Śliczna!Zobacz załącznik 1442476
Zaraz po porodzie
reklama
Coffe18
Fanka BB :)
Jakie cudoZobacz załącznik 1442476
Zaraz po porodzie
Wielkie wielkie gratulacje
Trzymajcie się zdrowiutko
Coffe18
Ja osobiście słyszałam ze przy badaniu troszeczkę faktycznie „osłabia “ się zarodki (czasem oczywiście niechcący można i uszkodzić ) ale nie o 50 % .Skąd masz informację o tym że zmniejsza się szansa na ciążę o połowę po badaniu zarodków? My badaliśmy i nikt mi takiej statystyki nie przedstawił. 50%mniej ciąż z przebadanym zarodkiem? No chyba że wynika to z tego że połowa zarodków odpada przy badaniach bo okazują sie chore?
Ile włosków maZobacz załącznik 1442476
Zaraz po porodzie
Super GratulacjeDzisiaj o 4.19 przez cc na świat zawitała Jolka. 39t2d
3570g 57cm
kostka123
Gratulacje, dużo zdrówkaZobacz załącznik 1442476
Zaraz po porodzie
Nie kompletnie nic aż w szoku byłam bo zawsze po owulacji coś mi było a teraz ciszaŻadnych objawow nie miałaś wcześniej ?
Orchidea33
Dokladnie. Ja mialam informacje, ze okolo 50% zarodkow odpada bo maja wady. Ja jednak wolalam wiedziec ktory jest chory.Skąd masz informację o tym że zmniejsza się szansa na ciążę o połowę po badaniu zarodków? My badaliśmy i nikt mi takiej statystyki nie przedstawił. 50%mniej ciąż z przebadanym zarodkiem? No chyba że wynika to z tego że połowa zarodków odpada przy badaniach bo okazują sie chore?
Skąd masz informację o tym że zmniejsza się szansa na ciążę o połowę po badaniu zarodków? My badaliśmy i nikt mi takiej statystyki nie przedstawił. 50%mniej ciąż z przebadanym zarodkiem? No chyba że wynika to z tego że połowa zarodków odpada przy badaniach bo okazują sie chore?
Aktualnie jestem w klinice Bocian w Szczecinie. Mam 31 lat. Poprzednio byłam w klinice Vitrolive gdzie lekarz zasugerował ze jeśli mamy pieniądze to lepiej wziąć ta opcje.A w której jesteś klinice? Ja też miałam badane zarodki i jeden miał liczne wady chromosomowe i teraz też będę chciała badać bo się boję, że może być chory. A Twoje zarodki miały stwierdzone jakieś wady czy po prostu były słabe? Interesuje mnie to podejście, ale pewnie Ty jesteś przed 40-tką?
Gdy trafiliśmy do nowej kliniki lekarz powiedział, ze takie badanie ma sens gdy jest się po 40 i gdy badania genetyczne wyszły niepoprawne.
W innym przypadku samo nacięcie zarodka powoduje ze jest on słabszy i daje mniejsze szanse na implantację, dlatego u młodych kobiet raczej się tego nie stosuje.
U nas wyszły jakieś braki w chromosomach i albo nie doszłoby do implantacji albo bym szybko poroniła. Lekarz mi tłumaczył, ze gdyby była powtarzalność w zarodkach złych wyników to może jeszcze by się skusił, ale to co wyszło nam wychodzi każdej kobiecie starającej się o dziecko naturalnie gdy dochodzi do poronienia.
I lekarz nam sugerował abyśmy tego nie brali bo tak jak in vitro dajmy daje szanse na powodzenie na 50% to przy badaniu zarodka to spada o 20-30% wiec zostaje tylko 20-30% szans na powodzenie
Jasne ze wtedy nie cierpiałam psychicznie i lepiej to wszystko znosiłam
Ale wole chyba próbować i cierpieć ale mieć większe szanse tymbardziej ze jestem młoda i lekarz nie widzi powodow abyśmy płacili więcej
reklama
Serduszkowelove
Usg wyszło super , później ma dzwonić doktor, odebrałam badania i estradiolu mam 6800 ... nie wiem co o tym myśleć, progesteron I lh 0.3 , zobaczymy bo zaaragowac zaaragowalam na leki, tylko czy teraz nie w drugą stronę...Daj znać po wizycie :-)
Podziel się: