reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
tak właśnie przyszły wyniki
74,3 na kalkulatorze pokazuje ze przyrost w normie i lekarka mi właśnie pisała ze nie najgorzej. A Wy co myślicie ?
przyrost jest 👌🏼
Na 12 dpt Beta niska ale dopóki rośnie w normach jesteś w grze 👌🏼może to malutki leniuszek 😉
A powiedz mi co Ci lekarka pisała odnośnie plamien ? Badalas progesteron ? Podchodzilas do transferu na cyklu sztucznym czy naturalnym ? Podana była 5 dniowa blastocyta ?
Pisz na forum jak tylko będziesz miała taką potrzebę ♥️
Zawsze znajdzie się tutaj ktoś kto doradzi , pokieruje , wesprze ale i postawi do pionu jak trzeba będzie 🤪

Tak dziś jest 12 dpt 5 dniowej blastocysty.
Odnośnie plamien zaleciła leżenie i zwiększyła dawkę duphastonu 3x2. Powiedziała ze na razie nic więcej nie może zrobić. W czwartek mam powtórzyć betę a w piątek do niej na badanie. Ta klinika w krk jest zamknięta w okresie świątecznym i dlatego przyjmie mnie dopiero w piątek w Katowicach.
Progesteron badałam przy pierwszej becie i wynosił 11 tylko ale zaczęłam stosować wszystkie leki i dziś juz wzrósł do 23 także jest jakaś poprawa. Tsh tez poszybowało w górę ale juz mam zalecenia zwiększenia euthyroxu. Dzięki dziewczyny potrzebuje z kimś pogadać kto ma o tym pojęcie bo nikt z otoczenia mam wrażenie ze mnie nie rozumie. Powiedzie jeszcze jak zmienić ten nick 🙈😅 bo przez konto Google się zalogowałam i tak wskoczyło

Tak dziś jest 12 dpt 5 dniowej blastocysty.
Odnośnie plamien zaleciła leżenie i zwiększyła dawkę duphastonu 3x2. Powiedziała ze na razie nic więcej nie może zrobić. W czwartek mam powtórzyć betę a w piątek do niej na badanie. Ta klinika w krk jest zamknięta w okresie świątecznym i dlatego przyjmie mnie dopiero w piątek w Katowicach.
Progesteron badałam przy pierwszej becie i wynosił 11 tylko ale zaczęłam stosować wszystkie leki i dziś juz wzrósł do 23 także jest jakaś poprawa. Tsh tez poszybowało w górę ale juz mam zalecenia zwiększenia euthyroxu. Dzięki dziewczyny potrzebuje z kimś pogadać kto ma o tym pojęcie bo nikt z otoczenia mam wrażenie ze mnie nie rozumie. Powiedzie jeszcze jak zmienić ten nick 🙈😅 bo przez konto Google się zalogowałam i tak wskoczyło
Kochana wejdź sobie na swoje zdjecie na górze … tam przy ikonce wiadomości …
Szczegóły konta i obok loginu daj zmień .

Dziewczyno uspokój się , trzy głębokie wdechy, pierś do przodu i spokój ! ❤️
Z tego co pamiętam przed USG też pisałaś że piersi raz Cię bolą a raz nie ... Jak mi to mój lekarz powiedział to jest normalne ... One nie będą Cię boleć 24 godziny na dobę ... To po pierwsze , ok drugie testy wyszły negatywne ... A wiesz że niektóre testy są wadliwe ? Już trochę na tym forum jestem i pamiętam że była tu dziewczyna której testy chyba z 7 miesiącu wychodziły negatywne ... Pamiętaj też że im więcej pijesz tym więcej twój mocz jest rozcieńczony i testy nie wydają z mega grubą kreską mimo olbrzymiej bety ...dwa lata temu gdy poroniłam to mimo niewielkiej bety ( około 4 tys była gdy badałam ja ostatni raz ) to spadała ona bardzo wolno ... Miesiąc po poronieniu beta dalej była dodatnia ... Więc stawiam na wadliwe testy ... Bez sensu robić betę ... Jak chcesz idź do apteki i kup normalne i zrób jeszcze raz ...

Wiem co czujesz ... Ja jestem prawie trzy tygodnie po wizycie i za tydzień dopiero mam prenatalne ... Dziś dokładnie 12tc Mimo że chwilami mam różne dolegliwości , że biegam do toalety co 2-3 godziny, mimo że piersi bolą raz mocniej raz mniej ( ale na pewno nie jest to taki sam ból jak na początku ... ) Mimo że raz na jakiś czas zakuje mnie to z prawej to z lewej strony to się boje ... Ale wiesz co ... Wierzę w moje dziecko , wierzę że będzie pięknie ... Od pierwszej chwili gdy zobaczyłam dodatnia betę to czułam że będzie dobrze , że będę tym razem mama ... Mimo wszystko strach i niepewność jest cały czas ... I będzie na pewno towarzyszyć mi już do porodu ... Ale wiem że będzie pięknie ❤️ uwierz też w swoje maleństwo , uwierz że będzie pięknie . Bo będzie ❤️❤️
Głowa go góry i wywal negatywne myśli i emocje ❤️❤️
To już 12tc jest😍 ale ten czas leci...

reklama
Do góry