

Dziewczyny doradzcie prosze co mam zrobic.
Otóż mam 1 zarodek, ostatni :zawstydzona/y: ale myślę że żeby zmienić lekarza w Gamecie.
Profesor totalnie zaczął mnie drażnić, nie robi żadnych zmian, nie szuka problemu 3 porażek.
Myślicie że to dobry pomysł? Pozostać w tej samej klinicie ale zmienić lekarza?

Pomóżcie proszę...

Tymczasem pozdrawiam i dużo słońca Wam życzę :-D

Maja - normalnie traumę przeżyam - byłam na wyjazdowym weekendzie i nie miałam jak sprawdzić Twojej bety. Kurde co chwilę o tym myślałam... Strasznie mocno Ci gratuluję, spokojnej ciąży życzę:) Tabletkami się nie martw - medrol skoro ma zapobiec negatywnemu działaniu przeciwciał to trzeba go brać dalej. Przecież po pozytywnej pierwszej becie nie mijają wszystkie zagrożenia, więc bardzo dobrze, że go bierzesz... Co do bromka to nie wiem ale nagły skok prolatyny też mógłby być niedobry w skutkach. Nie myśl o tym - lekarz wie co robi:) A jak Ty się czujesz?
Molla, mnie też nie było jak przeżywałaś straszne chwile ale też za pamiętałam Cię jak czytałam forum. Pamiętam że się aż popłakałam. I nie napisałam Tego, żeby pokazać jak jstem wrażliwa ale po to żeby Ci z serca pogratulować i powiedzieć Ci że jestem pełna podziwu dla Ciebie.
Asia - już niedługo. Trzymam mocno kciuki i przepraszam, że mnie wcześniej nie było przez ten głupi net. Ale myślami jestem zawsze z testującymi

reklama
Do góry