reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja może testów nie robiłam, ale byłam 4 razy na USG w ciągu 5 tygodni ;-) Ale w sumie to można by chodzić i codziennie, a niewiele to zmieni... Przedostatnia wizyta mnie uszczęśliwiła, ale już parę dni później ciąży nie było...
Tak się zastanawiam co było przyczyna , przecież brałam leki regularnie , co zrobiłam źle

To już nie ma sensu 😢to było moje ostatnie 3 podejście do in vitro , które było refundowane 50%
Nie stać mnie już Na to!!!
Jestem załamana chce mi się ryczeć a nie mam już łez

To już nie ma sensu 😢to było moje ostatnie 3 podejście do in vitro , które było refundowane 50%
Nie stać mnie już Na to!!!
Jestem załamana chce mi się ryczeć a nie mam już łez
uspokój się to pierwsze. Ciaza jeśli jest widoczna na usg to bhcg tak szybko nie spada. To raczej jest po krwawieniu już - a ja nawet podczas krwawienia bhcg miałam jeszcze w organizmie - testy wychodziły pozytywne. W jeden dzień jeśli ciaza widoczna jest na usg to Beta nie spada do zera. Jeśli potrzebujesz zrob krwi a najlepiej otrząśnij się i czekaj do jutra.

reklama
Dzwoniłam , dziś klinika jest zamknięta , jutro mam wizytę na 8 rano
Dziewczyno uspokój się , trzy głębokie wdechy, pierś do przodu i spokój ! ❤️
Z tego co pamiętam przed USG też pisałaś że piersi raz Cię bolą a raz nie ... Jak mi to mój lekarz powiedział to jest normalne ... One nie będą Cię boleć 24 godziny na dobę ... To po pierwsze , ok drugie testy wyszły negatywne ... A wiesz że niektóre testy są wadliwe ? Już trochę na tym forum jestem i pamiętam że była tu dziewczyna której testy chyba z 7 miesiącu wychodziły negatywne ... Pamiętaj też że im więcej pijesz tym więcej twój mocz jest rozcieńczony i testy nie wydają z mega grubą kreską mimo olbrzymiej bety ...dwa lata temu gdy poroniłam to mimo niewielkiej bety ( około 4 tys była gdy badałam ja ostatni raz ) to spadała ona bardzo wolno ... Miesiąc po poronieniu beta dalej była dodatnia ... Więc stawiam na wadliwe testy ... Bez sensu robić betę ... Jak chcesz idź do apteki i kup normalne i zrób jeszcze raz ...

Wiem co czujesz ... Ja jestem prawie trzy tygodnie po wizycie i za tydzień dopiero mam prenatalne ... Dziś dokładnie 12tc Mimo że chwilami mam różne dolegliwości , że biegam do toalety co 2-3 godziny, mimo że piersi bolą raz mocniej raz mniej ( ale na pewno nie jest to taki sam ból jak na początku ... ) Mimo że raz na jakiś czas zakuje mnie to z prawej to z lewej strony to się boje ... Ale wiesz co ... Wierzę w moje dziecko , wierzę że będzie pięknie ... Od pierwszej chwili gdy zobaczyłam dodatnia betę to czułam że będzie dobrze , że będę tym razem mama ... Mimo wszystko strach i niepewność jest cały czas ... I będzie na pewno towarzyszyć mi już do porodu ... Ale wiem że będzie pięknie ❤️ uwierz też w swoje maleństwo , uwierz że będzie pięknie . Bo będzie ❤️❤️
Głowa go góry i wywal negatywne myśli i emocje ❤️❤️

Do góry