reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To u mnie to samo. Coś w zeszłym roku zaczęło się sypać. Najpierw puste jajo, potem poronienie (ale tu podejrzewam stres) i myślałam, że 1. in vitro i nie będzie problemu, zarodek przebadany a tu klapa - beta też nie drgnęła. Mój nowy lekarz zlecił mi transfer próbny z badaniem endometrium, bo wg niego mogę mieć stan zapalny po poronieniach i stąd może się nie udało. Na wyniki czekam, a tu dzisiaj dostałam kolejnego strzała - wszystkie moje zamrożone komórki poszły do kosza - zdegenerowały w trakcie rozmrażania albo padły zaraz po.
Też robiłam na trombofilię ale ona nie wyjdzie, może coś z MTHFR. Zrobiłam jeszcze na zespół antyfosfolipidowy. Jak nigdzie nic nic wyjdzie, to została mi immunologia.
Ciekawe co mi mój lekarz zaproponuje. Długo czekasz na ten wynik z endometrium? Bardzo współczuję Ci ,będziesz podchodzić jeszcze raz do stymulacji ? Jak to jest ,że jedni ciągle mają pod górkę, a inni z górki. Ja to chyba pójdę na jakąś msze oczyszczająca, bo tracę w wiarę 🤣😉

reklama
Ja też mam jeszcze jeden i też będzie już u mnie koniec przygody z ivf . Który jesteś dpt ? Trzymam kciuki ,bo Ty też już po przejściach. Jak dostanę okres to się umówię do lekarza I zobaczę co mi powie .
trzymam kciuki zeby byl ostatni szczesliwy :)
testuje w pon, dzis 3dpt

Konkretnej przyczyny nie znam, jest kilka małych rzeczy, które pewnie razem powodują niepłodność. Mam hashimoto, endometrioze 1 st, dość niska rezerwę jajnikowa jak na swoj wiek (1,3). Moze niewiele, ale mamy zarodki, tyle, ze nie dochodzi do implantacji. Może to wina szalejącej tarczycy, moze lekki stan zapalny macicy (wyszedl teraz utajony w histeroskopii). Zobaczymy czy przeleczenie antybiotykiem coś da...
Robię teraz immunologię, ale oprócz polimorfizmu Mthfr i paiI poki co nic nie znaleźliśmy...
No i to jest najgorsze brak przyczyny, a ten stan zapalny macicy czymś się objawia ? Gdzieś kiedyś czytałam, że też ma wpływ na zagniezdzenie

Screenshot_20221007-204228_Samsung Internet.jpg

Ciekawe co mi mój lekarz zaproponuje. Długo czekasz na ten wynik z endometrium? Bardzo współczuję Ci ,będziesz podchodzić jeszcze raz do stymulacji ? Jak to jest ,że jedni ciągle mają pod górkę, a inni z górki. Ja to chyba pójdę na jakąś msze oczyszczająca, bo tracę w wiarę 🤣😉
Na wynik endometrium- najdłuższe z tych badań to do 58 dni, tylko nie pamiętam, który czynnik tyle trwa. Chyba podejdę raz ostatni do stymulacji i też potem koniec. Będzie co będzie

No i to jest najgorsze brak przyczyny, a ten stan zapalny macicy czymś się objawia ? Gdzieś kiedyś czytałam, że też ma wpływ na zagniezdzenie
Niczym :) na pierwszy rzut oka w macicy wszytsko ok, ale po badaniu histochemicznym wyszedl ukryty stan zapalny. Mam nadzieję, że po przeleczeniu będzie lepiej :)

reklama
Do góry