reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Podziwiam Cię za determinację i siłę! ja po drugim nieudanym jestem psychicznie wyczerpana.
Mnie bardziej irytuje stanie w miejscu. Oczywiście, że płakałam i nie raz miałam dosyć ale zawsze mówiłam - „ ooooo nie, nie ze mną takie numery, Nie będzie mi nikt życia układał” 🤣. Robię to co mi serce i intuicja podpowiada. Zawsze wiedziałam, że chce mieć Ok 3 dzieci.
W kwietniu wykluwa się królewicz, a czeka na nas jeszcze 6 zarodków, także nie wiem na ilu skończę 😂

reklama
Na czym polegają badania prenatalne w pierwszym trymestrze? Czytałam, że to szczegółowe usg i badania z krwii pappa i beta. Pytanie tylko czy z wynikami z krwi mam iść już na badania prenatalne czy dopiero na tych badaniach krew pobierają ?

Też Ci nie pomogę, ale bardzo Cię przytulam. Wczoraj jechałam z koleżanką, którą znam od urodzenia i powiedziała mi, że jest w ciąży, oczywiście może 2 cykle starań. Popłakałam się a potem ryczałam w domu. Byłam w szoku, że tak zareagowałam, ale widać jestem już na skraju załamania. Te święta będą bardzo trudne 😩
Mi wczoraj moja teściowa ( która nie wie o tym podejściu) przekazywała pozdrowienia od mojej koleżanki z liceum, która jest w ciąży. " Założyłam" uśmiech na twarz, żeby się nie rozpłakać jak mówiła jak ta koleżanka się cieszy, jak pięknie wygląda w ciąży i takie tam.... Serce trochę ścisnęło, ale bardzo się cieszę, bo wiem, że starała się kilka lat i się udało. A okazało się, że leczy się w tej samej klinice.

Ostatnia edycja:
Mnie bardziej irytuje stanie w miejscu. Oczywiście, że płakałam i nie raz miałam dosyć ale zawsze mówiłam - „ ooooo nie, nie ze mną takie numery, Nie będzie mi nikt życia układał” 🤣. Robię to co mi serce i intuicja podpowiada. Zawsze wiedziałam, że chce mieć Ok 3 dzieci.
W kwietniu wykluwa się królewicz, a czeka na nas jeszcze 6 zarodków, także nie wiem na ilu skończę 😂
Chyba łatwiej jest jak ma się świadomość, że jest jeszcze 6 zarodków, ja z dwóch procedur miałam łącznie trzy więc bez szału. Nie ukrywam, że bardzo boję się kolejnego podejścia bo teraz podczas punkcji przestałam oddychać i napędziłam trochę stracha lekarzowi nie wspominając o moim mężu jak to usłyszał. Teraz ma obawy przed kolejnym podejściem a ja mu mówię, że co nas nie zabije to nas wzmocni 🙈

reklama
Chyba łatwiej jest jak ma się świadomość, że jest jeszcze 6 zarodków, ja z dwóch procedur miałam łącznie trzy więc bez szału. Nie ukrywam, że bardzo boję się kolejnego podejścia bo teraz podczas punkcji przestałam oddychać i napędziłam trochę stracha lekarzowi nie wspominając o moim mężu jak to usłyszał. Teraz ma obawy przed kolejnym podejściem a ja mu mówię, że co nas nie zabije to nas wzmocni 🙈
Aleeee ja miałam łącznie 7 stymulacji..
1 stymulacja - 3 zarodki
2 stymulacja - 1 zarodek - córka 😍
3 stymulacja - 1 zarodek
4 stymulacja - 2 zarodki
5 stymulacja - 0 zarodków
6 stymulacja - 4 zarodki
7 stymulacja - 8 zarodków - podane 2 - aktualnie 23 tc (jeden się przyjął)

Takkkkkże byłam w dupie nie raz 🤷🏼‍♀️

Do góry