reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja może testów nie robiłam, ale byłam 4 razy na USG w ciągu 5 tygodni ;-) Ale w sumie to można by chodzić i codziennie, a niewiele to zmieni... Przedostatnia wizyta mnie uszczęśliwiła, ale już parę dni później ciąży nie było...
Tak się zastanawiam co było przyczyna , przecież brałam leki regularnie , co zrobiłam źle

To już nie ma sensu 😢to było moje ostatnie 3 podejście do in vitro , które było refundowane 50%
Nie stać mnie już Na to!!!
Jestem załamana chce mi się ryczeć a nie mam już łez

To już nie ma sensu 😢to było moje ostatnie 3 podejście do in vitro , które było refundowane 50%
Nie stać mnie już Na to!!!
Jestem załamana chce mi się ryczeć a nie mam już łez
uspokój się to pierwsze. Ciaza jeśli jest widoczna na usg to bhcg tak szybko nie spada. To raczej jest po krwawieniu już - a ja nawet podczas krwawienia bhcg miałam jeszcze w organizmie - testy wychodziły pozytywne. W jeden dzień jeśli ciaza widoczna jest na usg to Beta nie spada do zera. Jeśli potrzebujesz zrob krwi a najlepiej otrząśnij się i czekaj do jutra.

reklama
Dzwoniłam , dziś klinika jest zamknięta , jutro mam wizytę na 8 rano
Dziewczyno uspokój się , trzy głębokie wdechy, pierś do przodu i spokój ! ❤️
Z tego co pamiętam przed USG też pisałaś że piersi raz Cię bolą a raz nie ... Jak mi to mój lekarz powiedział to jest normalne ... One nie będą Cię boleć 24 godziny na dobę ... To po pierwsze , ok drugie testy wyszły negatywne ... A wiesz że niektóre testy są wadliwe ? Już trochę na tym forum jestem i pamiętam że była tu dziewczyna której testy chyba z 7 miesiącu wychodziły negatywne ... Pamiętaj też że im więcej pijesz tym więcej twój mocz jest rozcieńczony i testy nie wydają z mega grubą kreską mimo olbrzymiej bety ...dwa lata temu gdy poroniłam to mimo niewielkiej bety ( około 4 tys była gdy badałam ja ostatni raz ) to spadała ona bardzo wolno ... Miesiąc po poronieniu beta dalej była dodatnia ... Więc stawiam na wadliwe testy ... Bez sensu robić betę ... Jak chcesz idź do apteki i kup normalne i zrób jeszcze raz ...

Wiem co czujesz ... Ja jestem prawie trzy tygodnie po wizycie i za tydzień dopiero mam prenatalne ... Dziś dokładnie 12tc Mimo że chwilami mam różne dolegliwości , że biegam do toalety co 2-3 godziny, mimo że piersi bolą raz mocniej raz mniej ( ale na pewno nie jest to taki sam ból jak na początku ... ) Mimo że raz na jakiś czas zakuje mnie to z prawej to z lewej strony to się boje ... Ale wiesz co ... Wierzę w moje dziecko , wierzę że będzie pięknie ... Od pierwszej chwili gdy zobaczyłam dodatnia betę to czułam że będzie dobrze , że będę tym razem mama ... Mimo wszystko strach i niepewność jest cały czas ... I będzie na pewno towarzyszyć mi już do porodu ... Ale wiem że będzie pięknie ❤️ uwierz też w swoje maleństwo , uwierz że będzie pięknie . Bo będzie ❤️❤️
Głowa go góry i wywal negatywne myśli i emocje ❤️❤️

Do góry