reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

missdior ja jeszcze nie robiłam bety a @ dalej nie mam tylko nie wiem czy nie jest to wynikiem leków , głównie estrofemu bo podobno duphaston nie wpływa na pojawienie się @. Powoli zaczynam mieć wszystkiego dość.Chyba odstawię leki i zobaczę co będzie jak dalej nic to wtedy zrobię testy .Najgorsze jest to , że nie mam już kasy na kolejną próbę i będę musiała czekać co najmniej pół roku żeby spróbować jeszcze raz.

reklama
Labo75 - jeśli mogę coś doradzić to lepiej najpierw zrób betę a dopieroo później myśl o odstawieniu leków. Jeśli się udało (w co wierzę) to gwałtowne odstawienie leków z pewnością nie pomoże Twojej dzidzi a bardzo jej zagrozi. Ja też brałam estrofem i lekarz się wściekł jak mu powiedziałam, że zmniejszyłam sobie dawke z 3 do 2 tabletek - skoki estradiolu są niewskazane! Duphaston też pomaga w podtrzymaniu ciąży więc nie rób nic, co mogłoby jej zagrozić. Maszeruj na betę i będzie wszystko jasne - póki co, trzymam kciuki!

Missdior - przykro mi, że się nie udało... Ale widzę, że twarda z Ciebie kobieta i już wyznaczyłaś sobie kolejny cel do osiągnięcia. Tak trzymaj a na pewno wszystko się uda- plany ciążowe też w końcu się zrealizują! trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Witam wszystkim!
Ja także jestem tu po raz pierwszy. O dziecko staramy się od prawie roku ale z powodu mojej niecierpliwości ;) diagnostykę zaczęliśmy jakieś 4 miesiące temu. Mąż okazał się mieć b.słabe wyniki, które nie poprawiły się (a wręcz przeciwnie) mimo prób z witaminkami, zmianą trybu życia itp. Do tego dochodzą moje zawirowania hormonalne. No i tak podjęliśmy decyzję o ICSI.
Jesteśmy świeżo po badaniach genetycznych (na zalecenie lekarza), wyniki pierwszej części za tydzień, drugiej za jakieś dwa-trzy.
Teraz czekamy na początek @ i zaczynamy z antykoncepcją.
Z jednej strony podjęcie decyzji dało nam sporo ulgi ale z drugiej strony rozpoczęcie tego całego procesu przygotowań, zabiegów, i niecierpliwego oczekiwania na ich rezultat napawa mnie sporym niepokojem. Świetnie że są takie miejsca gdzie można podzielić się tym wszystkim otwarcie J Pozdrawiam was wszystkie gorąco J

kwiat lotosu trzymak kciuki za jutrzejszy transferek
labo czekamy na wysoką betkę
nimfuś jak tam @ przyszła
witam nowe dziewczyny na forum

Laski ja wróciłam od endokrynologa. Mam brać przez 6 tygodni Euthyrox. Potem badanka i zobaczymy. Lekarka powiedziała że wyniki są ok, ale jesli staram się o dzidzię to musi mnie troszkę podkręcić.

witam nowe osobki :))

labo
dopóki nie zrobisz betki nie odstawiaj leków, trzymam mocno kciukaski za betke :)))

lulin
mam do ciebie takie pytanko pisalas ze mieliscie z mezem robione badania genetyczne jak bys mogla wiecej napisac na temat tych badan bylabym bardzo wdzieczna :)) ja tez przed przystapieniem do in vitra bralam antykoncepcje... wszystko przed wami trzymam mocno kciuki :))) pozdrawiam

Ewelina 125
Ja też biorę codziennie na czczo pół tabl euthyrox, lekarz mi mówi, że mam problemy z nadnerczami i ten lek to w związku z tym, też czekam na crio z tym , że nie mam owulacji i się tym martwię. Pozdrawiam Cię i życzę powodzenia :)

mi mi Prowadzący nas lekarz powiedział, że z wynikami jakie ma mój mąż (poniżej 5 mln plemników) kwalifikujemy się na badania genetyczne w ramach nfz. Całość trwa dosyć długo, przynajmniej u nas we Wrocławiu. Zapisaliśmy się do poradni genetycznej (czas oczekiwania ok. 1,5 miesiąca), później poszliśmy na pierwsze spotkanie z Panią genetyk. Mężowi zaleciła badania na mukowiscydozę (u mężczyzn nosicielstwo tej choroby łączy sie często z kiepską spermatogenezą choć nie wystepują objawy samej choroby) i chromosom Y (czy jest kompletny, czy nie ma jakichś mutacji) a nam obojgu ogólne badania kompletności chromosomów (czy nie są pofragmentowane itp.). Wszystko fajnie opisała i wytłumaczyła. 2 tygodnie później zjawilismy się na pobraniu krwi i od tego czasu trzeba czekać od 3 do 6 tygodni na wyniki. Badanie jest w całości refundowane, jest mozliwość zrobienia go odpłatnie w prywatnych klinikach (ok. 1200 zł) i pewnie trwa to krócej.

Pozdrawiam:)

reklama
Do góry