reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

nie miałam crio tylko świeżynki . W piątek robiłam testa ale wyszedł ujemny jednak @ nie ma , cycuchy bolą, kręgosłup też dodatkowo mdłości mam i rano brzuszek boli jak na @ ale na razie mnie ona omija więc czekam jak to się rozwinie i bętę będę robić ewentualnie w czwartek , no chyba , że coś się zmieni . Jakoś nie mam ciśnienia żeby już wiedzieć co jest grane , jakoś spokojniej do tego podchodzę .

reklama
nie miałam crio tylko świeżynki . W piątek robiłam testa ale wyszedł ujemny jednak @ nie ma , cycuchy bolą, kręgosłup też dodatkowo mdłości mam i rano brzuszek boli jak na @ ale na razie mnie ona omija więc czekam jak to się rozwinie i bętę będę robić ewentualnie w czwartek , no chyba , że coś się zmieni . Jakoś nie mam ciśnienia żeby już wiedzieć co jest grane , jakoś spokojniej do tego podchodzę .

labo ,a dlaczego dopiero w czwartek??jutro masz 13 dpt,czemu nie jutro??

Dziewczyny nie przeklnijcie mnie, z góry ładnie proszę. Nie pamiętam dokładnie waszych historii, ale im dłużej tu jestem tym bardziej się zastanawiam co mi tak przy okazji wynajdą te doktorki. Aż strach cię bać.
U mnie na razie @ brak i brzusio też nie boli, zobaczymy jutro..... Słodkich snów wszystkim

Dziewczyny trzymam za was kciukasy, mam nadzieje że wszystkim nam sie uda w koncu, znaczy wlasciwie nie w koncu tylko teraz. Ja powoli przygotowuje się do punkcji, na pewno będzie w tym tygodniu. Wkurza mnie ze to tak dlugo trwa, podobno ciezko mi idzie ten wzrost jajek. :baffled:

Labo nic się nie martw!! Ja robiłam test ciązowy w 28 i 32 dc i nic nie pokazał. Wtedy zaczełam brać duphaston na wywołanie @. Brałam przez 5 dni po 2 tabletki, potem 3 dni czekałam i nie dostałam. i wtedy powtórzyłam test trzeci raz i dopiero wtedy mi wyszedł.
Czekam z niecierpliwością na dobre wieści!!!!!!

Misidor czekamy na twoją betke!!!!!

Dziewczyny pomóżcie jestem dziś w 12 dc (28 dni) nie mam owulacji, sprawdzam od wczoraj tesatem, denerwuje się bo już sama nie wiem czy przy lekach jakie zostały mi przepisane ( euthyrox, dexamethason i luteina ) w ogóle mam szansę ją wywołać. Nie wiem czemu lekarz nie chce mnie skierować na poziom hormonów, trzyma się tylko tego że mam PCO i trochę podwyższony androstendion. Za mies mam się zgłosić na usg w 15 dc zeby zobaczyć czy mam owulkę , jeśli tak to czeka mnie pierwsze crio a jeśli nie to..... kapa, już nie wiem co mam myśleć:(:(

ewka106
luteinę bierze się bo owulacji, a te leki pozostałe co masz to nie mam pojęcia jakie mają działanie, ja miałam 2 razy crio na cyklu bezowulacyjnym i owulacja w takim cyklu w ogóle nie jest potrzebna tylko odpowiednie endometrium i poziom progesteronu, więc jak nie bedziesz mieć owulacji to przeciez nic takiego sie nie stanie, bo zrobią ci na bezowulacyjnym, no chyba że twój lekarz ma inną praktykę

reklama
wera 86 Dzięki wielkie, że odpisałaś. Powiem Ci że ja nie wiedziałam, że crio przeprowadza się na cyklach bezowulacyjnych ( ale ze mnie gamoń), endometrium wyjdzie na usg a poziom progesteronu??? Ile zostało Ci śnieżynek? dlaczego nie udało się crio? co mówi lekarz? mnie po moim nieudanym ivf nic szczególnego nie powiedział, ja nie wiem z jakich przyczyn może nie dojść do zapłodnienia, zarodki miałam ponoć ładne ( podział sześcio i czterokom. klasa A) nie wiem już ....

Do góry