reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ewka
a wczesniej mialas robione hormony jak nie to zrob sobie je na wlasna reke, mowie to ze swojego doswiadczenia bo leczylam sie wczesniej w katowicach i lekarka tez mnie nie wyslala na hormony przez 2 lata leczenia u niej tylko bazowala na tych co mialam przed leczeniem wkurzylam sie zrobilam sama hormony i zmienilam lekarza teraz hormony mam robione co miesiac gora to 6 miesiecy ale przynajmniej wiem ze wszystko gra w moich hormonach... tez mam PCO niestety i problem z owulacja choc hormony nie najgorsze insulina unormowana z otyloscia nie mam problemow to i tak brak owulki ale ponoc przez te francowate pecherze na jajnikach... mojego M nie ma w Polsce wiec zdecydowalismy sie na in vitro ale dwa razy porazka i narazie nie wiem kiedy podejde do nastepnego crio... trzymam kciuki za twoja owulke :))

ja tez do crio podchodzilam na cyklu bezowulacyjnym tylko od 5 dc dostalam progynowe a przed transferem mialam robiony poziom progesterony i estrogenow ale tez sie nie udalo... dlaczego nie wiem lekarz tez nie wie... wsumie na histerioskopi wyszla jakas mala blizna w endometrium i to moze byc powod ale na stowe to nikt nie wie a zarodki mialam tez bardzo ladne wiec od czego zalezy ze sie przymnie to nie wiem... powodow moze byc duzo tlumacze sobie ze moze to jeszcze nie moj czas... ale tylko sobie tak tlumacze, bo i tak mi ciezko jest...

Ostatnia edycja:
reklama
Oj mimi no właśnie czemu tak musi być, że nam się nie udaje, może faktycznie to jeszcze nie nasz czas. Zrobię na własną rękę hormony ( progesteron i estrogen wystarczy czy wszystkie zrobić?) pokażę je lekarzowi i zobaczę co powie. Jak miałam robioną laparoskopię to nie zauważył żadnego ciałka żółtego, więc owulki niema :( kazał mi przyjść w 15 dc na USG i zobaczy czy bedzie owulacja jeśli nie to nie wiem co dalej, jeśli chodzi o crio. Troszkę się tego obawiam. Mimi z całego serca życzę Ci powodzenia i zajścia w zdrową i bezpieczną ciążę. Musi się Nam udać, wierzę w to choć też czasami jest ciężko i źle. Pozdrawiam serdecznie

missdior tak mi strasznie przykro wiem że jest Ci teraz bardzo ciężko jesteś zła masz prawo ale to minie i nabierzesz sił do dalszej walki.Trzymaj się cieplutko Wszystkim nam się uda.

ewka
widzisz ty mialas laparoskopie a ja sie zastanawialam czemu tylko takie leki dostalas ale juz teraz wiem...moze akurat dostaniesz owuleczke i tego ci zycze masz wieksze szanse bo jestes po laparo :)) co do hormonkow to progesteron, estroden, FSH i LH ja jeszcze pamietam ze robilam insulinke bo mialam z nia problemy ale wyszla mi nawet ponizej normy i musialam odlozyc metformax bo mi cukier zabardzo spadal i slabo mi sie robilo. Ja tez sie grubo zastanawiam nad laparoskopia ale dopiero za pol roku jak sie na nia zdecyduje
a co do tych hormonkow to mozesz lekrzowi zasugerowac, on Ci powie czy jest sens, bo moze byc tak ze czeka jak dostaniesz owulacje i sam Cie wysle na badania

missidor
tak mi strasznie przykro, bedzie dobrze kochana, jestem z Toba

Ostatnia edycja:
Missidor bardzo mi przykro,dziewczyny maja racje,winko pomaga bo przynajmniej o tym nie myslisz jak cie glowa na drugi dzien boli.Pozdrawiam wszystkie staraczki ja sie nie udzielam ale codziennie zagladam i czytam czy ktorej sie udalo.U mnie narazie dupa!!do nastepnego in vitro moge podejsc dopiero w styczniu tak ze musimy czekac i sie wkurzac,bo gdzie nie popatrze to dzieci,chyba kazdy ma tylko nie ja.pozdrawiam dziewczyny.

hej dziewczyny...jeszcze żyje...ale mam do was pytanie.
w cyklu poprzedzajacym crio (dokładnie 23 dc )dostałam diphereline na wyciszenie,potem dostałam @ i zaczełam brac progynowe i duphaston kilka scanów i w 19dc transfer.i tak sie zastanawiam czy po dipherelinie powinnam przed crio dostac ovitrelle czy pregnyl???czy to nie ma znaczenia.to dla mnie bardzo wazne wiec prosze jak któraś zna odpowiedz ...

Witam serdecznie...jestem tu pierwszy raz:), ale wieżę że nie ostatni i wiem że uzyskam tu odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Od ok 4 lat nie moge zajśc upragniona ciąze, badania wykazuja ze wszystko jest dobrze (ze mna), gorzej jest z moim Mężem:malo plemnikow no i leniwe :( Mieliśmy 3 inseminacje,które nic nie dały. Podjęliśmy decyzje o in vitro. Niestety nie znam nikogo osobiście kto sie zdecydował na ten krok i nie mam sobie z kim po babsku o tym pogadac. Wspomnę tylko,że najbliżej mamy Białystok (ok 300km!!). Poczytalam trochę i wybralam dr Mrugacza...powiedzcie mi kochane jakie macie o nim zdanie. Jak długo trwa stymulacja hormonalna? Będe Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki.Pozdrawiam Dominika

reklama
missdior23 strasznie mi przykro :((( Nie wiem co napisać...

dominiczka24 ja też leczę się w Białymstoku, ale w Artemidzie. Jeśli chodzi o Mrugacza to słyszałam o nim wiele dobrego, wejdź na stronę nasz-bocian i tam na forum poszukaj wątku o klinice Bocian. Dziewczyny na pewno odpowiedzą na Twoje pytania ;)

Do góry