reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A robiłaś biopsję i badania immuno? Mi po trzecim po biopsji wyszło mega zapalenie endometrium. Teraz mam nadzieję że się uda 😒
Nie robiłam. Przed trzecim transferem mieliśmy do rozważenia histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się. Myślałam, że bez tego się uda :( w lipcu dopiero będziemy badać kariotypy, kiry itp z akcji na nfz.

reklama
To ja tak z drożnością 😨tak bolało że aż krzyczałam😅 a myślałam że to nic takiego i skoro mam mega bolesne miesiączki to dam radę
Dla mnie drożność była bardziej bolesna fizycznie niż całe ivf.
Też drożność wspominam najgorzej. Dr mówił że przepchnął bo był opór. I pytał na ile L4 a ja głupia nie wzięłam

I brałaś antybiotyk na to zapalenie? Drugi raz jeszcze się bada, żeby sprawdzić czy wyleczone?
Ja miałam 4 antybiotyki. Wyszło mi mega zapalenie. Jeden na 7dni, drugi 8 dni, trzeci i czwarty na 14 dni plus dwa probiotyki na 21 dni.
Gdyby kazała powtarzać to nie powtórzyłabym bo dałam za biopsję plus immuno chyba 7 tysięcy i jakbym miała to powtarzać chyba bym jebla to w piz**😜
Antybiotyki brałam kwiecień/maj i moglam podejsc odrazu w maju chociaż gin mówiła ze pacjentki wolą podejść jeszcze w kolejnym cyklu po antybiotykach czyli czerwiec. Więc już czekam na refundację 😃

Nie robiłam. Przed trzecim transferem mieliśmy do rozważenia histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się. Myślałam, że bez tego się uda :( w lipcu dopiero będziemy badać kariotypy, kiry itp z akcji na nfz.
Jest teraz jakiś program badania kirów i karoptypów z nfz?

Ja miałam 4 antybiotyki. Wyszło mi mega zapalenie. Jeden na 7dni, drugi 8 dni, trzeci i czwarty na 14 dni plus dwa probiotyki na 21 dni.
Gdyby kazała powtarzać to nie powtórzyłabym bo dałam za biopsję plus immuno chyba 7 tysięcy i jakbym miała to powtarzać chyba bym jebla to w piz**😜
Antybiotyki brałam kwiecień/maj i moglam podejsc odrazu w maju chociaż gin mówiła ze pacjentki wolą podejść jeszcze w kolejnym cyklu po antybiotykach czyli czerwiec. Więc już czekam na refundację 😃
To chyba te badania immuno tyle kosztowały, bo z tego co patrzyłam sama biopsja kosztuje ok. 500 zł. O ile o to badanie chodzi. Mi gin zaproponował histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się, bo nie chciałam kolejnej narkozy. Muszę zapytać czy nie można zrobić samej biopsji.

Jest teraz jakiś program badania kirów i karoptypów z nfz?
W Katowicach w przychodzi Holsamed jest taka możliwość jako diagnostyka niepłodności/poronień.

To chyba te badania immuno tyle kosztowały, bo z tego co patrzyłam sama biopsja kosztuje ok. 500 zł. O ile o to badanie chodzi. Mi gin zaproponował histeroskopie z biopsją, ale nie zdecydowałam się, bo nie chciałam kolejnej narkozy. Muszę zapytać czy nie można zrobić samej biopsji.

W Katowicach w przychodzi Holsamed jest taka możliwość jako diagnostyka niepłodności/poronień.
Ja miałam robiony teraz pakiet zapalno-immunologiczny (Biopsja endometrium + CD 138 + NK w endometrium) za 1350 zł plus endobiom za 1500 :( Tych kirów i kariotypu nie robiliśmy jeszcze. Na immunologa czy na genetyka na nfz w krk to pewnie kolejny rok się czeka :(

Zobaczę jutro w dokumentach, teraz na stronie kliniki widzę sama biopsja 700 zł ale jak miałam histero+biopsja w 2022 to wyszło że wszystko ok. Ale wydaje mi że to było jakieś ogólne badanie a nie takie szczególne.

Teraz miałam biopsja z określeniem mikrobiomu endometrium, z oceną komórek nk, ocena receptywność endometrium z cd138- to 3 tys, plus 4 tys te badania immuno wychodzi.

A te badania w Katowicach zobaczyłam z tydzień po wykonaniu ich w klinice, ja do wszystkiego mam takie szczęście 🥴

reklama
Ja miałam robiony teraz pakiet zapalno-immunologiczny (Biopsja endometrium + CD 138 + NK w endometrium) za 1350 zł plus endobiom za 1500 :( Tych kirów i kariotypu nie robiliśmy jeszcze. Na immunologa czy na genetyka na nfz w krk to pewnie kolejny rok się czeka :(
To ja miałam to samo robione

Do góry