reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aleeee ja miałam łącznie 7 stymulacji..
1 stymulacja - 3 zarodki
2 stymulacja - 1 zarodek - córka 😍
3 stymulacja - 1 zarodek
4 stymulacja - 2 zarodki
5 stymulacja - 0 zarodków
6 stymulacja - 4 zarodki
7 stymulacja - 8 zarodków - podane 2 - aktualnie 23 tc (jeden się przyjął)

Takkkkkże byłam w dupie nie raz 🤷🏼‍♀️
Córka z jakiego zarodka? (Jakiej klasy?:)

Córka z jakiego zarodka? (Jakiej klasy?:)
To był „idealny” 3 dniowiec, 8 komórkowy ;)
Ogólnie miałam mieć zawsze 5 dniowe bo mamy nasienie z biopsji ale tym razem zostawili mi 3 dniowego. Byłam w szoku, załamana i zła .. Powiedzieli mi w klinice, że zostawili 3 dniowego bo nie chcieli żebym została z niczym. Dzisiaj jestem im za to wdzięczna ale w tamtej chwili było źle, nawet na transfer przyjechałam podłamana.
Pózniej po porodzie z córką już chciałam tylko 3 dniowe zarodki ale nie chcieli się godzić. Wiadomo statystyki .. a to był tylko „przypadek”.
Ale ja się uparłam 🏋🏼
Miałam 6 transferów 5 dniowych - zawsze beta zero
1 transfer 6 dniowego - beta Ok 4
4 transfery zarodków 3 dniowych
- pierwszy córka 🥹
- drugi zero
- trzeci ciąża do Ok 6 tc
- czwarty aktualnie trenuje kung fuuuuu 😍.

Ja czułam, że trzydniowy to jest to i dążyłam do tego 🤩

Aleeee ja miałam łącznie 7 stymulacji..
1 stymulacja - 3 zarodki
2 stymulacja - 1 zarodek - córka 😍
3 stymulacja - 1 zarodek
4 stymulacja - 2 zarodki
5 stymulacja - 0 zarodków
6 stymulacja - 4 zarodki
7 stymulacja - 8 zarodków - podane 2 - aktualnie 23 tc (jeden się przyjął)

Takkkkkże byłam w dupie nie raz 🤷🏼‍♀️
Niesamowite!!! Podziwiam Cię! Co zrobiłaś że nagle taki wynik ilości zarodków? Ja skończyłam na 4 stymulacji i być może czeka mnie piąta 😉 jakie masz amh? Robisz invitro w pl?

Ogólnie miałam mieć zawsze 5 dniowe bo mamy nasienie z biopsji ale tym razem zostawili mi 3 dniowego. Byłam w szoku, załamana i zła .. Powiedzieli mi w klinice, że zostawili 3 dniowego bo nie chcieli żebym została z niczym. Dzisiaj jestem im za to wdzięczna ale w tamtej chwili było źle, nawet na transfer przyjechałam podłamana.
Pózniej po porodzie z córką już chciałam tylko 3 dniowe zarodki ale nie chcieli się godzić. Wiadomo statystyki .. a to był tylko „przypadek”.
Ale ja się uparłam 🏋🏼
- pierwszy córka 🥹
- drugi zero

Wow! Ja też mialam 6 transferów 5 dniowych blastek. Jak przy kolejnej stymulacji poprosiłam lekarza o 3 dniowego to powiedział mi że jestem nienormalna... dosłownie i że co ja dobie myślę że jak 5 dniowy nie dał rady to 3 dniowy tym bardziej! Teraz mi dałaś do myślenia!!!

Ale ja się uparłam 🏋🏼
- pierwszy córka 🥹
- drugi zero

I takie historie motywują do dalszego działania i nie pozwalają się poddać!
Ja mam teraz 28.12 wizytę i modlę się, żeby tym razem wszystko było ok i żebyśmy usłyszeli serduszko 😁

Dziewczyny , ja urodziłam 🫣🥹 22.12.2023 Godzina 10:40 . Jestem w szoku chyba cały czas , jak sie okazuje nie da się zaplanować tego co piękne. Potrafi Cię zaskoczyć nagle ... 21.12 od 19:30 zaczęły mi odchodzić wody. Tak długo nie mogłam uwierzyć , że to to , że sobie
Wmawiałam, że to coś innego, aż po 23 zaczęło już lecieć jak z kranu ... pojechałam do szpitala , szybki zastrzyk ze sterydu , kroplówki z antybiotykiem, a rano po porannym Obchodzie i zbadaniu mnie, zdecydował Doktor o cesarce , decyzja 9:50 , a o 10;15 już czekał na mnie anestezjolog. Syn postanowił być prezentem dosłownie świątecznym 🎄🎅🏼 póki co na oddziale neonatologii, ale oddycha pięknie sam i dzięki swojej masie nie wygląda na takiego wcześniaka jak na 34 tydzień + 2 dni - 2640 g i 54 cm. Dostał 9 punktów 🩵 jest piękny , jest taki mój 🩵 ja walczę z laktacją a synek walczy ze zdrówkiem. Mocno ściskamy Was, uważajcie na siebie , i jak można odpocząć - to odpocznijcie , jak widać nie znasz dnia . Zdrówka dla Was przede wszystkim i wesołych i radosnych świąt Bożego Narodzenia 🎄 Zobacz załącznik 1597223
Gratulacje! 😍

Dziewczyny , ja urodziłam 🫣🥹 22.12.2023 Godzina 10:40 . Jestem w szoku chyba cały czas , jak sie okazuje nie da się zaplanować tego co piękne. Potrafi Cię zaskoczyć nagle ... 21.12 od 19:30 zaczęły mi odchodzić wody. Tak długo nie mogłam uwierzyć , że to to , że sobie
Wmawiałam, że to coś innego, aż po 23 zaczęło już lecieć jak z kranu ... pojechałam do szpitala , szybki zastrzyk ze sterydu , kroplówki z antybiotykiem, a rano po porannym Obchodzie i zbadaniu mnie, zdecydował Doktor o cesarce , decyzja 9:50 , a o 10;15 już czekał na mnie anestezjolog. Syn postanowił być prezentem dosłownie świątecznym 🎄🎅🏼 póki co na oddziale neonatologii, ale oddycha pięknie sam i dzięki swojej masie nie wygląda na takiego wcześniaka jak na 34 tydzień + 2 dni - 2640 g i 54 cm. Dostał 9 punktów 🩵 jest piękny , jest taki mój 🩵 ja walczę z laktacją a synek walczy ze zdrówkiem. Mocno ściskamy Was, uważajcie na siebie , i jak można odpocząć - to odpocznijcie , jak widać nie znasz dnia . Zdrówka dla Was przede wszystkim i wesołych i radosnych świąt Bożego Narodzenia 🎄 Zobacz załącznik 1597223
O mój Boziu kochany co za piękny prezent na święta ❤️❤️❤️
Gratuluje Ci Kochana z całego serca, synuś piękny, uroczy No ciasteczko ❣️ Mlody tak się spieszył do choinki że postanowił iż nie będzie czekać do przyszłego roku ;-)
Ważne że cały i zdrowy i już z Wami.
Wesołych i zdrowych świąt dla Was, choć teraz myślę że będą najpiękniejsze 🎄🎁

O mój Boziu kochany co za piękny prezent na święta ❤️❤️❤️
Gratuluje Ci Kochana z całego serca, synuś piękny, uroczy No ciasteczko ❣️ Mlody tak się spieszył do choinki że postanowił iż nie będzie czekać do przyszłego roku ;-)
Ważne że cały i zdrowy i już z Wami.
Wesołych i zdrowych świąt dla Was, choć teraz myślę że będą najpiękniejsze 🎄🎁
Prezent najpięknieszy , wymarzony 🥹🩵 jeszcze trochę spędzimy w szpitalu i ja i on jesteśmy na antybiotyku 😔 malutki w inkubatorze i od dziś jeszcze naświetlany ... dziękuję za te słowa 🥹🥰

reklama
Niesamowite!!! Podziwiam Cię! Co zrobiłaś że nagle taki wynik ilości zarodków? Ja skończyłam na 4 stymulacji i być może czeka mnie piąta 😉 jakie masz amh? Robisz invitro w pl?
Z perspektywy czasu powiem, że odrobaczanie/ odgrzybianie. Jak to zrobiłam to na 2 transfery 2 udało mi się zajść w ciąże 🤷🏼‍♀️. Nie wierze w przypadki ..
Amh mam Ok 2,7
A invitro robiłam 2 klinikach. Pierwsze 3 w Invi med Gdynia a kolejne w Game ta Gdynia ;)
A żeby było jeszcze ciekawiej latam na wszystko z Islandii 😂😂

Do góry