margaretka89
Fanka BB :)
A w ogóle to polecam Wam profil na insta instaembriolog. Dużo kwestii poruszonych i wyjaśnionych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej co u Ciebie i maleństwa? Już po usg w 1 trymestrze?Beta 171 przyrost 119%
Mam córkę z naturalnej ciąży. Teraz 6 lat staran i nic ,4iui nie udane ,3 transfery nie udane . Na usg wszystko ok ,endometrium ładne 11mm ,a jednak implantacji brak . Jednak jestem za histeroskopią i zrobię dla świętego spokojuCzesc, tak moze wyjsc stan zapalny ktorego nie widac. ja mialam stan zapalny skala 10/10 a USG nie pokazalo nic.
Po terapii antybiotykiem ma sie ok 3 miesiace okienka na transfer pozniej taki stan zapalny powraca. Ja sie nie wyrobilam z kilku wzgledow ale zdecydowalam sie na transfer i sie nie udal.
Ze wzgledu na bardzo dlugie terminy na histero na NFZ teraz robilam biopsje endo zeby zobaczyc co sie dzieje i znowu ogromny stan zapalny i terapia antybiotykiem przed transferem.
Histero da sie tez zrobic prywatnie ale koszt to ok 3500.
Niestety jesli masz problem z implantacja to moze, ale NIE MUSI byc przyczyna bo nie ma wynikow na grupie kobiet ktore w ciaze zachodza- inaczej mowiac nie robi sie histero u kobiet zachodzacych w ciaze wiec te szczesliwe zakonczenia tez mogly miec zapalenie ale donosic ciaze
takie zapalenia sa czesto nastepstwem roznych badan ginekologicznych lub wlasnie IVF gdzie bakteria moze sie przedostac do macicy. U mnie tak samo wszystko do tej pory nieudane, trzymam ten zarodek moj ostatni i zrobie transfer wlasnie po przeleczeniu tego zapalenia.. ehhMam córkę z naturalnej ciąży. Teraz 6 lat staran i nic ,4iui nie udane ,3 transfery nie udane . Na usg wszystko ok ,endometrium ładne 11mm ,a jednak implantacji brak . Jednak jestem za histeroskopią i zrobię dla świętego spokoju
Dobrze ,ze napisałaś teraz jestem przekonana na 100% żeby zrobić histeroskopie, tymbardziej, że miałam kiedyś usuwany wyrostek jeśli to ma jakieś znaczenie , a który to Twój transfer ?takie zapalenia sa czesto nastepstwem roznych badan ginekologicznych lub wlasnie IVF gdzie bakteria moze sie przedostac do macicy. U mnie tak samo wszystko do tej pory nieudane, trzymam ten zarodek moj ostatni i zrobie transfer wlasnie po przeleczeniu tego zapalenia.. ehh
Hej, dziękuję że pytasz u maleństwa wszystko ok, jesteśmy po prenatalnych i bobo zdrowy. A jak tam u Ciebie?Hej co u Ciebie i maleństwa? Już po usg w 1 trymestrze?
ciezko powiedziec, leczenie antybiotykami w nowym cyklu, pozniej powtorka z biopsji endo czyli pewnie transfer w styczniu :/Dobrze ,ze napisałaś teraz jestem przekonana na 100% żeby zrobić histeroskopie, tymbardziej, że miałam kiedyś usuwany wyrostek jeśli to ma jakieś znaczenie , a który to Twój transfer ?
Zastrzyk ovitrelle ale to się bierze 24h przed planowaną owulacją żeby komórka lepiej dojrzała i została wypuszczona z pęcherzykaDziewczyny, pomóżcie. Macie jakieś sposoby na pęknięcie pecherzyka? Ja dzis 15dc, pęcherzyk 23mm. Jak dziś nie pęknie to transfer będzie wypadał na 11.11! Gorące kąpiele, seks, cos jeszcze?
Nie robiłam i nie będę już mi szkoda kasy na to skoro i tak wiem ,że nic z tegociezko powiedziec, leczenie antybiotykami w nowym cyklu, pozniej powtorka z biopsji endo czyli pewnie transfer w styczniu :/
a Ty robilas juz bete czy dopiero bedziesz?