reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lopop -> u mnie rowniez badanie na chlamydie to obowiazek.
lolitko dziekuje Tobie bardzo. Jako ze zauwazylam, ze masz b.duza wiedze w temacie, powiedz mi czy krotki protokol jest odpowiedni dla pary po 29 lat, po stronie meza wszystko super, zas z mojej hormony w porzadku, okres regularny, PCO i endometriozy brak,macica ok, niestety lewy jajowod niedrozny (lewy jajnik dobrze dziala), zas prawy jajowod drozny lecz prawy jajnik produkuje male pecherzyki po clo. Po lewej tworzylo sie ich zawsze sporo i ladnej wielkosci. Dziekuje za odpowiedz

reklama
Powiem Wam, że nie rozmawialiśmy z lekarzem na temat protokołów. Przyszliśmy na wizytę, seria badań i zaczęliśmy działać. Wyniki wszystkie oki - lekko podwyższona prolaktyna, stąd odrazu dostałam bromergon. U mojego męża też wyniki bardzo dobre. Chyba dzisiaj nie zasnę przed jutrzejszą wizytą na usg.

maryola2 -> my rowniez nie rozmawialismy na ten temat z naszym lekarzem, ja mu bardzo ufam. Ale mimo wszystko caly czas tak mysle, czy oby dobrze nam dobral protokol, czy np. z dlugim nie mielibysmy wiecej szans.

lopop
chlamydia obowiazkowo przy ivf... domyslam sie ze przy iui trzeba se zrobic tez - jak lekarz nie zleci to sie trza upomniec bo rozne konowaly po swiecie chodza

no właśnie dlatego po tym nie udanym poprosiłam o skierowanie

dziewczyny widzę że większość z was na 100% przed wiadomo leczeniem miałyście robioną laparoskopię czy wtedy szczepiłyście się na żółtaczkę??
bo ja nie a przecież wiadomo w szpitalu można sie zarazić:0 Raczej taka żółtaczka też powoduje problemy z zajściem????

lopol - ja miałam i laparotopię i laparoskopię. Ale zaszczepiłam się dużo wcześniej, jak była akcja "Żółty tydzień". Szczepisz się raz w życiu. Warto się zaszczepić wtedy nie masz stresy gdyby coś ....

lopol - ja miałam i laparotopię i laparoskopię. Ale zaszczepiłam się dużo wcześniej, jak była akcja "Żółty tydzień". Szczepisz się raz w życiu. Warto się zaszczepić wtedy nie masz stresy gdyby coś ....
cholipa to teraz najpierw bym musiała zbadać krew a potem ewentualnie szczepić tylko widzisz ja już tyle się staram że się nie szczepiłam bo przecież zawsze mogłam być w ciąży:-(

i nie jestem w ciąży i zaszczepiona też nie a wiadomo zarazić się zawsze możesz

ptencer
trudna odpowiedz na twoje pytanie bo jak mowilam - to nie jest takie proste. sa tylko generalne wyznaczniki ktore WIEKSZOSC ale nie wzystkie kliniki stosuja gdy dobieraja protokol. Generalnie protokol krotki sie stosuje gdy jest podejrzenie slabej odpowiedzi na stymulacje, lub jest obnizona rezerwa jajnikowa lub wczesniejsza stymulacja dlugim nie przyniosla rezultatu lub gdy klinika ma takie preferencje (a np w belgii zawsze sie robi protokol krotki jak priorytet a dopiero gdy ten nie dziala to dlugi). ALE jest specjalna odmiana krotkiego ktora jest wskazana tez dla osob z dobra odpowiedza na stymulacja (agonista vs antagonista).

jestem kochana daleka od oceny czy lekarz dobrze zrobil bo to jest gdybanie empiryczne.

lopop ja do laparoskopii szczepiłam się szybkim stylem, tj 3 szczepionki w ciągu jednego miesiąca i już można przystąpić do laparoskopii. A za rok jedna szczepionka przypominająca. Każda szczepionka jest płatna ok 20zł. Oprócz szczepienia musiałam zrobić jeszcze badania krwi, moczu, ekg, prześwietlenie płuc, i grupę krwii.
Pozrrówki dla wszystkich, często do was zaglądam i trzymam kciuki za was. DZiś mam 2 usg, trzymajcie też kciuki za mnie.
przesyłam ciążowe*****************************************

Kwiat lotosu myślę że dzisiejsza betka będzie tylko potwierdzeniem że jesteś w ciąży!!!
Szybko daj nam znać!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry