reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
tak właśnie przyszły wyniki
74,3 na kalkulatorze pokazuje ze przyrost w normie i lekarka mi właśnie pisała ze nie najgorzej. A Wy co myślicie ?
przyrost jest 👌🏼
Na 12 dpt Beta niska ale dopóki rośnie w normach jesteś w grze 👌🏼może to malutki leniuszek 😉
A powiedz mi co Ci lekarka pisała odnośnie plamien ? Badalas progesteron ? Podchodzilas do transferu na cyklu sztucznym czy naturalnym ? Podana była 5 dniowa blastocyta ?
Pisz na forum jak tylko będziesz miała taką potrzebę ♥️
Zawsze znajdzie się tutaj ktoś kto doradzi , pokieruje , wesprze ale i postawi do pionu jak trzeba będzie 🤪

Tak dziś jest 12 dpt 5 dniowej blastocysty.
Odnośnie plamien zaleciła leżenie i zwiększyła dawkę duphastonu 3x2. Powiedziała ze na razie nic więcej nie może zrobić. W czwartek mam powtórzyć betę a w piątek do niej na badanie. Ta klinika w krk jest zamknięta w okresie świątecznym i dlatego przyjmie mnie dopiero w piątek w Katowicach.
Progesteron badałam przy pierwszej becie i wynosił 11 tylko ale zaczęłam stosować wszystkie leki i dziś juz wzrósł do 23 także jest jakaś poprawa. Tsh tez poszybowało w górę ale juz mam zalecenia zwiększenia euthyroxu. Dzięki dziewczyny potrzebuje z kimś pogadać kto ma o tym pojęcie bo nikt z otoczenia mam wrażenie ze mnie nie rozumie. Powiedzie jeszcze jak zmienić ten nick 🙈😅 bo przez konto Google się zalogowałam i tak wskoczyło

Tak dziś jest 12 dpt 5 dniowej blastocysty.
Odnośnie plamien zaleciła leżenie i zwiększyła dawkę duphastonu 3x2. Powiedziała ze na razie nic więcej nie może zrobić. W czwartek mam powtórzyć betę a w piątek do niej na badanie. Ta klinika w krk jest zamknięta w okresie świątecznym i dlatego przyjmie mnie dopiero w piątek w Katowicach.
Progesteron badałam przy pierwszej becie i wynosił 11 tylko ale zaczęłam stosować wszystkie leki i dziś juz wzrósł do 23 także jest jakaś poprawa. Tsh tez poszybowało w górę ale juz mam zalecenia zwiększenia euthyroxu. Dzięki dziewczyny potrzebuje z kimś pogadać kto ma o tym pojęcie bo nikt z otoczenia mam wrażenie ze mnie nie rozumie. Powiedzie jeszcze jak zmienić ten nick 🙈😅 bo przez konto Google się zalogowałam i tak wskoczyło
Kochana wejdź sobie na swoje zdjecie na górze … tam przy ikonce wiadomości …
Szczegóły konta i obok loginu daj zmień .

Dziewczyno uspokój się , trzy głębokie wdechy, pierś do przodu i spokój ! ❤️
Z tego co pamiętam przed USG też pisałaś że piersi raz Cię bolą a raz nie ... Jak mi to mój lekarz powiedział to jest normalne ... One nie będą Cię boleć 24 godziny na dobę ... To po pierwsze , ok drugie testy wyszły negatywne ... A wiesz że niektóre testy są wadliwe ? Już trochę na tym forum jestem i pamiętam że była tu dziewczyna której testy chyba z 7 miesiącu wychodziły negatywne ... Pamiętaj też że im więcej pijesz tym więcej twój mocz jest rozcieńczony i testy nie wydają z mega grubą kreską mimo olbrzymiej bety ...dwa lata temu gdy poroniłam to mimo niewielkiej bety ( około 4 tys była gdy badałam ja ostatni raz ) to spadała ona bardzo wolno ... Miesiąc po poronieniu beta dalej była dodatnia ... Więc stawiam na wadliwe testy ... Bez sensu robić betę ... Jak chcesz idź do apteki i kup normalne i zrób jeszcze raz ...

Wiem co czujesz ... Ja jestem prawie trzy tygodnie po wizycie i za tydzień dopiero mam prenatalne ... Dziś dokładnie 12tc Mimo że chwilami mam różne dolegliwości , że biegam do toalety co 2-3 godziny, mimo że piersi bolą raz mocniej raz mniej ( ale na pewno nie jest to taki sam ból jak na początku ... ) Mimo że raz na jakiś czas zakuje mnie to z prawej to z lewej strony to się boje ... Ale wiesz co ... Wierzę w moje dziecko , wierzę że będzie pięknie ... Od pierwszej chwili gdy zobaczyłam dodatnia betę to czułam że będzie dobrze , że będę tym razem mama ... Mimo wszystko strach i niepewność jest cały czas ... I będzie na pewno towarzyszyć mi już do porodu ... Ale wiem że będzie pięknie ❤️ uwierz też w swoje maleństwo , uwierz że będzie pięknie . Bo będzie ❤️❤️
Głowa go góry i wywal negatywne myśli i emocje ❤️❤️
To już 12tc jest😍 ale ten czas leci...

reklama
Do góry