Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Sylwia ,aż się popłakałam czytając Twoją historię...masakra jakaś...podziwiam Cię Kochana, Twój upór , wytrwałość i mimo tego co piszesz ...wiarę. Kochana przechodź to wszystko tak jak Ci wygodnie i jak Ci pomaga...nieważne jaka droga...najważniejszy cel:-)
Mi pomaga dalsze planowanie ( adopcja zarodka, ewentualnie w ostateczności kolejna próba udrożnienia jajowodów i czekanie na cud ) ...dziewczyny piszą ,żeby tak nie myśleć ...przecież mam Blastusia...mam , ale wiem ,że gdy coś pójdzie znów nie tak , to zwariowałabym bez dalszych planów. Ja też byłam pewna teraz ,że nie może się nie udać w końcu mam super wyniki , endo książkowe , a przede wszystkim córcię ...a tu kicha totalna , nawet brak zagnieżdżenia. Więc teraz postanowiłam się nie przywiązywać , ale teoria teorią , a w praktyce i tak pewnie inaczej będzie. Ale jedno sobie obiecałam...beta dopiero w 10 dpt i ani dnia wcześniej
Asia ja też mam zawsze plan na 3 lata do przodu, szkoda tylko że moje plany zawsze biorą w łeb i życie zupełnie się inaczej toczy. Może te właśnie plany Asiu trzymają nas przy życiu i łatwiej się nam pozbierać po porażce. Ja wiem jedno, to moje ostatnie crio. 4 zarodki nierokujące, słabe endometrium i to miałoby być moje kolejne 2 transfery? To jak strzelenie sobie w stopę, samobój, bądź inna forma porażki. I to finał znasz na samym początku. Nie chcę wydać 6-7 tys ( a może więcej bo nie wiem ile te zastrzyki na endo mają kosztować) na 2 próby, które nie dają mi prawie szans. Wolę dołożyć kolejne 6-8 tys, bądź poczekać na program dofinansowywania i zrobić nowe in vitro.
Może jestem młoda, może mam więcej czasu, ale moja psychika nie zniesie kolejnych ślepych strzałów, wolę stawiać na "pewniejszego konia" i mieć większe szanse. Stąd moja decyzja, że kolejną próbą będzie II ICSI, a może IMSI, tego jeszcze nie wiem.
Gotadora ja zawsze sobie wizualizowałam cel. Pamiętam jak za pierwszym razem wyobrażałam sobie pierwsze usg, poród, jak będą wyglądać moje bliźniaki. U mnie jak widać to nie działa i nie mam już złudzeń