reklama
witam mam pytanie dziewczyny czy Biosteron jest na receptę i czy można biosteron zażywać razem z tabletkami anty i do tego jeszcze linocomplex no i zestaw witamin czy nie za dużo tego co myślicie .
kwitat lotosu ja też mówię jesteś w ciąży
bombel za Ciebie również trzymam mocna kciuki,
bombel mi też Mańka przeprowadzał transfer nawet fajny lekarz
kwitat lotosu ja też mówię jesteś w ciąży
bombel za Ciebie również trzymam mocna kciuki,
bombel mi też Mańka przeprowadzał transfer nawet fajny lekarz
MARYOLA2 witaj kochana,nie denerwuj sie ,ja tez mial tak,ze mi sie powoli rozwijaly zwiekszyli mi dawke gonalu na dwa dni i po usg powiedzieli,ze sa sliczne i super rosna tez mialam nerwuwke ale zupelnie nie potrzebnie ,jutro jade na nastepne usg i przewidywana punkcja w strode jutro dokladnie bede wiedziala.Caluski dla was.
maryola2-> ja rowniez nie wiem ktory protokol jest lepszy, ja od 19 listopada zaczynam krotki protokol i tez licze na pozytywne zakonczenie.Mam pytanie do doswiadczonych forumowiczek -> czy wiecie moze od czego zalezy wybor protokol.
cross_mind
oj a ja tez juz mialam sie pytac gina o ten twoj cudny hormonik ale lipa bo widze ze to nie dla mnie((
lopop
mam pytanie a kiedy sa wskzania do tych badan na przeciwciala antykadiolipinowe w klasie IgG IgM ???????
na chlamydie i uroplasme mialam robione badania przed in vitro bo w mojej klinice robi sie je na pierwszym miejscu i wyszly ok
no dziewczyny te przeciwciała to toczeń wg internetu ale sie nie pytałam ginka bo z wrażenia że tyle tego jest ,zapomniałamLopop a co to za cholerstwo??? jeśli moge spytać. W życiu nie słyszałam o takich badaniach.... Oświeć mnie jeśli możesz.
ta chlamydia i ureoplasma są odpowiedzialne za poronienia albo nawet za to że się nie zagnieżdża
sobie wyobraźcie że chlamydią idzie się zarazić nawet na basenie i korzystając z toalet publicznych i wiecie ja często podróżuję i w pensjonatach przecież wszystko jest zadbane to siadam na kibelek w może prawie tam czai się do diabelstwo...
to skierowanie dostałam (o chlamydię sama zapytałam bo czytałam w jakieś gazecie o niej) bo miałam IUI ale się nie zagnieżdziło i u nas wyniki podstawowe ok tylko ciąży brak a staramy się już bardzo długo o to drugie i rozmawiałam z ginkiem że przyczyna musi leżeć gdzieś głębiej no i dał
dziewczyny a czy wy przed in vitro nie robiłyście badania na chlamydię? bo w tym artykule właśnie pisało że się zawsze robi przed zabiegiem IVF to na to wychodzi że występuje ona dosyć często a nie daje żadnych objawów
Ostatnia edycja:
lopop
dzieki slicznie za odpowiedz na ten toczen nie mialam badan a na chlamydie mialam dwa razy, pierwsze dwa lata temu wyszlo ok a teraz przed IVF bo w mojej klinice jest to badanie podstawowe bez ktorego nie zrobia transferu i w sumie masz racje ze chyba wystepuje dosyc czesto i prowadzi do poronienia ( tylko ja mialam teraz robione to badanie z krwi a nie z wymazu wiec nie wiem czy to to samo ale chyba tak w wczesniej mialam z wymazu )
dzieki slicznie za odpowiedz na ten toczen nie mialam badan a na chlamydie mialam dwa razy, pierwsze dwa lata temu wyszlo ok a teraz przed IVF bo w mojej klinice jest to badanie podstawowe bez ktorego nie zrobia transferu i w sumie masz racje ze chyba wystepuje dosyc czesto i prowadzi do poronienia ( tylko ja mialam teraz robione to badanie z krwi a nie z wymazu wiec nie wiem czy to to samo ale chyba tak w wczesniej mialam z wymazu )
mi mi chyba w każdej kliice badanie na chlamydię jest obowiązkowe przez transferem. Jeśli chodzi o samo badanie to wymaz daje 100% wynik, a z krwi nie. U mnie oprócz chlamydii obowiązkowe są również kiła, HIV, zółtaczka B i C i grupa krwi kobiety.
Ostatnia edycja:
reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
ptencer
protokol zalezy glownie od wieku kobiety, poziomu fsh, dotychczasowego doswiadczenia kliniki, tego czy po Twojej stronie sa jakies badziewia typu PCO czy endo... wiec wiele czynnikow wplywa i nie ma jednego srodka. mozna miec tez poloczenie krotkiego i dlugiego protokolu w jednym cyklu. trza wierzyc ze lekarz wiec co robi
lopop
chlamydia obowiazkowo przy ivf... domyslam sie ze przy iui trzeba se zrobic tez - jak lekarz nie zleci to sie trza upomniec bo rozne konowaly po swiecie chodza
protokol zalezy glownie od wieku kobiety, poziomu fsh, dotychczasowego doswiadczenia kliniki, tego czy po Twojej stronie sa jakies badziewia typu PCO czy endo... wiec wiele czynnikow wplywa i nie ma jednego srodka. mozna miec tez poloczenie krotkiego i dlugiego protokolu w jednym cyklu. trza wierzyc ze lekarz wiec co robi
lopop
chlamydia obowiazkowo przy ivf... domyslam sie ze przy iui trzeba se zrobic tez - jak lekarz nie zleci to sie trza upomniec bo rozne konowaly po swiecie chodza
Podziel się: