reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale nie mam jeszcze wynikj ANA 2
Ana trzy mówi więcej niż dwa ... ja miałam Ana 2 dodatnie a Ana 3 już ujemne .... Najlepiej skonsultować to z reumatologiem , ale z tego co wyczytałam co mi się wydaje dostaniesz chyba encorton ... Mogę się mylić , są tu mądrzejsze głowy co do immunologi ... Chodź wyczytałam że to akurat nic wielkiego nie jest , niektórzy lekarze tego wyniku ( to że jest dodatnie ) nie biorą pod uwagę bo nie przeszkadza w niczym ... a niektórzy dają zapobiegawczo encorton ... Wszystko zależy od lekarza. Ale nie jest źle więc głowa do góry ❤️ a kto Ci kazał robić Ana 2 i Ana 3 na raz ??? 🤔🤔🤔🤔 Pytam bo z tego co mi mówili 2 nie opłaca się robić , szkoda kasy itp...

myślicie, ze jeśli mam stwierdzona mutacje haplotypu m2 w genie anxa5 to powinnam mieć heparynę ? czy acard ? jedna doktor mówi, ze będzie heparyna a druga, ze nie potrzeba bo jest w układzie hetero , ale kurde nie wiem czy chce ryzykować jakiegoś zakrzepu

Ana trzy mówi więcej niż dwa ... ja miałam Ana 2 dodatnie a Ana 3 już ujemne .... Najlepiej skonsultować to z reumatologiem , ale z tego co wyczytałam co mi się wydaje dostaniesz chyba encorton ... Mogę się mylić , są tu mądrzejsze głowy co do immunologi ... Chodź wyczytałam że to akurat nic wielkiego nie jest , niektórzy lekarze tego wyniku ( to że jest dodatnie ) nie biorą pod uwagę bo nie przeszkadza w niczym ... a niektórzy dają zapobiegawczo encorton ... Wszystko zależy od lekarza. Ale nie jest źle więc głowa do góry ❤️ a kto Ci kazał robić Ana 2 i Ana 3 na raz ??? 🤔🤔🤔🤔 Pytam bo z tego co mi mówili 2 nie opłaca się robić , szkoda kasy itp...
Lekarz tylko Ana 2 mi kazał robić a ty wpominalas żeby od razu Ana3 zrobić ;)

Mój mąż ma. W związku z tym ja dostałam heparyne
czyli to jest nieuniknione ? moja doktor jakoś jest przeciwna . a ja już się stresuje bo się dużo naczytałam, czyli cisnąć doktor jednak żeby dała heparynę od transferu ? jak moja gin była na urlopie to właśnie miałam wizytę po punkcji u innej tez z tej samej kliniki i ona odrazu mówiła o heparynie .

czyli to jest nieuniknione ? moja doktor jakoś jest przeciwna . a ja już się stresuje bo się dużo naczytałam, czyli cisnąć doktor jednak żeby dała heparynę od transferu ? jak moja gin była na urlopie to właśnie miałam wizytę po punkcji u innej tez z tej samej kliniki i ona odrazu mówiła o heparynie .
Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.

reklama
Ja bym cisnela. U mnie nie robili tego badania ale immunolog od razu mowil, ze heparyna do transferu. Ginekolog tez mowil, ze na wszelki wypadek zawsze daja. Mialam miec do 12tc. Ale immunolog w trakcie zmienil zdanie i zostawil do konca pologu. Powiedzial, ze dopiero połowa sukcesu za nami i woli zostawic na wszelki wypadek niz jakby cos mialo sie stac w trakcie ciazy.
dzięki , zobaczymy co powie w czwartek , ona jakaś na ta heparynę cięta jest .

Do góry