reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.
Z tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?

reklama
Z tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?
U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc 🥰

U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc 🥰

Mam nadzieję że i mój będzie wiedział co robić 🥰

Gratulacje ciąży🤰🥰

My mamy ostatni zarodeczek mieliśmy mieć transfer zaraz po nieudanym ale zmieniłam lekarza prowadzącego i zleciła badania i współpracę z immunologiem ;)
Bardzo chce żeby teraz się udało.

Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...

Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...
Jesli chodzi o encorton i heparyne po transferze to mialam we wszystkich transferach dodawane. Tylko heparyne mi zostawili po 12tc po 3 transferze. Ja mam hashimoto, wiec moze tez byl powod tych leków.

reklama
Do góry