reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A robiłaś biopsję i badania immuno? Mi po trzecim po biopsji wyszło mega zapalenie endometrium. Teraz mam nadzieję że się uda 😒
Nie robiłam. Przed trzecim transferem mieliśmy do rozważenia histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się. Myślałam, że bez tego się uda :( w lipcu dopiero będziemy badać kariotypy, kiry itp z akcji na nfz.

reklama
To ja tak z drożnością 😨tak bolało że aż krzyczałam😅 a myślałam że to nic takiego i skoro mam mega bolesne miesiączki to dam radę
Dla mnie drożność była bardziej bolesna fizycznie niż całe ivf.
Też drożność wspominam najgorzej. Dr mówił że przepchnął bo był opór. I pytał na ile L4 a ja głupia nie wzięłam

I brałaś antybiotyk na to zapalenie? Drugi raz jeszcze się bada, żeby sprawdzić czy wyleczone?
Ja miałam 4 antybiotyki. Wyszło mi mega zapalenie. Jeden na 7dni, drugi 8 dni, trzeci i czwarty na 14 dni plus dwa probiotyki na 21 dni.
Gdyby kazała powtarzać to nie powtórzyłabym bo dałam za biopsję plus immuno chyba 7 tysięcy i jakbym miała to powtarzać chyba bym jebla to w piz**😜
Antybiotyki brałam kwiecień/maj i moglam podejsc odrazu w maju chociaż gin mówiła ze pacjentki wolą podejść jeszcze w kolejnym cyklu po antybiotykach czyli czerwiec. Więc już czekam na refundację 😃

Nie robiłam. Przed trzecim transferem mieliśmy do rozważenia histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się. Myślałam, że bez tego się uda :( w lipcu dopiero będziemy badać kariotypy, kiry itp z akcji na nfz.
Jest teraz jakiś program badania kirów i karoptypów z nfz?

Ja miałam 4 antybiotyki. Wyszło mi mega zapalenie. Jeden na 7dni, drugi 8 dni, trzeci i czwarty na 14 dni plus dwa probiotyki na 21 dni.
Gdyby kazała powtarzać to nie powtórzyłabym bo dałam za biopsję plus immuno chyba 7 tysięcy i jakbym miała to powtarzać chyba bym jebla to w piz**😜
Antybiotyki brałam kwiecień/maj i moglam podejsc odrazu w maju chociaż gin mówiła ze pacjentki wolą podejść jeszcze w kolejnym cyklu po antybiotykach czyli czerwiec. Więc już czekam na refundację 😃
To chyba te badania immuno tyle kosztowały, bo z tego co patrzyłam sama biopsja kosztuje ok. 500 zł. O ile o to badanie chodzi. Mi gin zaproponował histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się, bo nie chciałam kolejnej narkozy. Muszę zapytać czy nie można zrobić samej biopsji.

Jest teraz jakiś program badania kirów i karoptypów z nfz?
W Katowicach w przychodzi Holsamed jest taka możliwość jako diagnostyka niepłodności/poronień.

To chyba te badania immuno tyle kosztowały, bo z tego co patrzyłam sama biopsja kosztuje ok. 500 zł. O ile o to badanie chodzi. Mi gin zaproponował histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się, bo nie chciałam kolejnej narkozy. Muszę zapytać czy nie można zrobić samej biopsji.

W Katowicach w przychodzi Holsamed jest taka możliwość jako diagnostyka niepłodności/poronień.
Ja miałam robiony teraz pakiet zapalno-immunologiczny (Biopsja endometrium + CD 138 + NK w endometrium) za 1350 zł plus endobiom za 1500 :( Tych kirów i kariotypu nie robiliśmy jeszcze. Na immunologa czy na genetyka na nfz w krk to pewnie kolejny rok się czeka :(

Zobaczę jutro w dokumentach, teraz na stronie kliniki widzę sama biopsja 700 zł ale jak miałam histero+biopsja w 2022 to wyszło że wszystko ok. Ale wydaje mi że to było jakieś ogólne badanie a nie takie szczególne.

Teraz miałam biopsja z określeniem mikrobiomu endometrium, z oceną komórek nk, ocena receptywność endometrium z cd138- to 3 tys, plus 4 tys te badania immuno wychodzi.

A te badania w Katowicach zobaczyłam z tydzień po wykonaniu ich w klinice, ja do wszystkiego mam takie szczęście 🥴

reklama
Ja miałam robiony teraz pakiet zapalno-immunologiczny (Biopsja endometrium + CD 138 + NK w endometrium) za 1350 zł plus endobiom za 1500 :( Tych kirów i kariotypu nie robiliśmy jeszcze. Na immunologa czy na genetyka na nfz w krk to pewnie kolejny rok się czeka :(
To ja miałam to samo robione

Do góry