reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

u mnie jest ten sam problem miałam 3 transfery i ani razu nie doszło do implantacji mam zrobione badania immunologiczne da okej teraz jeszcze lękarz chce żebym zrobiła poszezona biopsje endometrum w Krośnie i kazał zbadać zarodki w poniedziałek jadę po wyniki
Nie wiadomo co gorsze, bo u mnie odwrotnie. Zawsze jest implantacja najpierw biochemiczna potem poronienie w 8tygodniu😌 na tyle badań wszystko ok, ale je można wymyślać i robić bez końca....

reklama
Napisz mi jakie miałaś badania i leki. To Twoje pierwsze podejscie ?
pierwsze podejscie, jestem po 4 lub 5 biochemach i pozamacicznej.
Max bete mialam 350 przy biochemach. Niestety przyczyna nie jest do konca znana ale ponizsze badania robilysmy z moja P. Doktor do diagnostyki o co moze chodzic.

Badania:
APTT
INR
czas protrombiny
Przeciwciala antykardiolipidowe IgM/IgG
Antykoagulant toczniowy
Bialko C
Bialko S- mi wyszlo za niskie- do transferu heparyna
Prolaktyna/ T4 Wolne/ TSH
Przeciwciala przeciw beta-glikoproteinie IGG i IGM
Przeciwciala przeciwjadrowe i przeciwcytoplazmatyczne (ANA2) met. IIF (dsDNA, AMA)
Czynnik V Leiden
p/c przeciw fosfatydyloserynie IgM, IgG
Histeroskopia stan zapalny 10/10- leczony antybiotykami, niestety zaraz pozniej kolejny biochem
Allo MLR hamowanie 0- to podejscie do pierwszego transferu na lekach, do nastepnego prawdopodobnie szczepienie
KIR- brak niektórych receptorow DS

Do transferu:
Badania genetyczne zarodkow (2 z 3 zdrowe)/ Cykl sztuczny
Leki: estrofem, cyclogest, acard, prograf, encorton, prolutex, accofil, neoparin,

u mnie jest ten sam problem miałam 3 transfery i ani razu nie doszło do implantacji mam zrobione badania immunologiczne da okej teraz jeszcze lękarz chce żebym zrobiła poszezona biopsje endometrum w Krośnie i kazał zbadać zarodki w poniedziałek jadę po wyniki
Kurde jak sobie pomyślę o tych wszystkich badaniach to juz wszystkiego mi się odechciewa ,ale chyba z tej biopsji najwięcej się można dowiedzieć

pierwsze podejscie, jestem po 4 lub 5 biochemach i pozamacicznej.
Max bete mialam 350 przy biochemach. Niestety przyczyna nie jest do konca znana ale ponizsze badania robilysmy z moja P. Doktor do diagnostyki o co moze chodzic.

Badania:
APTT
INR
czas protrombiny
Przeciwciala antykardiolipidowe IgM/IgG
Antykoagulant toczniowy
Bialko C
Bialko S- mi wyszlo za niskie- do transferu heparyna
Prolaktyna/ T4 Wolne/ TSH
Przeciwciala przeciw beta-glikoproteinie IGG i IGM
Przeciwciala przeciwjadrowe i przeciwcytoplazmatyczne (ANA2) met. IIF (dsDNA, AMA)
Czynnik V Leiden
p/c przeciw fosfatydyloserynie IgM, IgG
Histeroskopia stan zapalny 10/10- leczony antybiotykami, niestety zaraz pozniej kolejny biochem
Allo MLR hamowanie 0- to podejscie do pierwszego transferu na lekach, do nastepnego prawdopodobnie szczepienie
KIR- brak niektórych receptorow DS

Do transferu:
Badania genetyczne zarodkow (2 z 3 zdrowe)/ Cykl sztuczny
Leki: estrofem, cyclogest, acard, prograf, encorton, prolutex, accofil, neoparin,
O matko tyle badań i pewnie wszystkie płatne ? Ile Ci zajęło czasu zrobienie tych wszystkich badań? Moja siostra ma trombofilie, ale ja nie robiłam jescze tego czynnika V Leiden . Embriolog mowil ,że trombofilia niema wpływu na zagniezdzenie. Mam córkę z ciąży naturalnej bez problemowej i coś po paru latach się u mnie popierdoli.....ło za przeproszeniem ,bo inaczej tego się nie da nazwać. Przy ciążach biochemicznych też bylas taka obladowana lekami

O matko tyle badań i pewnie wszystkie płatne ? Ile Ci zajęło czasu zrobienie tych wszystkich badań? Moja siostra ma trombofilie, ale ja nie robiłam jescze tego czynnika V Leiden . Embriolog mowil ,że trombofilia niema wpływu na zagniezdzenie. Mam córkę z ciąży naturalnej bez problemowej i coś po paru latach się u mnie popierdoli.....ło za przeproszeniem ,bo inaczej tego się nie da nazwać. Przy ciążach biochemicznych też bylas taka obladowana lekami
niestety wszystko platne.. staramy sie od 4 lat i jakos od trzech robimy diagnostyke.

Przy ciazach biochemicznych nawet nie zdazylam brac lekow bo zaraz wszystko lecialo.
Jedyna ciaza ktora sie u mnie utrzymala (W jajowodzie... :D) byla przy cyklu z progesteronem i ovitrelle.
teraz zostaje mi czekac na wynik transferu. Jak nie wyjdzie to mamy jeszcze jeden zamrozony zarodek i koniec tych staran- trzeba zaczac zyc

To u mnie to samo. Coś w zeszłym roku zaczęło się sypać. Najpierw puste jajo, potem poronienie (ale tu podejrzewam stres) i myślałam, że 1. in vitro i nie będzie problemu, zarodek przebadany a tu klapa - beta też nie drgnęła. Mój nowy lekarz zlecił mi transfer próbny z badaniem endometrium, bo wg niego mogę mieć stan zapalny po poronieniach i stąd może się nie udało. Na wyniki czekam, a tu dzisiaj dostałam kolejnego strzała - wszystkie moje zamrożone komórki poszły do kosza - zdegenerowały w trakcie rozmrażania albo padły zaraz po.
Też robiłam na trombofilię ale ona nie wyjdzie, może coś z MTHFR. Zrobiłam jeszcze na zespół antyfosfolipidowy. Jak nigdzie nic nic wyjdzie, to została mi immunologia.

A znasz przyczynę niepowodzeń? Szczerze po nie udanych iui ,jak się już zdecydowaliśmy na ivf to byłam na 90% przekonana ,że po tym napewno zajdę w ciążę, a tu taki ZONK
Konkretnej przyczyny nie znam, jest kilka małych rzeczy, które pewnie razem powodują niepłodność. Mam hashimoto, endometrioze 1 st, dość niska rezerwę jajnikowa jak na swoj wiek (1,3). Moze niewiele, ale mamy zarodki, tyle, ze nie dochodzi do implantacji. Może to wina szalejącej tarczycy, moze lekki stan zapalny macicy (wyszedl teraz utajony w histeroskopii). Zobaczymy czy przeleczenie antybiotykiem coś da...
Robię teraz immunologię, ale oprócz polimorfizmu Mthfr i paiI poki co nic nie znaleźliśmy...

reklama
niestety wszystko platne.. staramy sie od 4 lat i jakos od trzech robimy diagnostyke.

Przy ciazach biochemicznych nawet nie zdazylam brac lekow bo zaraz wszystko lecialo.
Jedyna ciaza ktora sie u mnie utrzymala (W jajowodzie... :D) byla przy cyklu z progesteronem i ovitrelle.
teraz zostaje mi czekac na wynik transferu. Jak nie wyjdzie to mamy jeszcze jeden zamrozony zarodek i koniec tych staran- trzeba zaczac zyc
Ja też mam jeszcze jeden i też będzie już u mnie koniec przygody z ivf . Który jesteś dpt ? Trzymam kciuki ,bo Ty też już po przejściach. Jak dostanę okres to się umówię do lekarza I zobaczę co mi powie .

Do góry