reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Joasia - ja nad przeniesieniem głęboko będę się zastanawiała jak crio się nie uda. Najbardziej mnie wkurza to, że progesteronu nie zlecają badać :wściekła/y:

reklama
ja raz trafiłam do Pani B. dziwna jakaś i jakby wystraszona:szok:
byłam tam prawie u wszystkich lekarzy i tak :
dr M. zarozumiały z lekka...nie w moim guście
dr Or młody , ale rzeczowy , konkretny jeden z bardziej rozmownych, nie owija w bawełnę
dr Og to mój :-p na luzie, rzeczowy i jako jedyny w moim przypadku szukał rozwiązań poza in vitro :szok:
dr J baardzo fajny, wygadany
dr G nie skomentuje

ale się naplotkowałam:-p:-D

A to w jakiej jednostce? Bo raz robią w nmol/l a raz ng/ml.
do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml;
jeśli masz podane w nmol/l to musisz sobie podzielić przez 3.18 i będziesz miała wynik w ng/ml

Sylwia jednostkę mam 37,32 ng/ml...I co ten wynik oznacza?? dobry poziom??

nika85 - w amh nie ma chyba norm, wiadomo za wysokie zle ale i za niskie tez zle, powyzej chyba 3 to swiadczy o policystycznych jajnikach, moja lekarka mowila ze przy takim amh jak moje to bede dlugo miesiaczkowac i tyle aha i amh po to mi kazala zrobic by okreslic czy lecimy krotkim czy dlugim protokolem..

Lilia ja zapytam o ten progesteron przy crio jesli wogole do niego dojdzie w tym cyklu.....jutro jade na ta krzywa cukrowa i zobaczymy...
ale gardlo boli mnie juz 3 tydzien:( mozna z bolacym gardlem do transferu podchodzic??? tylko gardlo boli i nie chce przejsc

Nika - na moim wyniku AMH jest zakres 1,4 - 7,6 ng/ml

Amh to raczej nie ma gornego zakresu. 7.6 to juz raczej nie jest normalne. Ja mam prawie 4 i zdiagnozowane PCOS. Ale nie kazda, ktora ma wysokie amh ma pcos. Kurcze przeciez pcos widac na usg! No i do tego pelno objawow daje. Tego nie da sie pominac raczej chodzac do gina. Nie rozumiem tego...

Asia_77 - myślałam o adopcji ewentualnej, ale komórki. Chciałabym, żeby jednak cokolwiek było naszego jeżeli już. Ale na razie nie jestem na 100% zdecydowana w tym temacie. Chyba będę jeszcze raz podchodzić normalnie.

Kinga masz na mysli samą komórkę jajową czy zarodek?
Ja myślałam o adopcji zarodka...nie wiem , ale jakoś, może samolubnie wolałabym, aby dzidziuś jeśli ma nie być genetycznie związany z kimkolwiek z nas , to wolę aby był całkowicie "obcy "..kurczę głupawo to brzmi , ale mam nadzieję,że wiesz o co mi chodzi. Ja zawsze chciałam adoptować dziecko, marzyłam o tym odkąd pamiętam,może dlatego,że sama jestem adoptowana, a taka adopcja zarodka to adopcja dziecka najmłodszego jakie tylko może być:-)

reklama
Masia123 - ale może masz Inhibinę B na lepszym poziomie niż ja. Ja niestety mam mocno kiepską. A jak oba są takie to niestety cudów nie można się spodziewać. Dobrze, że w ogóle coś jest.

kinga_1-ja również mam AMH 0,4 i udało mi się ostatni wychodować 7komórek, z czego 5 bylo dojrzałych, a 4 udało się zapłodnić. 2 blastki mi wczoraj transferowali, 1 zamrozili, a 1 przestał się dzielić. A na 1szym USG w czasie stymulacji lekarz widział tylko 2 pęcherzyki i żadnych małych, na następnym znalazł 4. Byłam załamana, a po punkcji taka niespodzianka. Nie poddawaj się, nawet z niskim AMH można wyprodukować silne komóreczki.

Do góry