Z tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.
reklama
Orchidea33
Fanka BB :)
U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tcZ tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?
U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc
Mam nadzieję że i mój będzie wiedział co robić
Gratulacje ciąży
My mamy ostatni zarodeczek mieliśmy mieć transfer zaraz po nieudanym ale zmieniłam lekarza prowadzącego i zleciła badania i współpracę z immunologiem
Bardzo chce żeby teraz się udało.
A do kiedy brałaś encorton?? Moja gin chce zacząć odstawiać w 8t a ja się bojęU mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc
Ice41
Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc
Ice41
@Serduszkowelove kiedy masz transer? Robiłaś jakieś dodatkowe badania po pierwszym transferze?
JestemMama!
Aaaaa widzisz. Ja zamotana jestemLekarz tylko Ana 2 mi kazał robić a ty wpominalas żeby od razu Ana3 zrobić
Orchidea33
W 8tc zaczelam odstawiac. 0.25 na tydzien mi obniżali.A do kiedy brałaś encorton?? Moja gin chce zacząć odstawiać w 8t a ja się boję
Orchidea33
Jesli chodzi o encorton i heparyne po transferze to mialam we wszystkich transferach dodawane. Tylko heparyne mi zostawili po 12tc po 3 transferze. Ja mam hashimoto, wiec moze tez byl powod tych leków.Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...
reklama
Zrozumiałe oby wszystko po twojej myśli poszło ;PAaaaa widzisz. Ja zamotana jestem
Podziel się: