reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.
Z tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?

reklama
Z tego co widziałam ty miałaś podobnie do mnie tzn. ja mam DFS 70 (185) oraz kontrola (135) czyli silnie pozytywne. Jak u ciebie rozwinęła się sytuacja z tym wynikiem ?
U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc 🥰

U mnie byla heparyna i encorton do transferu. Heparyne mam miec do konca pologu. Zdalam sie calkowicie na immunologa i jego sugestie. Obecnie rozpoczelam 36 tc 🥰

Mam nadzieję że i mój będzie wiedział co robić 🥰

Gratulacje ciąży🤰🥰

My mamy ostatni zarodeczek mieliśmy mieć transfer zaraz po nieudanym ale zmieniłam lekarza prowadzącego i zleciła badania i współpracę z immunologiem ;)
Bardzo chce żeby teraz się udało.

Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...

Dziewczyny, a jakie są w ogóle wskazania do zrobienia tego typu badań? Miałam transfer próbny z oceną endometrium, CD138, NK i mikrobiom. Jesli lekarz tu nic nie znajdzie, to chce mi grzebać w immunologii. Tylko nie wiem czy jest u mnie sens...
Jesli chodzi o encorton i heparyne po transferze to mialam we wszystkich transferach dodawane. Tylko heparyne mi zostawili po 12tc po 3 transferze. Ja mam hashimoto, wiec moze tez byl powod tych leków.

reklama
Do góry