reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam nowe na forum.
Lulin no to razem zaczynamy. Ja też czekam na @ i startuje z antykoncepcją. A potem w zależności od wyników hormonków długi protokół lub krótki z antagonistą. A u ciebie co planują?
Mirela u mnie @ nie ma, jest 29dc, wczoraj robiłam bete ale d...a poniżej 1,2. Właśnie próbuje się skontaktować z ginem czy mam jeszcze czekać czy da coś na wywołanie.
Missdior dziewczyno trzymaj się tam jakoś... Zaczynasz jeszcze raz czy robisz przerwę?. Odeeeeeezwi się!!!! U mnie też kicha.

reklama
na betę idę jutro ale nie ma wielkich szans , że będzie dobrze bo piersi mnie nie bolą a do 10 dpt bolały jak cholera w brzuchu też cisza.Zresztą tak myślałam , że nic z tego nie będzie bo ja już swój limit szczęścia wykorzystałam za pierwszym razem. To życie jest do dupy.Za pierwszym razem to choć wiedziałam , że za 3 miesiące znowu będę mogła walczyć a teraz zanim spłacimy długi to minie przynajmniej 4 miesiące a potem kolejne 6 zanim uzbieramy kasę ,kolejny rok wyrzeczeń , żadnych przyjemności bo trzeba odkładać .Do tej pory miałąm jeszcze nikłą nadzieję , że może zdarzy się cud i uda sie naturalnie ale na to też nie ma szans.Mam już tego cholernie dość...

labo
nadzieje trzeba miec do konca, a z tymi piersziami i bolesciami brzucha nigdy nie jest tak samo, na poczatku w cale nie musisz miec zadnych dolegliwosci ja dalej trzymam kciuki za Twoja betke bedzie dobrze :)))

Hej dziewczyny,

Ja rowniez zaczelam juz przygotowania do I ivf. Na razie biore pigulki antykoncepcyjne -> wiecie moze w jakim celu sie je bierze?
My zdecydowalismy sie na polaczenie klasycznego ivf z icsi. Transfer jest planowany na poczatek grudnia i mam nadzieje, ze bedziemy miec prezent na Swieta:-)
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki.

ptencer - pigułki anty bierze się w celu wyciszenia organizmu, później będą zastrzyki jeszcze silniej wyciszające a potem wielki boom na produkcję jajeczek. Znaczy ja tak miałam.
Teraz jestem na krótkim protokole z antagonistą, krócej ale jak dla mnie drożej i brzuch mnie napierdziela. W piątek mam punkcję wiec pocieszam sie ze juz niedługo

Labo ja też trzymam kciukasy za betkę... Zacznij dobrą serię może się też załapiemy.
Bombel odp do ptencer mnie też troszkę rozjaśniła bom się zastanawiała po co ta antykoncepcja. Dzięki.
Ptencer ja też tak po cichu marzę o prezencie pod choinkę.... Byłby najpiękniejszy z możliwych. Ahh... się rozmażyłam.

Nimfuś mi zapowiedzieli długi protokół.

Labo powodzenia jutro z betą.

Myślę, że u nas transfer wypadnie trochę później niż na święta. Nie wiem ile to wszytsko trwa ale przy moich nieregularnych (i przydługich) cyklach jeszcze trochę sie to wszytsko odwlecze. Może nauczę się w końcu cierpliwości:)

Dziewczynki mam do Was pytanko, jeśli ja się zjawie u lekarza w 15 dc bo tak mi kazał przyjść na USG by zobaczyć czy mam owulację ponieważ szykuję się się do crio, a jej nie będzie to czy lek. przeprowadzi crio na cyklu bezowulacyjnym czy dostanę jakies leki i dopiero crio bedzie po pewnym czasie,

lulin
na lekach powinno wszystko ladnie isc chyba ze bedziesz zle reagowac na nie ale moze akurat bedzie pieknie i tego Ci zycze :))

ewka
powinnas dostac wczesniej progynowe albo jakis lek podobny do niej a to sie najczesciej dostaje na poczatku cyklu ok 5 dc ja tak dostalam i wtedy podchodz sie na cyklu bezowulacyjnym (przynajmniej w moim przypadku) a crio mialam ok 16dc albo 17dc juz dokladnie nie pamietam, u Ciebie moze byc inaczej ale pewnie lekarz Ci wszystko powie powodzonka :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja do crio podchodziłam w cyklu naturalnym i też się nieźle najeździłam żeby sprawdzać czy owulacja jest czy jej nie ma. Powiem wam, że nawet nie wiedziałam, że można na bezowulacyjnych podchodzić. Mnie lekarka uświadomila, że jak nie ma owulacji wywołanej farmakologicznie czy naturalnie, to jest dupa zbita że sie tak brzydko wyraże i NI MA SENSU :confused2:.

Do góry