reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Pati32 Myslałam właśnie o Tobie ostatnio 😍
Jak tam sytuacja ? Jak się czujecie? Trzymasz brzuszek dzielnie dla mnie ? 😛😍
Trzymam brzuszek ale niedługo zwalniam 😀
Jesteśmy w szpitalu, dziecinka jest za malutka, różnica jest w masie ponad 4 tygodnie. Dzisiaj mamy 36+0, takie ciążę o ile same się nie rozwiązują to sa rozwiązywane od 37+0.
Więc mało nam zostało, stresu teraz najwięcej. Bo się rusza za dużo, bo za mało. Ktg 3xdziennie raz tachykardia, drugi raz za spokojnie... oszaleć można. Leżałam w szpitalu od 27.12 do 16.01 I teraz jestem znowu od 28.01...
A Wy na jakim jesteście etapie?

Kochane ja już po wizycie. Jak to mąż stwierdził ,,byk'' -cały 1cm🙈🙈 serducho pulsuje, kolejna wizyta 13.02🥰 dodaję foto a co tam, chociaż tu się pochwalę 😉

Załączniki

• IMG_20230206_091206.jpg
    IMG_20230206_091206.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 94
Trzymam brzuszek ale niedługo zwalniam 😀
Jesteśmy w szpitalu, dziecinka jest za malutka, różnica jest w masie ponad 4 tygodnie. Dzisiaj mamy 36+0, takie ciążę o ile same się nie rozwiązują to sa rozwiązywane od 37+0.
Więc mało nam zostało, stresu teraz najwięcej. Bo się rusza za dużo, bo za mało. Ktg 3xdziennie raz tachykardia, drugi raz za spokojnie... oszaleć można. Leżałam w szpitalu od 27.12 do 16.01 I teraz jestem znowu od 28.01...
A Wy na jakim jesteście etapie?
O kurczę to już już 😍

Dobrze ze jesteście pod opieką - oby wszystko sprawnie i dobrze poszło ✊🏻✊🏻✊🏻

Jadę właśnie do kliniki . Zobaczymy co lekarz powie. Mam nadzieje ze transfer odbędzie się w marcu .
Póki co No muszę od nowa wszystkie wymazy porobić bo pół roku od ostatnich już minęło …

I jeżeli mogę wiedzieć, jaki finał u Ciebie? Ile transferow? Punkcji? Jakie amh? Podobno te "chore" z początku wcale nie przekreślają szans na zdrowa ciaze, z tego co czytałam. Musiałabym zgłębić temat.

Pozdrawiam
W badaniach zarodków zazwyczaj chodzi chyba o problemy genetyczne..? ZD, Zespół Edwardsa, itp. Więc może i dałyby "zdrową" ciążę na jakiś czas, ale nie zdrowe dziecko... :-(
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale: mam 39 lat, AMH powyżej 3, miałam 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki z piątek dnia, jeden z szóstego. Na razie jeden transfer świeży - ciąża zatrzymała się w prawie 10. tygodniu, więc jest podejrzenie właśnie problemu chromosomicznego z uwagi na mój/nasz wiek. Zarodków nie badam, bo nie mogę, więc pozostały mi 3, które będę transferować na zasadzie loterii...

O kurczę to już już 😍

Dobrze ze jesteście pod opieką - oby wszystko sprawnie i dobrze poszło ✊🏻✊🏻✊🏻

Jadę właśnie do kliniki . Zobaczymy co lekarz powie. Mam nadzieje ze transfer odbędzie się w marcu .
Póki co No muszę od nowa wszystkie wymazy porobić bo pół roku od ostatnich już minęło …
Trzymam kciuki żeby to był marzec, daj znać co powie.

I jeżeli mogę wiedzieć, jaki finał u Ciebie? Ile transferow? Punkcji? Jakie amh? Podobno te "chore" z początku wcale nie przekreślają szans na zdrowa ciaze, z tego co czytałam. Musiałabym zgłębić temat.

Pozdrawiam
2 punkcje za mna Endometrioza 4 st
2 laparoskopie
1 histeroskopia
Po drugiej laparoskopii która była 2 tyg po drugiej punkcji-została wycięta torbiel endometrialna 10 cm
Juz nie sprawdzałam wtedy AMH, jak zaczęłam starania było 2,65 a przy pierwszej punkcji 0,73… a minął rok od badania
Obecnie czekam na transfer z konorka dawczyni

Hej, test z rana 6 dpt 5dniowej blastki - pusto:(. Niestety drugi transfer i ostatni w tej procedurze. Ile punkcji i transferów przechodzilyscie? Jestem podłamana. I nawet przyczyny nie poznam.
Miłego dnia
Ja miałam w przeciągu roku 3 punkcję i dwa transfery i ciąży nie ma. Przykro mi, ale znam ten ból niepowodzenia bardzo dobrze, najważniejsze żeby się nie poddawać!

reklama
Trzymam kciuki żeby to był marzec, daj znać co powie.
Jestem po … iiiii działamy już na tym cyklu …. Jestem w szoku 🤩
Póki co pęcherzyka dominującego nie ma .
Czekamy na rozwój sytuacji .
Dajemy szanse naturze i cyklowi naturalnemu .
Wymazów dr nie pobierał teraz bo są ważne do Marca może się uda w tym cyklu i jak to lekarz ujął zostanie nam kilka stów w kieszeni .
Po raz kolejny będę powtarzać ze mam cudownego prowadzącego , uwielbiam z nim dyskutować , jego wiedzę , zaangażowanie i dyspozycyjność . Wszystkim życzę takiego lekarza 😍

Do góry